G4Media.ro

Vladimir Putin se va întâlni la Sankt Petersburg cu directorul Agenţiei Internaţionale…

Sursa foto: STRINGER / AFP

Vladimir Putin se va întâlni la Sankt Petersburg cu directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică, Rafael Grossi/ AIEA vrea ca Moscova să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare Zaporojie

Kremlinul a anunţat luni că preşedintele rus Vladimir Putin se va întâlni marţi la Sankt Petersburg cu directorul general al Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), Rafael Grossi, transmit Reuters şi AFP.

AIEA face de câteva luni presiuni asupra Kievului şi Moscovei să accepte crearea unei zone demilitarizate în jurul centralei nucleare Zaporojie din sudul Ucrainei.

Rusia şi Ucraina se acuză reciproc de bombardarea centralei, cea mai mare din Europa şi care în prezent este ocupată de ruşi.

Oraşul Zaporojie, aflat la câteva zeci de kilometri de acest obiectiv şi care este centrul administrativ al regiunii omonime din sudul Ucrainei, a fost ţinta unei serii de atacuri puternice din partea forţelor ruse în ultimele zile, soldate cu zeci de morţi şi răniţi, potrivit responsabililor ucraineni.

Vladimir Putin se va întâlni tot marţi cu preşedintele Emiratelor Arabe Unite, a menţionat Kremlinul.

sursa: Agerpres.ro

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...