G4Media.ro

„Vor fi distruse”: Kremlinul reacționează la anunțurile Poloniei și Slovaciei privind trimiterea…

sursa foto: Alexander NEMENOV / AFP

„Vor fi distruse”: Kremlinul reacționează la anunțurile Poloniei și Slovaciei privind trimiterea de avioane MiG-29 în Ucraina

Kremlinul a criticat Polonia și Slovacia pentru că au anunțat că vor trimite avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, relatează Sky News.

Ambele țări au promis avioane de luptă MiG-29 în ultimele 24 de ore.

Într-un scurt comunicat, Kremlinul a spus că „avioanele vor fi distruse” și nu vor schimba cursul conflictului.

Slovacia va trimite 13 avioane de vânătoare MiG-29 în Ucraina, a declarat vineri premierul Eduard Heger, devenind astfel al doilea membru NATO care promite aceste avioane, după Polonia, transmite CNN.

„Promisiunile trebuie ținute și când [președintele ucrainean Volodimir] Zelenski a cerut mai multe arme, inclusiv avioane de luptă, am spus că vom face tot ce putem. Mă bucur că și alții [fac] același lucru”, a declarat Heger pe Twitter.

Ajutorul militar este esențial, a adăugat el, pentru a se asigura că Ucraina „se poate apăra” și Europa împotriva Rusiei.

Polonia a anunțat deja că va transfera patru avioane de luptă MiG-29 Ucrainei în zilele următoare.

Președintele polonez Andrzej Duda a declarat că avioanele – din cele aproximativ o duzină pe care le-a moștenit de la fosta Republică Democrată Germană – vor fi predate după ce vor fi reparate.

Casa Albă a declarat joi că decizia Poloniei de a trimite avioanele de vânătoare este o „decizie suverană” care nu îl va determina pe președintele american Joe Biden să trimită avioane F-16.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

7 comentarii

  1. Probabil ca vor fi distruse ca si celelalte Mig-29 ucrainene, dar pana atunci vor face mult rau rușilor – ca de aia le-a sărit muștarul.

  2. Ce sa zica si rusul. Daca nu nimeresc avioanele pot oricand sa se reorienteze spre blocurile de apartamente, malluri, parcuri..

  3. vor fi folosite doar pentru a lansa de la distanta rachetele cu raza lunga de actiune…decolare si aterizare rapida…cand se agita muscalii si critica ceva e de bine‼️‼️‼️‼️‼️‼️‼️ … 😂😂😂😂😂😂😂😂

  4. Se pare că la ruși le cam tremură curul de când sa reușit instalarea cu succes a rachetelor de super precizie cu raza medie JDAM-ER ! Nici nu e nevoie să vezi ținta că ți o trosnește imediat! Așa că atenție rusnaci ce va sosește în vizită!!!

  5. Ati mai distrus voi Javeline cu tancurile, grenade cu capul, gloante cu pieptul… Cunoastem de ce sunteti in stare.😀