G4Media.ro

Vote Watch Europe și BCW Brussels: Nicu Ștefănuță (USR), cel mai influent…

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Vote Watch Europe și BCW Brussels: Nicu Ștefănuță (USR), cel mai influent europarlamentar român în domeniul sănătății/ Femeile sunt mai influente decât bărbații în acest domeniu

Femeile europarlamentare dețin mai multă influență politică și socială asupra politicilor de sănătate decât omologii lor de sex masculin, arată Indicele de influență realizat de Vote Watch și BCW Brussels pentru anul 2021.

Anul acesta, două femei eurodeputate sunt în fruntea Indexului politicilor în domeniul sănătății, Sara Cerdas (S&D, Portugalia) pentru influență politică și Veronique Trillet-Lenoir (Renew Europe, Franța) pentru influența socială, reflectând rolul lor principal în inițiativele politice cheie, precum abordarea amenințării transfrontaliere la adresa sănătății.

De asemenea, Vote Watch și BCW Brussels îl plasează pe europarlamentarul român Nicu Ștefănuță (USR/ Renew Europe) pe primul loc în rândul celor mai influenți eurodeputați în domeniul politicilor de sănătate.

„În condițiile pandemice grave, acesta nu este un titlu de paradă, ci doar o recunoaștere că încercăm să facem totul pentru a ajuta România să iasă din pandemie”, a declarat Ștefănuță, în urma publicării clasamentului.

Indexul, aflat acum la a doua ediție, este clasamentul deputaților europeni realizat de BCW Brussels și VoteWatch Europe, bazat pe două dimensiuni independente de influență:

 • Influență politică: capacitatea de a influența legislația, de a câștiga voturi și de a modela dezbateri;
 • Influență socială: capacitatea de a ajunge la oameni, de a schimba conversația publică și de a construi o comunitate de sprijin pe rețelele sociale.

Indicele din 2021 arată, de asemenea, un decalaj generațional de-a lungul celor două dimensiuni ale influenței dintre deputate europene în domeniul sănătății. În ceea ce privește influența politică, deputatele în vârstă (60+) dețin cel mai mult influența politică, în timp ce pe rețelele de socializare, deputatele mai tinere au rezultate mai bune. De asemenea, este de remarcat faptul că primii patru europarlamentari din clasament sunt toți medici.

„Sănătatea este domeniul politic în care femeile lideri politici sunt acum înaintea omologilor lor bărbați, cu poziții de conducere atât în ​​ceea ce privește influența politică, cât și socială”, a spus Thomas Gelin, director principal și șef al departamentului de sănătate și alimentație de la BCW Bruxelles.

„Cu cei patru cei mai influenți deputați europeni fiind medici calificați, indicele de influență din acest an arată, de asemenea, cum astăzi, mai mult decât oricând, medicii cu experiență modelează politicile din asistența medicală din Europa”, mai afirmă Gelin.

Indicele de influență din 2021 a mai constatat că:

 • Toți primii 10 europarlamentari fac parte din Comisia pentru Mediu, Sănătatea Publică și Siguranța Alimentelor a Parlamentului European;
 • Deputații din grupul Socialiștilor și Democraților sunt cei mai influenți din punct de vedere politic și au crescut în influență din 2020, în timp ce deputații din grupul Verzilor/ALE sunt cei mai buni la capitolul influență socială;
 • În medie, deputații spanioli obțin cel mai mare punctaj pentru influența politică, în timp ce francezii sunt cei mai influenți pe rețelele de socializare;
 • Europarlamentarii români au câștigat cea mai mare influență politică în medie, în timp ce eurodeputații francezi au scăzut cel mai mult;
 • Nicolae Ştefănuță (România, Renew Europe), activ pe dosare cheie, cum ar fi Autoritatea Europeană de Pregătire și Răspuns în Situații de Urgență în Sănătate (HERA) și Planul UE de combatere a cancerului, este „steaua în devenire” din acest an în politica de sănătate, sărind „în mod uimitor” 242 de locuri în clasamentul politic, se mai arată în indicele realizat de Vote Watch Europe și BCW Brussels.

Sursa Foto: Inquam Photos/ Autor: Octav Ganea

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Numai prinde post de europarlamentar , nici dracu nu mai voteaza USR.

  • cei care i-au votat pana acum ii vor vota in continuare. prin tot ce au facut si-au onorat promisiunile. ce nu vor face insa e sa ia procente de la altii.

  • tu oricum nu-i votai, taci naibi din gura… esti primul care posteaza peste tot.

  • andrei clona, mwuistuuuuule! 🤣

  • Avand in vedere ca ai scris „numai” in loc de „nu mai”, era clar ca nu ai cum sa votezi cu USR. Din pacate, cazi prada manipularilor oferite pe tava de PNL si PSD.

  • Nu fi atât de sigur. Cine o trai va vedea .

 2. Îl votez eu, și nu pentru că e în USR, ci pentru că are curaj să spună lucruri nepopulare uneori, chiar cu riscul de a pierde voturi. Poate să se încrie în partidul maneliștilor sau în partidul simfoniștilor, un vot îl are sigur. Și la fel de sigur un vot de la soțul meu, deci Nicu Ștefănuță pleacă mereu de la +2 în sus.

 3. In 2023 sigur vom avea mai multi europarlamentari de la USR.
  Singurii vizibili + Sigfrid Muresan ( de la PNL ).
  De trompetele alealalte nu mai stim nimic ( decat de una care nu stia sa numere ), papa banii degeaba!
  Asa-i cand te uiti la Latrine si votezi rahati1

  • Rovana Plumb e vizibila prin definitie. Ii recunosti matura coafata din cap de la o posta.

 4. Femeile sunt Medicamentul ! :X

 5. Voi ati auzit careva de ceilalti europarlamentari?
  Trimisi de psd, alde, pmp ( din Pnl am auzit doar de S.Muresan )???
  Sau toaca banii degeaba?

 6. Sanatate ca in Romania, mai ales de cand partidul lui a luat explicit MInisterul Sanatatii, mai rar!

  • si cand vrei sa faci misto ti se vad apucaurile. numai voi puteti glumi asa usor cu votatul de 2 ori.

  • ciocul mic, ca acum noi (partidul lui anastase) suntem la putere, iar voi sunteti partidul crizatorilor irelevanti

 7. Nu – mi place sa ma plang pe tempa „dar de ce e articolul asta?”.
  Si totusi.. mai bine prezentati niste initiative / luari de pozitii importante pe care le-a avut. Ca aprent cu astea ajungi pe primele locuri..
  Pentru ca sincer, un clasament in sine nu incalzeste cu nimic