G4Media.ro

UPDATE: Proiect: voluntariatul considerat vechime în muncă. Aviz negativ de la Consiliul…

UPDATE: Proiect: voluntariatul considerat vechime în muncă. Aviz negativ de la Consiliul Economic şi Social

UPDATE: Consiliul Economic şi Social (CES) a dat marți aviz negativ modificării legii pensiilor prin care voluntariatul va fi considerat vechime în muncă, a declarat pentru G4Media.ro vicepreședintele CES, Bogdan Simion. Mai devreme, Iacob Baciu, preşedintele CES, declarase că avizul urma să fie pozitiv.

Proiectul de lege, iniţiat de deputatul ALDE Ştefan Alexandru Băişanu, va fi apoi dezbătut în comisiile de specialitate din Camera Deputaţilor şi ulterior votat în plen.

Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea articolului 49 din Legea nr. 263 din 2010 a fost înregistrat la CES pe 25 iunie.

„Am considerat necesară amendarea legii pentru a putea fi motivate şi susţinute acele categorii de persoane care desfăşoară activităţi de responsabilizare socială, participare cetăţenească, educaţie, formare categorii defavorizate, totul realizat într-un cadru legal şi recunoscut la nivel public”, spune Băişanu, iniţiatorul proiectului, citat de Economica.net.

Potrivit proiectului, „în sistemul public de pensii se asimilează stagiului de cotizare şi perioadele necontributive, denumite perioade asimilate, în care asiguratul a desfăşurat activitate de voluntariat în cadrul unei organizaţii, persoană juridică de drept public sau privat, fără scop lucrativ”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter