G4Media.ro

Volkswagen discută cu Renault pentru o mașina electrică ieftină, de 20.000 de…

Sursa foto: Ilona Andrei / G4Media.ro

Volkswagen discută cu Renault pentru o mașina electrică ieftină, de 20.000 de euro

Grupul auto german Volkswagen discută cu potenţiali parteneri, printre care se numără şi constructorul auto francez Renault, cu privire la o cooperare pentru dezvoltarea maşinii sale electrice de 20.000 de euro, informează un articol publicat vineri în cotidianul german Handelsblatt, potrivit Agerpres.

Handelsblatt susţine că Volkswagen este interesat să coopereze pentru dezvoltarea unei platforme care să devină un vehicul electric accesibil pentru marea masă a cumpărătorilor. Sursele au precizat că discuţiile cu Renault sunt deocamdată într-un stadiu incipient şi este posibil să nu se finalizeze cu un acord.

Potrivit Handelsblatt, o producţie anuală cuprinsă între 200.000 şi 250.000 de vehicule ar fi ţinta pentru ambii parteneri.

În luna martie a acestui an, Volkswagen a dezvăluit detaliile unui automobil electric cu un cost de 25.000 de euro, aflat în faza de dezvoltare, care ar urma să fie lansat până în 2025, să aibă o autonomie de 450 de kilometri şi să poată fii încărcat de la 10% până la 80% în aproximativ 20 de minute. La acea dată, Volkswagen a anunţat că lucrează şi la un vehicul de 20.000 de euro dar nu a oferit alte informaţii.

Separat, constructorul auto francez Renault a anunţat luna trecută lansarea „Legend”, un nou vehicul electric cu un cost sub 20.000 euro, înainte de aplicarea subvenţiilor. Destinat a fi un vehicul urban prin excelenţă, compact şi fabricat în Europa, noul model „Legend” ar urma să apară pe piaţă din 2025, a indicat Renault.

Discuțiile vin pe fondul intrării agresive pe piața din UE a automobilelor electrice produse în China, mult mai ieftine.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

5 comentarii

 1. Le țâțâie fundul la producătorii europeni de troace electrice și nu mai știu ce să facă să scadă prețul de frica chinezilor. Foarte bine, să vină chinezii în Europa, doar așa vor scădea prețurile și la excrocii ăștia de producători europeni, care de la un timp sunt extrem de nesimțiți cu prețurile la autoturisme!

  • Deci ajuta si concurenta la ceva…. pretul la astfel de masini or sa tot scada de la an la an si bateriile vor deveni si mai bune!

  • Prețurile care au fost nu vor mai fi, în primul rând pentru că euro s-a depreciat. Ca să nu mai zic de creșterea prețurilor la energie, penuria de chipuri…
   Producătorii europeni au costuri mult mai mari, n-au cum să concureze cu chinezii din păcate.
   Eu zic că decât să vină chinezii în Europa mai bine se mută iubitorii de chinezi în China, să se închine la partidul comunist și să aibă produse ieftine (și bune uneori, trebuie să recunosc) după pofta inimii.
   Personal prefer să plătesc mai mult sau să cumpăr mai puțin decât să finanțez un regim dictatorial.

  • Iubitorii de chinezării voiam să zic, n-am nimic cu chinezii, doar cu regimul comunist.
   Am fost cam dur, până la urmă fiecare cumpără ce vrea, însă dacă democrația este o valoare pentru noi cred că ar trebui să susținem economia din tarile democratice.

 2. De cand le-a dat Stellantis sec cu Citroen e-C3, VW se chinuie sa scape turma.