G4Media.ro

Washington Post: Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă…

Sursa foto: Wikimedia Commons – Tasnim News / Hossein Ostovar

Washington Post: Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului

Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii au capacitatea de a ajunge în centrul ţării persane cu armele lor, a informat vineri The Washington Post, citat de EFE, transmite Agerpres.

Ziarul american a dat asigurări că o sursă oficială israeliană a confirmat atacul aerian pe care armata sa l-a efectuat în interiorul Iranului, ca răzbunare pentru bombardamentul iranian împotriva Israelului de sâmbăta trecută.

Sursa, care nu a dorit să fie identificată, a adăugat că nu a fost stabilit dacă atacul a provocat pagube în interiorul teritoriului iranian. Cu toate acestea, sursa a precizat că ofensiva a avut scopul de a demonstra Iranului că Israelul are capacitatea de a ataca în interiorul acestei ţări.

Deşi mai multe mass-media americane au confirmat atacul israelian, până acum, nici guvernul israelian, nici Pentagonul nu au recunoscut oficial operaţiunea.

Iranul şi-a activat sistemele de apărare antiaeriană, afirmând doar că au avut loc explozii în oraşul Isfahan (centru), dar că instalaţiile nucleare iraniene sunt în siguranţă.

Agenţia Spaţială Iraniană a negat, de asemenea, un atac cu rachete, contrar informaţiilor din Statele Unite conform cărora Israelul a lansat proiectile împotriva teritoriului iranian.

Pe fondul confuziei, autorităţile aviatice iraniene au suspendat iniţial zborurile în cel puţin trei oraşe din ţară, inclusiv Teheran şi aeroportul său internaţional, însă câteva ore mai târziu au decis reluarea lor.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...