G4Media.ro

Washingtonul cere Hamas să accepte o „încetare imediată a focului” cu Israelul…

Sursa foto: Karim JAAFAR / AFP

Washingtonul cere Hamas să accepte o „încetare imediată a focului” cu Israelul (secretar de stat)

Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut marți Hamas să accepte o „încetare imediată a focului” cu Israelul, în condițiile în care la Cairo sunt în curs de desfășurare negocieri între mișcarea islamistă și mediatorii internaționali, inclusiv Qatar, transmite AFP.

„Avem o oportunitate (de a obține) o încetare imediată a focului care ar putea aduce ostaticii acasă, permite o creștere semnificativă a ajutorului umanitar pentru palestinienii care au atât de mult nevoie de el și apoi, de asemenea, creează condițiile pentru o rezolvare durabilă” a conflictului, a declarat șeful diplomației americane în timp ce se întâlnea la Washington cu premierul qatarez.

Pe măsură ce condiţiile din teritoriul palestinian asediat se deteriorează şi spectrul foametei planează, Israelul se confruntă cu reproşuri tot mai aspre din partea aliatului său principal, Statele Unite.

Vicepreşedintele Kamala Harris şi-a exprimat „profunda îngrijorare cu privire la condiţiile umanitare din Gaza” în timpul discuţiilor purtate luni la Washington cu Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...