G4Media.ro

Votarea bugetului Timișoarei, amânată pentru organizarea unei dezbateri publice / Primar: ”Acum…

Sursa foto: Pixabay

Votarea bugetului Timișoarei, amânată pentru organizarea unei dezbateri publice / Primar: ”Acum a venit o cerere pentru o dezbatere publică și bineînțeles că acceptăm această cerere” / Bugetul propus este de 2,4 miliarde de lei

După acuzațiile de lipsă de transparență, bugetul Timișoarei pe acest an nu a mai fost votat joi de consilierii locali, pentru a putea fi organizată și o dezbatere publică, programată vineri de la ora 12.00, transmite Agenția de presă Rompres.

Primarul Dominic Fritz a explicat că a intenționat să supună proiectul de buget la vot fără dezbatere pentru că există un termen fix în care trebuia aprobat.

“Proiectul a fost pus pe ordinea suplimentară pentru că avem niște termene legale în care trebuie să votăm bugetul, adică în 45 de zile după votarea bugetului de stat. Acum a venit o cerere pentru o dezbatere publică și bineînțeles că acceptăm această cerere, facem o dezbatere publică și apoi luni va fi ședința de Consiliu Local în care votăm bugetul. (Reporter: De nu ați reușit să-l finalizați mai repede?) Proiectul de buget, în primul și în primul rând, este un buget dificil, pentru că suntem într-o situație economică dificilă, în care avem inflație, în care a crescut foarte mult presiunea pe buget, pe partea de Colterm, pe partea de transport public STPT, dar și în care avem peste 50.000.000 de cheltui în plus pentru Capitală culturală. Nu am vrut să rezolvăm aceste presiuni din pix și să inventăm venituri și să facem un buget responsabil, un buget realist”, spune Dominic Fritz.

Sugestiile sau opiniile pot fi trimise până mâine, la ora 11, la Direcţia Secretariat General – Serviciul Administraţie Locală sau în format electronic, la adresa: camelia.crisan@primariatm.ro.

La adresa menționată se trimit și cererile pentru participarea online la dezbatere.

Potrivit documentului, bugetul crește de la circa 2 miliarde de lei, anul trecut, la peste 2,4 miliarde. Pentru cheltuielile de funcționare este propusă suma de 1,09 miliarde de lei, iar pentru dezvoltare – 1,27 miliarde de lei.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...