G4Media.ro

Vlad Voiculescu: Noul mod de calcul al ratei incidenţei cazurilor noi de…

Vlad Voiculescu: Noul mod de calcul al ratei incidenţei cazurilor noi de COVID – se va calcula la 14 zile, începând cu a treia zi în urmă, pentru a avea toate datele despre testele deja pozitivate

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a declarat joi că noul mod de calcul al ratei incidenţei cazurilor noi de COVID este „foarte simplu”, şi anume, se va calcula la 14 zile, începând cu a treia zi în urmă, pentru a avea toate datele despre testele deja pozitivate.

„Eu o să prezint modul de calcul al incidenţei, după care vă invit să adresaţi întrebări către domnul doctor Arafat. E foarte simplu modul de calcul al incidenţei. Este de asemenea la 14 zile, de asta indicatorul se numeşte ‘incidenţa la 14 zile’, doar că ne uităm la 14 zile începând cu a treia zi în urmă şi asta pentru a avea toate datele despre testele deja pozitivate, respectiv alocate. Durează întotdeauna 48 de ore, cu aproximaţie, ca aceste teste să fie finalizate, respectiv alocate către un judeţ sau altul. E atât de simplu! Iar diferenţa, aşa cum cred că am explicat şi eu pe contul meu de Facebook, ieri, a explicat şi domnul premier astăzi, diferenţa nu este fenomenală, diferenţa este una care, da, întârzie la un moment dat adoptarea unor măsuri, poate să facă lucrul ăsta dacă trendul este crescător, dar nu în mod fundamental. Dacă ne uităm la săptămâna aceasta, diferenţa este cam de două zile”, a declarat Vlad Voiculescu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

Sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

 1. Și morții?…

  • Exact…cine ii numără, cum ii declara…
   Cine stie ce manarii au facut si fac si pe acolo….ne mai zice Voiculescu ceva sau s a aliniat liniei de guvernare???

 2. Bravoooo!Uraaaa! Ne-ai salvat…Fiu de securist!

  • Îl confunzi.
   Dar apropo, prietenii din școala ai fiilor de securiști ce sunt?
   Tu iti dai seama ce e in capul tau?

 3. Se ia numarul de infectati, se imparte la numarul de schiori prezenti pe partie, se inmulteste cu Pi, se imparte la numarul de teste, se inmulteste cu numarul de apeluir la 112, se scoate radacina cubica, se inmulteste cu raza de 1,5m la patrat se imparte la suprafata localitatii, se… se…. se…. se….