G4Media.ro

Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor că ţara lor a câştigat statutul de…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Volodimir Zelenski le-a transmis ucrainenilor că ţara lor a câştigat statutul de candidat la aderarea la UE şi că acest statut ”nu a căzut din cer”, spunându-le să fie mândri de asta

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski a transmis ucrainenilor că ţara lor a câştigat statutul de candidat la aderarea la UE şi că acest statut nu a căzut din cer, spunându-le să fie mândri de asta. ”Să nu ne fie ruşine să vorbim despre realizările noastre! Să nu fim o naţiune cu memorie scurtă şi complex de inferioritate!”, a fost îndemnul său.

”Există discuţii la televizor, la radio, pe internet despre ce înseamnă, ce condiţii trebuie să îndeplinească Ucraina, cât de greu va fi de îndeplinit şi câţi ani va dura…Şi vreau să spun următoarele în această zi. Să ne bucurăm măcar puţin. Într-un mod liniştit, modest, în tăcere, dar bucuraţi-vă. Pentru noi înşine, pentru ţara noastră dragă. Să simţim momentul şi gustul acestui moment. Imaginaţi-vă cucerirea Everestului! Ai ajuns la penultimul punct. Nu te-ai uitat în jur, nici măcar nu ai respirat şi nu ai vorbit despre drumul mai departe, spre vârf. Cât de dificilă va fi depăşirea ultimilor 1848 de metri. Brusc am uitat şi ne-am minimalizat propriul succes. Poate ar trebui mai întâi să ne amintim că am parcurs deja 7.000 de metri?! Să nu ne fie ruşine să vorbim despre realizările noastre! Să nu fim o naţiune cu memorie scurtă şi complex de inferioritate! Noi spunem: Ucrainei i s-a acordat statutul de candidat la UE. Să spunem: Ucraina a câştigat statutul de candidat la UE. A căzut din cer? Nu am îndurat şi nu am făcut multe?”, a afirmat preşedintele Ucrainei.

”Să vorbim măcar o clipă nu despre ce ne aşteaptă, ci despre ce am reuşit să facem. Pentru că, uitând de asta, subestimăm semnificaţia acestui pas”, a continuat el.

Volodimir Zelenski a amintit că au fost momente în care ucrainenii nu puteau lua bilete seara pentru a zbura în Europa dimineaţa.

”Am stat la coadă. Documente, vize, etc. Vă amintiţi? Un teanc de hârtii pe care le-am purtat la dosar, care au fost solicitate de toate agenţiile guvernamentale cu funcţionari care nu au raportat şi nu au depus declaraţii electronice. Funcţionari de rang înalt, pentru controlul cărora nu exista nici un organism special, nici o instanţă specială. Deputaţi cu imunitate. Preşedinte care nu a putut fi pus sub acuzare. Teren care nu putea fi cumpărat. Sună sălbatic? Pare că nici nu a fost la noi, nu-i aşa? A fost. Şi nu cu mult timp în urmă. Dar am schimbat totul”, a declarat Zelenski.

El a amintit progresele realizate: privatizarea, reforma funciară, descentralizarea, tribunalul Anticorupţie, centre de servicii administrative, servicii publice online, ”deoligarhizarea”.

”S-au făcut multe. Exact, s-au făcut! Să nu uităm asta. Să fim mândri de noi înşine. Să ne repectăm pe noi înşine. Şi i-am respins pe ruşi. Şi vom câştiga. Pentru că atunci când ne respectăm pe noi înşine, vom fi respectaţi de ceilalţi”, a conchis liderul de la Kiev.

sursa: News.ro, Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

10 comentarii

 1. Ați auzit ba plebeilor? Zelenski v-a adus mai apropape cu 30 de ani de aderarea la ue… morții și distrugerile din Ucraina, Crimeea, Lugano și Donbas nu mai contează! Slăviți-l pe actoraș si muriți pentru el!

 2. Mai sunt si alte tari candidate de zeci de ani așteaptă, asa ca chill poate prin 2050 o sa aveti vreo sansa :)))

 3. Ești o greșeală în sine, nu trebuie sa te vâneze nimeni!

 4. Ba fix din cer a căzut…

 5. Z i-a transmis ucrainenilor?
  La gramatica poți folosi liniștit pentru examen titlurile din ziare. Bineînțeles la categoria așa nu.
  Sper că cel care a publicat are o mica remușcare.

 6. Știți ce cade din cer, în schimb? Kinjal și Kalibr.

 7. Felicitări, meritați toată stima din partea țărilor europene,ceea ce a-ți reușit să faceți pentru Ucraina merită tot respectul,mai rar un asemenea președinte, drumul pină la capăt va fi anevoios dar cu dăruire și efort nimic nu e imposibil de realizat.