G4Media.ro

VW plănuiește o baterie cu arhitectură comună pentru 80% din gama sa…

VW plănuiește o baterie cu arhitectură comună pentru 80% din gama sa de mașini electrice

În cadrul evenimentului Volkswagen Power Day, grupul VW și-a anunțat strategia pentru a face gama de vehicule electrificate cât mai accesibile.

Standardizare, aceasta este în viziunea VW, principala metodă prin care poate reduce costurile bateriilor.

O baterie, care prin arhitectura sa va deveni compatibilă cu 80% din vehiculele electrice produse de VW pare a fi elementul principal în strategia de a ajunge lider pe piața mașinilor electrice. Prima versiune a acestei baterii va echipa autovehiculele din grupul VW începând cu anul 2023, iar până in anul 2030, 80% din vehiculele electrificate ale grupului vor utiliza o baterie cu aceeași arhitectură.

„Ne propunem să reducem costul și complexitatea bateriilor, dar în același timp să sporim autonomia și performanțele. Aceste lucruri vor face electromobilitatea accesibilă și va deveni metoda de propulsie predominantă.”, a declarat Thomas Schmall, CEO Volkswagen Group Components.

Pe lângă o baterie standardizată, VW dorește să își asigure in-house o mare parte din producția de baterii. Pentru acest lucru, grupul dorește să construiască până în anul 2030, 6 fabrici de baterii pe teritoriul Europei, fiecare cu o capacitate de 40 GWh. Până acum doar 2 din cele 6 au locațiile stabilite, Suedia respectiv Germania.

Alte puncte importante în strategia VW sunt reprezentate de trecerea la bateriile de tip solid-state (actualmente sunt folosite baterii litiu-ion) și de investițiile în stații de încărcare ale autovehiculelor electrice.

Sursa: autocar.co.uk

Citește și

Volkswagen vrea să aibă şase fabrici de baterii pentru vehiculele electrice în Europa

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.