G4Media.ro

Voucherele de vacanță se acordă și în 2023 / Valoarea va fi…

sursa foto: Pexels/ Dana Tentis

Voucherele de vacanță se acordă și în 2023 / Valoarea va fi de 1.450 de lei de salariat, la fel ca și anul trecut

Voucherele de vacanță se acordă și în acest an. În cazul bugetarilor, valoarea voucherelor de vacanță rămâne tot de 1.450 lei, ca și în anul precedent, anunță Agenția de presă Rador.

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a transmis Ministerul Finanțelor.

Consilierul în turism Adrian Voican spune că tichetele au fost un real ajutor în momentul în care au început să crească prețurile.

Anul trecut, valoarea voucherelor acordate bugetarilor a fost de aproape 300 de milioane de euro.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

13 comentarii

 1. Voucherele de vacanta distorsionează cererea si oferta din turism.

 2. Bagati tare bai privatilor ca trebe sustinut bujetaruo special

 3. Voucherele ar trebui sa fie valabile doar în extrasezon dacă tot se vor ajutor pentru horeca. Iar începutul școlilor readus la 15 sept.
  Hotelierii au mărit artificial prețul cu diferența primita din vouche. Calitatea a scăzut la minim posibil cu o imbulzeala de iulie-august la nivel de apocalipsa.
  De când a început distribuția lor… Grecia, Croația, Spania au fost destinațiile mele însă Grecia rămâne cel mai bun raport calitate/preț.

 4. Vacante plătite din bani publici pentru bugetari. Ce mizerie…

 5. Dupa ce le-a marit salariile trintorilor din administratie acu lise platesc si vacantele .
  VOTATI PSD- PNL UDMR . Cita nesimtire au acesti guvernanti ?

 6. Exact pe modelul asta se faceau concediile si in c0munism.
  Republica Socialista Romania

 7. Uite asa am ajuns sa nu mai merg in concediu in Romania!

 8. De acord cu ce citesc pe aici, voucherele au marit preturile, ca oamenii nu se mai uita la bani.
  A scazut si calitatea. Ar fi o idee buna folosirea lor doar in anumite perioade mai slabe, sau acordarea doar celor care chiar nu isi permit. Sunt bugetari care fac vacante de lux de zeci de mii de euro, apoi primesc vouchere pt turism…

  • Voucherul de vacanta ajuta privatii din banci si din horeca. Statul ia imprumut bNii de la banci, ii pune pe cardul de vacanta, care ajunge la privatii din horeca. Bugetarii platesc banii aia din salariul lor, prin suprataxarea cu 45 la suta a normei de hrana. Ca sa stiti ca injurati bugetarul care plateste impozit plus 12 rate, adica 1600 pentru un card de 1450. Hai, sa traim!

 9. Ce memorie de pește are românul!
  Abia ce-au epuizat injuriile de acum vreo două săptămâni, atunci când presa românească cea super profesionistă tocmai ce trâmbița că voucherele s-au mărit de la 2600 la 3000 de lei.

 10. La cat au crescut preturile, aproape ca nu mai au nici o valoare… și astea tot la privați se duc, domnilor care tot înjurați bugetarii, ca nu mai încăpeti de ei😑

 11. Eu sunt bugetar, sa nu avem vorbe. Dar sustin categoric eliminarea acestor vouchere. Horeca romaneasca merita sa dispara fiindca e prea scumpa si ofera prea putin.