G4Media.ro

Votul pentru înființarea companiilor municipale care se ocupă de încălzire și apă…

Votul pentru înființarea companiilor municipale care se ocupă de încălzire și apă caldă va fi reluat. Precedentul vot a fost anulat din cauza nepotismului

Consiliul General al Municipiului Bucureşti este chemat să voteze în ședința din 11 martie 2019 un proiect de hotărâre prin care se cere înfiinţarea a două noi companii municipale cu acţionar majoritar Primăria Municipiului Bucureşti. Este vorba despre Compania Municipală Teromenergetică Bucureşti SA şi Compania Municipală Energetică Servicii Bucureşti SA.

Asta după ce, în urmă cu două săptămâni, pe 26 februarie, același Consiliu General vota și obținea cvorumul de două treimi  pentru înființarea acelorași două companii.

Decizia reluării procedurii a fost luată de Gabriela Firea după ce consilierul PSD Orlando Culea a făcut plângere la Prefectura București, acuzând că întreaga hotărâre de consiliu este nulă pentru că unul dintre consilierii PSD, coleg cu Culea, Mircea Ardeleanu, a propus-o și votat-o pe fiica sa membră a Consiliului de Administrație al uneia dintre firme.

La votul din 26 februarie, Firea a reușit să obțină exact numărul de voturi necesar – 38 – niciunul în plus, cu ajutorul unei părți a consilierilor PNL. Surse politice spun că de data aceasta s-ar putea ca votul să fie mai complicat din cauza situației din interiorul PNL.

Acţionarii noilor entităţi vor fi Primăria Bucureşti, Primăria Comunei Chiajna şi Primăria oraşului Popeşti Leordeni, membre ale Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitare Termoenergetice Bucureşti Ilfov. Cele două companii vor avea, fiecare, câte un capital social de 120.000 de lei, iar contribuţia celor trei primării vor fi împărţite astfel: Primria Bucureşti -99.9%, Primăria Chiajna – 0.005% şi Primăria Popeşti Leordeni – 0.005%.

Foto: Elcen

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Javrele PNL iste iarasi isi arata adevarata fatza …PNL un PSDoi!!!!

  2. S-a amânt Sfarsitul lumii…….Apocalipsa incalzirii centralizate s-a amant la o data care ne va fi comunicata ulterior.Probabil dupa terminarea si celui de al doilea mandat a tovarasei Firea ca ea nu vrea sa aiba necazuri..Amin.

  3. jaf de jaf. mama jafurilor. partidul isi plateste oastea,

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.