G4Media.ro

Volodimir Zelenski, de Ziua Comemorării și Reconcilierii: ”Întunericul a revenit în Ucraina/…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Volodimir Zelenski, de Ziua Comemorării și Reconcilierii: ”Întunericul a revenit în Ucraina/ Rusia a reprodus detaliat atrocităţile comise de Germania Nazistă/ Iarna din Ucraina va dispărea şi va fi înlocuită de vise în galben şi albastru”

Preşedintele Volodimir Zelenski afirmă, în cadrul discursului cu ocazia Zilei Comemorării şi Reconcilierii, că ”milioanele de vieţi pierdute în Al Doilea Război Mondial oferă milioane de motive pentru a spune răului: „Nu se va mai repeta niciodată!”. El susţine că ”întunericul a revenit în Ucraina”, iar Rusia a ”reprodus detaliat” atrocităţile comise de Germania Nazistă depăşindu-şi maestrul, ”în încercarea de a-l îndepărta de pe piedestal ca fiind cel mai mare rău din istoria omenirii” Ruinele fostului buncăr al lui Hitler de lângă Viniţa atestă faptul că orice rău are un ”sfârşit”, iar ”iarna” din Ucraina va dispărea şi vise în alb-negru vor fi înlocuite de vise în galben şi albastru, făcând referire la drapelul naţional ucrainean, potrivit The Guardian.

”În fiecare an, pe 8 mai, împreună cu întreaga lume civilizată, îi onorăm pe toţi cei care au apărat planeta de nazism în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Milioane de vieţi pierdute, destine curmate, suflete chinuite şi milioane de motive pentru a spune răului: Nu se va mai repeta niciodată!”, a afirmat Zelenski în cadrul discursului cu ocazia Zilei Comemorării şi Reconcilierii pentru soldaţii care şi-au pierdut viaţa în Al Doilea Război Mondial.

”Ştiam preţul pe care l-au plătit strămoşii noştri pentru această înţelepciune. Ştiam cât de important este să o păstrăm şi să o transmitem posterităţii. Dar nu aveam idee că generaţia noastră va asista la profanarea cuvintelor, care, după cum s-a dovedit, nu reprezintă adevărul pentru toţi”, a mai spus el cu referire la războiul declanşat de Rusia în Ucraina.

”Pe 24 februarie, expresia «nu se va mai repeta niciodată» a fost ştearsă. Împuşcată şi bombardată. Cu sute de rachete la 4 dimineaţa, care au trezit întreaga Ucraină. Am auzit explozii îngrozitoare. Am auzit: din nou!”, a mai declarat el.

Zelenski a amintit cei 250 de soldaţi care au murit pe fronturile celui de-al Doilea Război Mondial şi a subliniat că 1.000 de locuitori din Borodianka au luptat şi au învins nazismul ”pentru a se asigura că nu se mai repeta niciodată. Au luptat pentru viitorul copiilor, pentru viaţa de aici până pe 24 februarie (…)”.

”Şi monştrii au început să repete faptele. Şi oraşele noastre, care au supravieţuit unei ocupaţii atât de atroce, încât 80 de ani nu sunt suficienţi pentru a uita de ea, l-au revăzut pe ocupant. Şi au primit a doua ocupaţie din istoria lor. Şi unele oraşe, precum Mariupol, au fost martori la treia. În cei doi ani de ocupaţie, naziştii au ucis acolo 10.000 de civili. În două luni de ocupaţie, Rusia a ucis 20.000”, a mai spus el, comparând atrocităţile Rusiei cu cele comise de Armata Nazistă în urmă cu 80 de ani.

”La câteva decenii după al Doilea Război Mondial, întunericul a revenit în Ucraina”, a precizat el, susţinând că răul a îmbrăcat ”o uniformă diferită, cu sloganuri diferite, dar cu acelaşi obiectiv. O reconstrucţie sângeroasă a nazismului a fost organizată în Ucraina. O repetare fanatică a acestui regim”, spune el.

Rusia a reprodus detaliat ”atrocităţile şi «alibiul»” Germaniei, care ”au dat un scop sacru răului”, încercând să îşi depăşească ”maestrul”, ”să îl îndepărteze de pe piedestal ca fiind cel mai mare rău din istoria omenirii, a menţionat el.

Zelenski mai afirmă că trebuie stabilit un ”nou record mondial pentru xenofobie, ură, rasism şi numărul de victime pe care le pot provoca”.

Liderul ucrainean enumeră Polonia, Marea Britanie, Danemarca, Franţa, Republica Cehă, Grecia, Statele Unite, Lituania, Letonia, Estonia, Georgia, Belgia, Armenia, Norvegia ca ţări ca ţări care au fost etichetate drept ”sclavi de clasa a treia”, care au impregnată în memoria lor atrocităţile comise de Germania Nazistă.

Orice rău are întotdeauna acelaşi sfârşit, ”dispare”, subliniază el.

”Astăzi, de Ziua Comemorării şi Reconcilierii, aducem un omagiu tuturor celor care şi-au apărat patria şi lumea de nazism. Remarcăm eroismul poporului ucrainean şi contribuţia sa la victoria coaliţiei anti-Hitler”

Cei care au căzut în război au murit pentru ca fiecare dintre noi să ştie doar din cărţile de istorie ce înseamnă cuvinte precum ”explozii”, ”împuşcături”, ”tranşee”, ”camere de gazare”, ”lagăre de concentrare”, ”muncă forţată”, ”stele galbene”, ”ghetouri”, nu să le trăim pe propria piele, evocă Zelenski.

Iar dovada acestui lucru se reflectă în cunoscutul Wehrwolf, fostul sediul şi buncăr al lui Hitler din apropiere de Viniţa. ”Tot ce a mai rămas din el sunt câteva pietre. Ruine. Ruinele unei persoane care se considera importantă şi invincibilă”, dar care a demonstrat că ”niciun rău nu poate evita să îşi asume responsabilitatea” pentru crimele comise, a mai precizat preşedintele ucrainean.

”Vom depăşi totul. Şi ştim asta cu siguranţă, pentru că armata noastră şi tot poporul nostru sunt descendenţi ai celor care au învins nazismul. Deci vor câştiga din nou”, a mai spus el.

”Vom depăşi iarna care a început pe 24 februarie şi care persistă şi pe 8 mai, dar care se va încheia cu siguranţă, iar soarele ucrainean o va topi! Şi vom întâmpina răsăritul împreună cu întreaga ţară. Familia şi cei dragi, prietenii şi rudele vor fi din nou împreună! (…) Iar peste oraşele şi satele ocupate temporar, steagul nostru va fi din nou arborat. Vom fi din nou reuniţi şi va fi pace (…)”.

”Şi nu vor mai fi vise alb-negru, doar un vis albastru şi galben”, a continuat Zelenski, făcând referire la steagul în galben şi albastru al Ucrainei.

”Onoare eternă tuturor celor care au luptat împotriva nazismului! Veşnică pomenire tuturor celor ucişi în timpul celui de-al Doilea Război Mondial!”, a încheiat preşedintele ucrainean.

sursa: News.ro, Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

10 comentarii

 1. Delirul lui Zele continua, zi de zi. Omul a fost in lagare in ww2 probabil, o fi mancat talpa de bocanc pe front la stalingrad, la berlin.

  • Șoșocule, trebuie musai să fi trecut prin lagăr ca să poți vorbi despre asta? Delir e în mintea voastră kremlinoidă.

  • Sa compari lagarele de exterminare cu un razboi ca oricare altul denota neuron stingher. Mai priveste pozele din lagarele din Polonia sau din Asia de Sud-Est si apoi reciteste ce zice Zele.

  • Nu trebuie, sa aberezi e gratis. Zele poate compara si furnica cu elefantul fara sa fie furnica desigur.

  • Gelu bulangiu te bagi că musca in căcat 😃🤣😂

 2. Galben si albastru si uneori violet-bonbon, in functie de ce fumezi…

 3. Gicu bulangiu te bagi că musca in căcat 😃🤣😂

  • Daca asa multe muste sunt la tine la tara te inteleg; probabil asta e si vocabularul in sat la tine.

 4. Asta chiar crede ca toți am făcut școala la kiev? Baaa, ucrainienii erau folosit de nemți la exte.eminarea evr ei lor. Erau vestiti pentru cruzime și pentru faptul ca nu luau prizonieri din rândul rușilor :)deci mai ușor cu istoria și al doilea război mondial… se răsucește Bandera in groapa. Și apropo, asta nu e ăla care a interzis toate partidele de opoziție din Ucraina? Cred ca îl încurcau in democrația asta a la putin și Hi t ler