G4Media.ro

EXCLUSIV Vlad Voiculescu, posibil candidat la Primăria București din partea România 100

EXCLUSIV Vlad Voiculescu, posibil candidat la Primăria București din partea România 100

EXCLUSIV Vlad Voiculescu, posibil candidat la Primăria București din partea România 100

Vlad Voiculescu este susținut de mai mulți lideri ai platformei România 100 pentru o candidatură la Primăria București în 2020, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. În guvernul Cioloş, Vlad Voiculescu (35 de ani) a fost ministru al Sănătății și șef de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu . El a devenit cunoscut pentru organizarea rețelei citostaticelor, un grup de peste 400 de voluntari din toată Europa care aduceau gratuit în România medicamentele care lipseau bolnavilor de cancer.

O decizie privind eventuală candidatura a lui Vlad Voiculescu ar urma să fie luată după înființarea partidului creat pe baza actualei Platforme România 100, mișcare așteptată în acest an.

Chestionat de G4Media.ro în legătură cu eventuala candidatura la Primăria București, Vlad Voiculescu nu a dorit să comenteze informația.

În acest moment, doar Gabriela Firea (PSD), actualul primar, și-a anunțat intenția de a candida în 2020. Nu e clar dacă PNL, USR și viitorul partid România 100 vor avea candidați comuni, deși unele sondaje ale celor două partide au măsurat și posibili candidați de la platforma lui Cioloș.

PSD domină copios Bucureştiul din punct de vedere politic, având şapte primari din şapte. Înaintea Gabrielei Firea, capitala a fost condusă două mandate de Sorin Oprescu, candidat indemendent, dar susâinut masiv de PSD.

Cine e Vlad Voiculescu

Vlad Voiculescu a absolvit facultatea și un program de master la Vienna University of Economics and Business Administration, după care a lucrat la Dexia Kommunalkredit Bank, Volksbank Internațional și Erste Group (toate în Viena). La Erste Group a fost timp de cinci ani vicepreședinte al Diviziei de Finanțări de Infrastructură, fiind responsabil pentru identificarea, structurarea, implementarea și monitorizarea proiectelor de finanțări de infrastructură în Europa Centrală și de Est.

Are peste zece ani de experiență în finanțarea proiectelor de infrastructură în Europa Centrală și de Est.

Vlad Voiculescu a fost ministrul Sănătății din mai 2016 până în ianuarie 2017, anterior ocupând funcția de șef de cabinet al ministrului Finanțelor, Anca Dragu.

Povestea Rețelei Citostaticelor, publicată în premieră de jurnalistul Vlad Mixich, a fost și tema documentarului regizat de Claudiu Mitcu – „Rețeaua”.

În 2014, alături de jurnalista Melania Medeleanu, a fondat MagiCAMP, prima tabăra destinată copiilor bolnavi de cancer. În 2017 a fondat MagicHOME (case în care se oferă cazare și hrană gratuită pentru familii ale copiilor diagnosticați cu cancer) în București, Cluj și Viena.

A fost vicepreședinte al European Cancer Patient Coalition (2013-2016) – cea mai mare organizație de pacienți din Europa, cu sediul la Bruxelles.

 

(Foto: Gov.ro)

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

22 comentarii

 1. Ar fi o idee buna, cheia e sa iasa „indiferentii” la vot.

 2. Succes in tot ce faceti! Multumim ca va implicați

 3. Sper ca acest zvon sa nu se confirme iar domnul Vlad Voiculescu sa se ocupe de probleme mai importante. Administrarea unui sat aproape teleormanizat (chiar daca se numeste Bucuresti) – poate ramine in grija PSD.

  • Nu stiu daca sunt de acord cu dumneavoastra. Bucurestiul este principalul pol economic, social, politic, cultural al tarii. Alegerile pe care le fac bucurestenii reverbereaza in intreaga societate romaneasca. Alegerea unui politician tanar, curat moralmente, cu o formatie profesionala solida intr-un mediu de bussiness performant ar fi un semnal extraordinar ,de speranta intr-un inceput nou , pentru toata tara

  • Nu vor „politician tanar, curat moralmente, cu o formatie profesionala solida” vor pensii, lefuri si ajutoare sociale.

  • Asta a fost o gluma nu-i asa?
   Sa lasi capitala unei tari, fie ea si Romania, pe mina mafiei ilfovene, nu poate sa fie decit o gluma si inca una proasta.

 4. Foarte bine, avem si noi pe cine vota.
  G4Media.ro, succes!!

 5. Cel mai bun lucru ae fi o candidatura comuna din partea PNL , USR si Platforma Romania 100 a Dlui PM Dacian Ciolos .

 6. PNL este acelasi partid care acum 3 ani a mimat campania electorala pentru Bucuresti, ajutand PSD sa castige detasat. PNL este acelasi partid, infiltrat de securisti, care amana sa se reformeze. Singura optiune viabila o reprezinta sustinerea pentru un candidat comun Platforma 100/USR, atat pentru Bucuresti cat si pentru tara.

 7. Avându-le cu Sănătatea, să le administreze bucureștenilor câte-un strop de FIREASTOP! De nădăjduit să nu se piardă, și nici să nu piardă, cu FIREA.

 8. Din pacate Bucurestiul este rosu pana in maduva oaselor,slabe sanse sa fie candidatul comun al USR PNL…,orgoliile sunt prea mari.
  PSD ALDE pot fii invinsea doar de o platforma comuna .

 9. Din pacate Bucurestiul este rosu pana in maduva oaselor,slabe sanse sa fie candidatul comun al USR PNL…,orgoliile sunt prea mari.
  PSD ALDE pot fii invinsea doar de o platforma comuna .

 10. Sa dea Dumnezeu sa vada bucurestenii un candidat ca Voiculescu. Nu de alta dar stau si ma minunez cum reusesc unii sa voteze

 11. PNL-ul(aflat in crestere)nu va sustine un membru al altui partid.Dar poate fi convins sa sustina un candidat independent(Nicusor Dan,de ex.)

 12. Ar fi prima oara cand as vota din convingere si nu doar raul cel mai mic. Go, go, Vlad!

 13. Felicitari Vlad. Succes!

 14. Vlad Voiculescu ar trebui să fie prim ministru.Astfel poate ajuta o țară întreagă,nu doar capitala.