G4Media.ro

Vosganian: ALDE salută decizia premierului Dăncilă de a amâna adoptarea  proiectului primei…

Vosganian: ALDE salută decizia premierului Dăncilă de a amâna adoptarea  proiectului primei rectificări bugetare/ Nelu Barbu: Proiectul a fost prezentat în primă lectură, dar va fi adoptat la următoarea ședință

ALDE salută decizia premierului Viorica Dăncilă de a amâna adoptarea în şedinţa de guvern de azi a proiectului primei rectificări bugetare, scrie pe Facebook purtătorul de cuvânt ALDE. Purtătorul de cuvânt al guvernului, Nelu Barbu, a anunțat că proiectul rectificării a fost prezentat în primă lectură, dar că va fi adoptat în următoarea ședință de guvern. ALDE a amenințat că va ieși de la guvernare dacă proiectul rectificării propus de ministrul Teodorovici va fi adoptat. Potrivit surselor G4Media.ro, unul dintre motivele amenințării formării unei alianțe politice cu Pro România a a avut legătură tot cu negocierile pe rectificarea bugetară.

Redăm mai jos postarea lui Varjuan Vosganian:

”Aşa cum ne-a fost prezentat, acest proiect de rectificare bugetară riscă să ducă la depăşirea ţintei de deficit bugetar stabilite.

În mod repetat, inclusiv public, ALDE a solicitat alocarea de resurse financiare pentru continuarea investiţiilor în derulare, vorbim în primul rând despre proiectele mari de investiţii (autostrăzi) dar si de investiţiile la nivel local.

De asemenea, am atras atenţia asupra nevoii de a asigura resurse pentru cofinanţarea proiectelor cu fonduri europene şi am spus apăsat că nu acceptăm tăierea alocărilor bugetare de la ministere vitale precum transporturile, sănătatea, educaţia.

În cadrul şedinţei de coaliţie de ieri am prezentat din nou partenerilor de la PSD aceste constrângeri de construire a rectificării bugetare.

Aşteptăm următoarea reuniune în cadrul coaliţiei de guvernare pentru a vedea ce fel de măsuri a identificat ministrul de finanţe pentru rezolvarea acestei situaţii.”

Context. Ministerul de Finanțe a anunțat, marți dimineața, oficial, cifrele rectificării bugetare. Astfel, ministerele de la care Guvernul vrea să taie bani sunt: Ministerul Transporturilor (-128,8 milioane lei), Ministerul Fondurilor Europene (-681,9 milioane lei), Ministerul pentru Mediul de afaceri, Comerț și Antreprenoriat (-243 milioane de lei), Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (- 310,4 milioane de lei), Ministerul Cercetării și Inovării (- 369,1 milioane lei), Ministerul Educației Naționale (- 1,03 miliarde lei), Secretariatul General al Guvernului (-143,6 milioane lei).

Pe de altă parte, ministerul de finanțe anunță că vor fi suplimentate fondurile cu 1,5 miliarde de lei pentru PNDL, programul național de dezvoltare rurală. PNDL este un fond destinat în primul rând baronilor și împărțit pe criterii clientelare pentru a cumpăra bunăvoința baronilor locali. Totodată, ministerul de finanțe anunță că s-a majorat cu 400 milioane lei pentru plafonul de împrumuturi/ trageri pentru unitățile administrativ teritoriale.

Citește integral

Tăieri masive la rectificarea bugetară de la educație și marile investiții. Banii, direcționați către baronii locali prin controversatul PNDL/ Ce alte măsuri propune Teodorovici

Consiliul Fiscal contrazice guvernul referitor la rectificarea bugetară: România ar putea depăşi ţinta de deficit asumată pentru finalul anului, spre intervalul 3,4-3,7%

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. vozganiene, de ce ai venit in romania ? sa te dai cu mir si sa scapati toti ?

 2. tzucalarul politic al lui dragnetti, sinistrul balonat tericeanu, spala putina.

  dupa ce a fost varf de lance pentru modificarea legilor in favoarea infractorilor vrea sa se realeaga!

 3. Trantorii paraziti din ALDE4,2%!!
  Cozmin Gușă: „Tăriceanu și ALDE au trăit într-un fel parazitar, alături de PSD în ultimii ani, reușind să se îndestuleze. Tăriceanu s-a îndestulat cu funcția de președinte al Senatului, deși avea cu puțin peste 5% și greu poți cu acest scor să ocupi o asemenea funcție în stat.
  Pe de altă parte a scăpat de dosarul penal de la DNA și de cercetare tot cu sprijinul celor din PSD.
  ALDE a rezistat ca partid politic, fără succes public, ceea ce s-a văzut la europarlamentarele din 26 mai, doar pentru că au fost acceptați la guvernare și că a fost nevoie de ei la un moment dat.
  Dar ALDE nu e neapărat un partid, e o clientelă care s-a grupat cu componența în jurul ministerelor pe care ALDE le are. E vorba de resurse, contracte funcții”.

  În aceste condiţii, Tăriceanu trebuie să se subordoneze deciziei PSD și să o susțină pe Dăncilă la prezidențiale.
  „ALDE nu are cum să emită pretenții azi să aibă un candidat propriu, pentru că ei trebuie să se supună în continuare partidului ultramajoritar din alianță, care le-a dat posibilitatea să fie în prim planul politicii din ultimii ani. Dacă cel care te-a adus în această postură are altă opinie, tu trebuie să te subordonezi acestei opinii, să se subordoneze deciziei PSD și să sprijine ca individ politic și ca partid candidatura pe care o propune PSD-ul, care azi e Dăncilă”.
  Jucând dur, Dăncilă nu greșește și îi pune în față lui Tăriceanu această oglindă a imoralității, îi spune: ”Măi Căline, cum adică, noi te-am băgat în Parlament, ai defilat la braț cu Dragnea, ți-am rezolvat dosarul la Senat, că nu te-a luat DNA-ul să nu pățești ce a pățit Mândruțescu ăsta, și-acum tot tu vii cu pretenții?”.

  Un Tăriceanu mort politic dupa Europarlamentare nu mai poate să aibă pretenții de candidatură și mai mult, să îl susțină și PSD-ul, pentru că PSD-ul nu o să susțină un candidat străin.

 4. Afiramtii ale unui” mare om, mare caracter” , uns cu mir ptr. a, se scapa de justitie si care face parte dintr-un partid de „stransura” ( vorba lui Basescu) care sprijina un guvern extrem de nociv ptr. Romania. Unica preocupare a lor este santajul , ptr. ase agata de guvernare. .

 5. Ce face nenea ăla , manechinu, în poză ? Îi șopteste scrietoriului VOSGANIAN citate din CARTEA SOAPTELOR ?