G4Media.ro

Wall Street Journal: SUA au modificat în secret lansatoarele HIMARS oferite Ucrainei…

Sursa Foto: Wikimedia

Wall Street Journal: SUA au modificat în secret lansatoarele HIMARS oferite Ucrainei pentru a le împiedica să țintească Rusia

Statele Unite au modificat în secret lansatoarele de rachete HIMARS pe care le-au dat forțelor armate ucrainene pentru a le împiedica să țintească teritoriul rusesc, relatează publicația americană The Wall Street Jurnal.

The Wall Street Journal citează oficiali americani care au declarat că SUA au modificat în secret lansatoarele de rachete HIMARS predate Kievului pentru a împiedica Ucraina să țintească rachete cu rază lungă de acțiune pe teritoriul rusesc, inclusiv rachete ATACMS (U.S. Army Tactical Missile System), care au o rază de acțiune de aproape 320 de kilometri.

Surse anonime au declarat pentru WSJ că aceasta este o măsură de precauție pe care administrația Biden o consideră necesară pentru a reduce riscul de escaladare a unui război cu Moscova.

Ziarul a relatat că, începând din iunie, SUA au transferat 20 de lansatoare HIMARS către forțele armate ucrainene, precum și un număr mare de rachete ghidate prin satelit cu o rază de acțiune de aproape 50 de mile (aproximativ 80 km). Pentagonul a refuzat să comenteze modificările care, potrivit oficialilor americani, afectează hardware-ul și software-ul acestora.

„Din motive de securitate operațională, nu comentăm public configurația sistemelor furnizate aliaților și partenerilor”, a declarat generalul de brigadă Patrick Ryder, purtător de cuvânt al Pentagonului . „Statele Unite rămân angajate să ofere Ucrainei capacitățile de care are nevoie pentru a rezista agresiunii rusești”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

11 comentarii

  1. Nu este problema, deja au drone cu 700km range si ataca Rusia.

  2. Serios? Licuriciul, tooot licurici!

  3. De aia nici nu au dezactivat semnalul GPS pe teritoriul Ruzziei, cum a cerut Zelenski. Ca să facă rachetele poc după ce trec ”granița”… Cur.ve…

  4. Foarte bine. Biden încă este lucid înseamnă. Astfel de tehnologii nu trebuie lăsate pe mana oricui.

  5. Asta inseamna si altceva, inseamna rusii au ramas in curu’ gol, nu mai pot sa spuna ca se simt amenintati

  6. Alea sunt operate de obicei direct de americani si polonezi. Atacul cu drone de la Kursk, Ryazan şi Saratov a fost ordonat de de Victoria Nuland, care a şi adus armamentul specific,( şi a stat ca scut uman pentru acesta) măsluit in UK pentru această provocare.