G4Media.ro

Votanții prin corespondență pot verifica online dacă buletinele de vot trimise au…

Votanții prin corespondență pot verifica online dacă buletinele de vot trimise au ajuns la destinație

Alegătorii care au votat prin corespondenţă la prezidenţiale pot verifica online, pe site-ul votstrainatate.ro, dacă plicurile cu votul lor au ajuns la destinaţie, a anunţat, vineri, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), transmite Agerpres.

Potrivit AEP, persoanele care s-au înregistrat pentru votul prin corespondenţă şi ale căror cereri au fost aprobate pot verifica pe site-ul votstrainatate.ro statusul primirii plicului de către una dintre secţiile din România din cadrul Biroului electoral pentru secţiile de votare din străinătate sau de către o ambasadă ori misiune diplomatică.

AEP precizează că primirea plicului în termen legal confirmă exercitarea dreptului de vot.

Până acum au votat prin corespondență 25.189 de români. Numărul este mai redus decât cel  al alegătorilor care s-au înscris anterior pentru această procedură, de 41.003.

Foto: aep.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Asta nu garanteaza ca ce ajunge e si ce-au votat. Paranoia e norma in Romania.

 2. N am primit plicul la timp , am votat azi la sectie, tot azi biroul electoral pt vot strainatate mi a trimis :

  Plicul dumneavoastră cu votul pentru primul tur al alegerilor prezidențiale 2019 nu a ajuns în timp util pentru a putea fi validat. Vă rugăm să vă îndreptați spre cea mai apropiată secție de votare din străinătate pentru a vă exercita dreptul de vot.

  Accesați harta interactivă a secțiilor de votare din străinătate la următorul link:
  http://www.mae.ro/maps/4083

  Acest mesaj îi este adresat exclusiv persoanei înregistrate pentru votul prin corespondență

 3. Eu am trimis plicul cu doua saptamani inainte de termenul de 7 noiembrie si se pare ca degeaba: azi am primit mail de la AEP zicand ca plicul meu nu a ajuns la ei. Printre cunostintele mele am auzit astazi inca vreo 10 persoane in aceeasi situatie. Poate AEP ne poate confirma daca intr-adevar plicul n-a ajuns deloc la ei, sau doar n-a fost “procesat “ de AEP, (asa cum mi-a sugerat presedinta de sectie unde am votat vineri in Belgia).

 4. Ce sa mai intelegi frate? Sotia si cu mine trimitem plicurile doua zile dupa primul tur, la acelasi oficiu postal si in acelasi timp iar fiica mea-cu totul alta adresa de email- primeste email ca plicul sotiei nu a ajuns la timp si nu poate fi luat in considerare votul. Azi e Vineri 22, 2019 cum o fi ajuns prea tarziu? Ma intreb al meu o fi fost luat in considerare? Poate cineva cu nume asemanator a primit un email in sensul asta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.