G4Media.ro

Vlad Voiculescu şi-a publicat diploma de studii, eliberată de Vienna University of…

Vlad Voiculescu şi-a publicat diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, din Austria, precum şi un atestat privind echivalarea ei cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor

După speculațiile apărute în spațiul public cum că i-ar lipsi studiile superioare, ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, şi-a publicat, marţi seara, pe Facebook, diploma eliberată de Vienna University of Economics and Business, din Austria. De asemenea, Voiculescu a postat și un atestat privind echivalarea diplomei din Viena cu o diplomă de master în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor.

Documentul de atestare are sigla Centrului Naţional de Recunoaştere şi Echivalare a Diplomelor din cadrul Ministerului Educaţiei Naţionale şi a fost eliberat în ianuarie 2016 de directorul Gabriela Marilena Leţcai.

„În baza O.M.E.C.Ş. nr. 5269/2015 şi a avizului de legalitate nr. 1138 acordat de către Direcţia Generală Juridic la data de 15.01.2016, se atestă că diploma de studii, eliberată de Vienna University of Economics and Business, Republica Austria, la data de 04.10.2011, domnului Vasile-Voiculescu Vlad, se echivalează cu diplomă de master (ciclul II) în domeniul administrarea afacerilor, specializarea administrarea afacerilor. Prezentul atestat cuprinde şi ciclul de licenţă pentru care nu i s-a eliberat o diplomă distinctă, conferă aceleaşi drepturi cu absolvenţii instituţiilor de învăţământ superior similare, acreditate, din România şi este valabil cu prezentarea diplomei menţionate mai sus în original”, precizează documentul citat, conform Agerpres.

Sursa Foto: Facebook/ Oana Bogdan

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

55 comentarii

 1. Pierdere de vreme. Ăia pentru care a publicat-o, nu știu să o deslușească.

  • decat troli care practica ‘atac la persoana’, altceva nu pot sa inteleaga.
   daca-i spui unuia de buget `muge` ca dancila

  • Ia ianuarie 2016 cand a recunoscut diploma Ministerul Educatiei VV era cumva ministru in guvern???

  • Nope, a fost ministru incepand din mai. Mai mancati mult rahat, neispravitilor?

 2. daca facea si el o ecologica sau snspa vorbea pe limba noastra , asa in austriaca , cine intelege asa ceva?

  • Fakenews!
   Aia nu e diplomă!

  • Carte dacă vrei să înveți, înveți și la stână. Din păcate poporul român ignorant își merită masca și conducătorii trădători….

 3. PSD şi PNL să-şi publice diplomele de la Spiru.

  • Sau diplome de doctorat cu el groh Gabriel Oprea indrumator

  • Nu, că în cazul ălora nu au anteniștii dubii, nici măcar dacă nu există. Sunt verzi și dacice, nu ca cele luate de pe la străini.

  • Si a membrilor USR cum ar fi Ionuț Moșteanu (Universitatea Bioterra) sau senatorului USR de Suceava, Gheorghiță MÎNDRUŢĂ (tot Universitatea Bioterra ).
   Sa le soliciti si să isi publice și lucrarile de licenta sa vedem daca au fost corecti si nu au plagiat….o sa ai o surpriză.

 4. Vlad Voiculescu si Clotilde Armand. Tintele cele mai populare pentru mafia pesedista. E clar ca fac ce trebuie si le dorect un mandat de succes in urmatorii 4 ani!

 5. Eu vreau diploma Sosoloanca.
  Sau e chitanta ca la Nipulicea?
  De la Tibiscus cred ca e ceva gen ambalaj hartie higenica.

 6. Daca iti luai diploma la FF sau IDD, puteai sa treci, de la dirijarea circulatiei in intersectie, la grad de ofiter si frecare de menta prin birou. Dar acestui domn, deja instelat, la ce i-o mai fi folosit diploma?

 7. Ai nostri aruncatori cu noroi nu le place cand vad diplome muncite. Nu le mai publicati ca ii scoateti din sarite pe prosti.
  Dar adevarul este ca e necesara si putina pregatire politica cand te bagi in guvern. Acolo nu e ca la scoala. Trebuie sa faci compromisuri si sa te intelegi cu partenerii in strategie, viziune.
  Oricum s-a mai oprit furatul coordonat de sefii din ministere. Asta e clar si e bine.
  In felul asta mai raman bani si pentru lucruri cu adevarat utile . Gata cu sporurile aiurea, construitul de centre de informare turistica si vouchere platite la stat din taxele mele de la privat ! Adica noi la privat suntem prosti sa cotizam pentru voucherele voastre.

 8. Dacă este adevărat că diploma obținută la Viena are în spate doar un an de studii (și, apropo, nici măcar numărul de credite obținute, nici vreo anexă cu notele obținute la fiecare examen în parte, precum și la susținerea dizertației!), atunci echivalarea acestor studii cu un masterat este ilegală și lovită de absolută nulitate: conform Bologna, sistemul european din care facem parte, studiile de masterat durează minim 2 ani…

  • Acel Masterclass e deschis doar Studentilor la Master, asa scrie in program. El a facut acel Masterclass dupa Magister ( care e diploma pre Bologna).

  • @Christian
   « conform Bologna, sistemul european din care facem parte, studiile de masterat durează minim 2 ani… » – faci confuzie privind masteratele. Durata masteratelor post licenta (post bachelier ) dureaza intre 1 si 3 ani, in functie de domeniu, in toate statele UE. Si in Romania este aceeasi lege, citeste-o, este legea 288 din 2004 actualizata de cateva ori, ultima actualizare in 2020, cred. VV a facut studiile universitare la Viena University of Economics and Business Administration, studii facute inainte de a se delimita perioada intre licenta si masterat. Dupa terminarea facultatii « pe model vechi », ca sa spun asa, a facut in plus un masterat post universitar de 1 an – Master Class Eastern Europe (High-Potentials 1year Program of Vienna University of Economics and BA), o supraspecializare, ca sa spun asa ; astfel de masterate poti sa faci cate doresti, sa te specializezi in mai multe domenii din bransa ta. Nicio facultate nu te accepta la un masterat post universitar (Master Class, in cazul lui VV) daca nu ai diploma universitara in domeniul respectiv. La masteratul post universitar (Master Class), efectuat la aceeasi facultate, cum este cazul lui VV, nu ai nevoie de credite, anexe cu notele, programa analitica etc. Daca soliciti un masterat la o alta universitate sau universitate din alt stat, ti se cere un dosar complet, in f-ctie de exigentele respectivei universitati, dupa care esti admis sau respins. Faptul ca VV a fost admis pt Master Class este dovada ca a facut studii universitare in domeniul respectiv.
   Inca un aspect : dupa 2010 echivalarea diplomelor universitare s-a simplificat in UE. Diplomele eliberate de anumite facultati recunoscute dintr-un stat, sunt automat echivalate cu o diploma similara in alte state. Asa se explica faptul ca recunoasterea diplomei de medic obtinuta in Romania la unele universitati este o pura formalitate in majoritatea statelor UE.
   Vienna University of Economics and Business Administration este una dintre cele mai bune universitati europene in domeniu, Romania nu poate sa blocheze echivalarea diplomelor obtinute la aceasta universitate

  • Domnule @Sincer,
   Are sau nu are diplomă de licență (Bachelor Degree sau Diplom degrees at Fachhochschulen)? Tot la Wirtschaftsuniversität Wien?
   S-o posteze și să scrie clar:

   Diplom degrees at Fachhochschulen = Bachelor Degree.
   Magister = Master’s degree.
   Și s-a încheiat povestea.

   Că în rest, oricine se poate duce direct la sursa corectă oficială sa își ia informația despre concepte și despre echivalarea diplomelor:
   https://eacea.ec.europa.eu/national-policies/eurydice/content/programmes-outside-bachelor-and-master-structure-31_en

   „Bachelor’s degrees generally confer the same rights as Diplom degrees at Fachhochschulen, Master’s degrees confer the same rights as Diplom and Magister degrees at universities and equivalent institutions of higher education.”

  • @Diana, Fachhochschule e un alt tip de invatamant in Austria si Germania, diplomele lor pe sistem vechi (pre Bologna) se echivaleaza cu Bachelor. Diplomele Universitare pe sistem vechi (Magister) se echivaleaza la nivel Master, include Bachelor.
   Confuzia e intre nivel si diploma propriu-zisa. Echivalarea e doar o echivalare nu schimba diploma originala! Licenta lui VV e Magister si cu ea are drepturi (dupa cum scrie in Bescheid).
   In RO nu e cunoscut sistemul ptr ca inainte de 2007 putini erau aceeia ce studiau in Vest si mai si veneau inapoi in RO. Dupa reforma Bologna au plecat multi la studii, asta a fost si intentia, la fel si Erasmus, libera circulatie a studentilor.

  • @ionel,
   Deci Magister = Bachelor’S Degree + Master’s Degree? Și câți ani de studii superioare implică?

  • @Diana, da Magister se echivaleaza cu Bachelor + Master, echivalarea se realizeaza pe baza creditelor de studiu (credit points) realizate. Clar ca exista o dependenta credite de studiu ani asta depinde de universitate. Stiu ca Magister in Germania era 8-9 (uneori 10) semestre. Au fost transformat in 6 semestre Bachelor + Master (2-3 sau chiar 4). La diplomele Ingineresti erau 10 semestre si la fel un Diplom Inginieur e echivalent la Bachelor + Master.
   Critica la adresa VV e un fel de cautat nod in papura, ba ca de ce l-au angajat privatii fara diploma, ba ca nu e hartia din Romania stampilata etc.
   Clasicul sa ai hartii stampilate si dosar cu sina, tertipuri prin care s-a ajuns ca persoana sa nu conteze ci Dosarul (de cadre). Si daca nu esti de-al lor devii imediat suspect, „aia” de „dincolo” sa fie net inferiori „alor nostrii”, tot un fel de n-ai mancat salam cu soia. Si cu „ai nostrii” am vazut unde a ajuns tara. Orice reforma e dureroasa si e nevoie de efort si sustinere.

  • Si ca sa fiu si mai tehnic:
   Bachelor are 180 pana la maxim 240 ECTS
   Master are 300 ECTS insumand si creditele obtinute in Bachelor
   Situatia Austriei e descrisa scurt in Wikipedia si seamana cu Germania https://en.wikipedia.org/wiki/Bologna_Process#Austria
   Si Diploma Magister :
   https://en.wikipedia.org/wiki/Bachelor%27s_degree#Austria
   Traducerea Diplomelor (Austria seamana cu Germania):
   https://en.wikipedia.org/wiki/Bachelor%27s_degree#Germany
   The traditional degrees have been re-mapped to the new European Credit Transfer and Accumulation System (ECTS) point system to make them comparable to the new bachelor’s degree. Traditional and Bologna process degrees are ranked as follows in Germany:

   Bachelor: 180, 210, or 240 ECTS points required;
   Diplom FH: 240 ECTS;
   Diplom Uni or TH: 300 ECTS; , ##Magister e Diplom, scrie chiar si in Bescheinigung Uni Wien
   Master: 300 ECTS (including bachelor).

  • Ok, domnule @Ionel, am înțeles. Trebuie să comunice și V.V. mai succint și clar că:

   Magister = studii universitare de Licență (~ 6 semestre) + studii universitare de Masterat (~ 2 sau 4 semestre)

  • @Diana Rd
   Stimata doamna, ma bucur ca ati inteles de ce VV nu poate sa prezinte o diploma de licenta, adica de 2 sau 3 ani – merci Ionel. Actualmente diploma de licenta (bechelier in franceza) se elibereaza doare celor care renunta la master. Diploma finala la terminarea ciclului I –bachelier + ciclul II – master este o diploma de master, care da dreptul la ciclul III – master complementar (supraspecialitate ) si la doctorat. VV are, cu siguranta, o diploma universitara de master (de altfel ceva ziaristi au contactat acum ceva timp Universitatea respectiva din Viena, care a confirmat). Diploma de Master Class de 1 an pe care a prezentat-o este cel mai probabil master ciclul III, master complementar.
   NB Eu cunosc sistemul francofon, pt cel germanofon ati avut explicatii pertinente de la Ionel.

 9. Diploma exista deja pe internet…ce nu exista e diploma de licenta sau echivalent.

  • Daca faceai o scoala care da diplome reale stiai ca nu te poti inscrie la master fara licenta.
   Da scoala ta probabil ca nu cere nici bac pt master. Renault master….

  • nu stiu sistemul din austria de pe vremea aia. este posibil ca acesta diploma cu magister sa fi fost echivalentul unei diplome de licenta de 4 ani, mai ales ca a inceput intr-o era si a terminat in alta…din punct de vedere legal la noi este acoperit asa ca asta e, mergem inainte :))

  • Tu trebuie sa fii din idiotii care acum cativa ani ziceau ca Daniel Funeriu a terminat Sorbona fara sa fi terminat liceul.

 10. A publicat aceeași diploma suspecta care exista deja in spațiul public. Dacă echivalarea e legală rămâne de văzut.

 11. Și ce legătură are administrarea afacerilor cu funcția de viceprimar?sau cea de ministru al sănătății?tot pilos te chemi

 12. “Confuzia” e simpla: Vlad a inceput studiile in sistemul pre bologna cu licenta numita Magister in studiu “Diplomstudiengang” ( vechea Diploma ).
  Cand s-a trecut la Bachelor-Master s-a echivalat Magisterul la nivel de Master ptr. ca numarul de credite asta reflecta. Asta scrie in echivalarea din Romania.
  Licenta e Magisterul, nu echivalarea la nivel de Master facuta in Ro.

 13. 🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️🙋‍♂️
  membri USR cum ar fi Ionuț Moșteanu (Universitatea Bioterra) sau senatorului USR de Suceava, Gheorghiță MÎNDRUŢĂ (tot Universitatea Bioterra ). Bagă mare ….ca DISTRIBUIM 🙋‍♂️🤷‍♂️

 14. Salut !
  Si eu sm solicitat de la Ministerul Muncii sa-mi
  elibereze o DIPLOMA De IDIOT, pentru urmatoarele
  motive :
  In perioada 1986-1992, am lucrat in totat, trei ani si jumatate, in Nigeria, trimis de statul roman, ca inginer. Statul Roman incasa pentru mine, 8500 de
  marci germane in fiecare luna si imi dadea o diurna,buna la acea vreme.
  Restul ,mergea la bugetul statului.
  Dar, statul, refuza sa recunoasca orice contributivitate la sistemul de pensii, pentru acea perioada. Altii, au rupt relatia cu statul si au luat
  toti banii.
  Eu, nu am facut-o !
  Cred ca ,solicitarea mea este bine intemeiata.

 15. fituica care nu spune nimic, perioada in care a studiat, media notelor, nota la licenta/dizertatie.

 16. Deci cei de la Viena au spus ca a facut un curs pt persoane din estu europeo de 1 an; Cei din romania echivaleaza aceasta ”diploma” cu una de master si una de licenta si mai spun ca acea hartie are rol de diploma de licenta si master asta insemnand ca el nu are fizic o diploma de licenta. Cum echivaeaza statz roman 1 an de studii cu studii efectuate in 6 7 ani Licenta + master. Publicarea aceste diplome dovedeste smenuiala facuta pt el de statu roman doar ca sa ii dea o diploma

  • Tu realizezi că ești analfabet? Nici nu îmi dau seama dacă ești pro sau contra VV, atât de prost ai scris.

 17. Ma mir cum nu i-au echivalat anul ala facut la universitate prestigioasa cu doctoratul in Romania…

 18. Iata cum arata o diploma de master obtinuta la aceea universitate austriaca de catre un alt student:
  https://vdocument.in/mba-diploma-wirtschaftsuniversitat-wien-vienna-university-of-economics-and.html

  Din documentul lui Voiculescu lipsesc Creditele celor doi ani de studiu (ECTS), Titlul tezei de masterat si nota obtinuta la examenul de disertatie. In plus diploma sa nu seamana cu diploma celuilalt student de mai sus. Oare de ce?

  • Pentru că atâția bani a plătit unchiul Nic Puțin dai puțin primești

  • La pagina 5 e fix aceeasi Diploma,acea diploma confera titlul, in cazul exemplului e MBA
   Restul e suplement si nu e necesar ptr publicul larg, notele si ECTS vin la pachet dar nu e necesar a fi publicate, acelea sunt private.

  • @Diploma lui Voiculescu – Imi sarise inima din piept, credeam ca vrei sa vezi diploma varanului si cand colo…
   Bai, deficientule, uita-te la ultima pagina din exemplul tau, e identica! De unde pana unde ar fi obligat sa-si faca publice date private? Care ar fi dreptul tau de analfabet sa vezi mai mult decat ti-a aratat VV?

  • Adica Voiculescu a prezentat un Bescheid (o instiintare) in care scrie ca in 2 saptamani de la emiterea instiintarii aceasta poate fi contestata de orice persoana si apoi instiintarea va fi transpusa in Urkude (diploma) cu tot tacamul, nr. de inmatriculare al studentului, stampila universitatii, semnaturile profesorilor, perioada de studiu, notele obtinute (creditele), titlul tezei de masterat si al profesorului austriac indrumator.
   Daca lui Voiculescu i-s-a echivalat instiintarea Bescheid cu diploma de master si licenta simultan cei de la Ministerul Educatiei din Romania au comis fals asa cum se comite la multe doctorate romanesti.
   Voiculescu trebuie sa arate diploma de master originala in caz contrar este la fel ca fostul directorul adjunct de la ORNISS Laurentiu Baranga, cu diplomele falsificate toate si conducator de doctorat titlu acordat de actualul ministru al educatiei Campeanu in urma cu cateva luni.

  • Adica Voiculescu ne prezinta un Bescheid (o instiintare) in care scrie ca in 2 saptamani de la emiterea instiintarii ea poate fi transpusa in Diploma (Urkude) daca aceasta instiintare nu este contestata de cineva. Asdar, daca nimeni nu a contestat Bescheid-ul facultatea ii va elibera lui Voiculescu Diploma de master cu toate aspectele legale, nr. de inmatriculare al studentului (matrkuelnummer), stampila universitatii, semnaturile emitentilor, perioada de studiu, notele obtinute (creditele), titlul tezei de masterat si al profesorului austriac care i-a fost indrumator.
   Daca lui Voiculescu i-s-a echivalat instiintarea Bescheid cu o diploma de master si licenta la un loc cei de la Ministerul Educatiei din Romania au comis fals si n-ar fi prima data dupa atatea doctorate falsificate.
   Voiculescu trebuie sa arate diploma de master originala in caz contrar este la fel ca fostul directorul de la oficiul de spalare a banilor Laurentiu Baranga, cu toate diplomele falsificate si incadrat conducator de doctorat in urma cu cateva luni in universitatea de stiinte agricole si medicina veterinara din capitala in care rector este actualul ministru al educatiei Campeanu .

  • Sa ofere o copie a tezei de masterat a lui Vlad Voiculescu. Dupa cum stiiti tezele de doctorat, masterat si licenta sunt documente publice si pot fi consultate de orice persoana. Se va afla astfel si numele profesorului austriac coordonator, daca intr-adevar Voiculescu a obtinut un masterat acolo. Spor la lucru ziaristi. Ajunge un Laurentiu Baraga!

 19. Ca deobicei în Românistan noi nu vedem pădurea de copaci. Întrebarea nu este dacă are sau nu o diplomă în Austria. Întrebarea este: Ce specializare are această facultate? Pentru că din CV-ul ilustrei somități a medicinei, reiese că nu a studiat medicina și are zero experiență în medicină.

  Vlad Voiculescu este omul nepotrivit în funcția nepotrivită. Acest lucru se vede cu ochiul liber.

  • Cred ca cuvantul de ordine este management! Cam asta vor romanii de la sefi, sa fie buni manageri. Cam ce vrei matale sa faca ministrul sanatatii, sa dea retete si diagnostice? Sa faca operatii? Sau sa faca in asa fel sa ajunga banii la tot ce este important pentru sanatate, sa investeasca unde e important si sa taie de unde se pierd bani aiurea. Daca are nevoie de cunostinte in domeniu cred ca poate sa-si ia un consilier, doi medici.
   Si, apropo, doamnele alea doua destepte care au construit un spital (ca sa nu vorbim de nenumarate alte fapte bune) nu sunt meedici, n-au nicio legatura cu medicina… despre ce vorbim

 20. 90% din cei care comenteaza nu au terminat o facultate nici macar in România.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.