G4Media.ro

Wall Street a închis la niveluri record în urma îmbunătăţirii estimărilor economice…

Sursa foto: Pexels

Wall Street a închis la niveluri record în urma îmbunătăţirii estimărilor economice de către Rezerva Federală a SUA

Indicii bursieri de pe Wall Street au încheiat tranzacţiile de miercuri în creştere, iar indicii Dow Jones şi S&P 500 au atins niveluri record, în urma îmbunătăţirii estimărilor economice de către Rezerva Federală (Fed) a Statelor Unite, care a anunţat că va menţine dobânzile aproape de nivelul zero cel puţin până la sfârşitul anului 2023, transmite Reuters, citată de News.ro.

Fed anticipează pentru acest an o creştere a economiei americane de 6,5%, urmând ca avansul să se tempereze în anii viitori, potrivit estimărilor trimestriale ale membrilor Comiterului Federal pentru Piaţă Deschisă. Estimarea a fost îmbunătăţită de la ritmul de 4,2% prognozat în decembrie.

Previziunile pentru 2022 şi 2023 arată un avans de 3,3%, respectiv 2,2%. Pentru ca creşterea pe termen lung să se tempereze la 2,3%.

Fed mai anticipează scăderea ratei şomajului la 4,5% în acest an, de la nivelul actual de 6,2%.

Creşterile de pe Wall Street s-au accentuat după ce preşedintele Fed, Jerome Powell, a spus în timpul unei conferinţe de presă că este prematur să se discute despre începerea măsurilor de retragere a sprijinului pentru economia care trebuie să se refacă.

În urma comunicatului Fed, randmanetul titlurilor de Trezorerie pe termen de 10 ani a scăzut la 1,6374%.

Indicele Dow Jones Industrial Average a urcat cu 189,42 puncte, sau cu 0,6%, la 33.015,37 puncte, fiind pentru prima oară când a închis peste nivelul de 33.000 de puncte.

Indicele S&P 500 a inversat o pierdere de până la 0,7% şi a urcat cu 0,3%, la un nivel record de 3.974,12 puncte. Cea mai mare contribuţie la aavansul S&P 500 a venit din partea acţiunilor Amazon.com.

Indicele Nasdaq Composite a recuperat pierderile din timpul şedinţei şi a închis în creştere cu 0,4%, 13.525,20 puncte.

sursa foto: Pexels

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

1 comentariu

  1. Bad News pentru Romania: imprumuturi tot mai scumpe pentru pensii si salarii. Statului ii va fi mai greu sa asigure bunastarea castei privilegiatilor, deoarece modelul acesta economic nu prezinta incredere pentru creditori. Drept urmare vor cere dobanzi tot mai mari si noi deja platim dobanzi la dobanzi…

    Câțu trebuie sa inceapa sa faca ordine la impingatorii de hartoage. Platim mult pentru joburi care s-ar traduce in niste linii de program. Apoi pensiile speciale si pensionarii de 45 de ani trebuie sa inceteze. Sunt o risipa a taxelor si impozitelor populatiei. Si sunt si nepopulari la greu, in caz ca nimeni nu s-a prins.