G4Media.ro

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balș, invocând…

Vlad Voiculescu l-a demis pe managerul interimar de la Matei Balș, invocând ”multiple disfuncționalități” după ce Institutul a furnizat informații contradictorii despre un pacient

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, l-a demis, luni, pe managerul interimar de la Spitalul ”Matei Balș”, atribuțiile sale fiind preluate de directorul medical Cătălin Apostolescu.

Ministrul a invocat ”multiple disfuncționalități” în gestionarea situației pacienților transferați în urma incendiului”. Instituția susține că reprezentanții Institutului au furnizat informații contradictorii referitoare la unul dintre pacienți în decurs de 4 ore.

Totodată, ministerul a transmis că Voiculescu a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș”.

Comunicatul Ministerului Sănătății

”Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a decis astăzi demiterea managerului interimar al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București. Atribuțiile de manager interimar vor fi preluate, începând de astăzi, de directorul medical dr Cătălin Apostolescu. Decizia este motivată de multiplele disfuncționalități în gestionarea situației pacienților internați în Pavilionul V al Institutului care au fost transferați în urma incendiului din 29 ianuarie 2021 și în comunicarea cu Ministerul Sănătății, conform Art. 6, alin. (1) și (5), al Ordinului ministrului Sănătății 1384/2010 privind aprobarea modelului-cadru al contractului de management și a listei indicatorilor de performanță a activității managerului spitalului public.

Ministerul Sănătății a solicitat, în această dimineață, informații cu privire la decesul unui pacient internat în Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov care, potrivit presei, s-a aflat în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” în timpul incendiului.

Institutul a răspuns, printr-o notă telefonică, la ora 10.01, potrivit căreia pacientul nu s-a aflat în Pavilionul V în momentul incendiului și nu a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov.

La ora 14.17, Institutul a revenit asupra acestei informații și a comunicat Ministerului Sănătății că pacientul s-a aflat în Pavilionul V în timpul incendiului, că a fost evacuat de către personalul medical propriu înaintea sosirii echipajelor de intervenție și că a fost transferat la Spitalul Clinic Județean de Urgență Ilfov în data de 29 ianuarie 2021, la ora 16.30.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a solicitat demararea unei anchete a Corpului de Control al ministrului care să elucideze modul în care au fost gestionate transferurile tuturor pacienților internați în Pavilionul V al Institutului Național de Boli Infecțioase „Prof. Univ. Dr Matei Balș” din București, precum și comunicarea cu toate celelalte autorități implicate”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

12 comentarii

 1. Ooof… oamenii, in general, sunt cu gandul la bani.
  Ce manager de la stat lucreaza doar pentru salariul care-i intra in cont luna de luna dintr-o singura sursa?

 2. Foarte bine ! Unul cate unul scapam de pesedistii insurubati la stat. Exmatriculati-i pe toti ! Felicitari !

  • Persoana demisa ramane in continuare cu funtia de medic in spital. Orium, nu e mare pierdere, ca interimariatul dura maxim 6 luni. Cine garanteaza ca urmatorii manageri nu vor fi tot oamenii lui Strainu-Cercel?

  • Dom’le ala e pus chiar de el acolo, lasati-o mai moale cu pesede ca deja ne-am am saturat deja de lozinca asta

  • @Jhon. Nu e „pusa se el”, a fost aleasa de colegii medici din spital, iar ministrul nu are alta solutie decat sa confirme.

 3. Ce reprezinta 1 000 de directori de spital romanesc pe fundul Marii Negre?

  Un bun inceput.

  Vlad, nu ezita sa tai în carne vie, cancerul asta din spitale e adânc și de la cap se impute pestele.

 4. Asa. Usor usor ne vaccinam de ciuma rosie.

 5. Demiterea managerilor de spitale nu-i asa de simpla. „Incompetenta”, „spagareala” sunt notiuni vagi, care pot fi usor contestate. Banuiesc ca VV intentiona demult sa-l demita pe managerul de la Bals si acum a gasit motivul obiectiv. Daca nu avea intentia sa-l demita, ar fi putut sa treaca cu vederea faptul ca a furnizat informatii inexacte. Felicitari Vlad Voiculescu !!! Asteptam si controale prin spitale, in primul rand privind respectarea protocoalelor, care de fapt exista, dar s-a asternut praful pe ele.

  • Nu va face mare luru. Voiculesu este un om prea slab ca sa riste sa-si puna in cap feudalii din sanatate. Cand o sa vad ca zboara din functii marii baroni – fara sa mai ramana ca simplii medici – atunci poate o sa cred.

  • @Carmen I. Ministrul Sanatatii nu poate sa ia dreptul la profesie sau sa demita medici decat daca exista malpraxisuri dovedite in instanta si daca Colegiul Medicilor ia atitudine.

 6. @carmen I: Aveti dreptate!In spatele fiecarui manager, se afla baronii din sistemul sanitar cu increngaturi multiple si deosebit de puternice, ei sunt adevaratii sefi, managerii sunt niste personaje slabe, santajabili si sunt doar interfata intre mafia politico-administrativa si acei doctori din spitale care jefuiesc bugetul sistemul sanitar.
  Nu se va atinge nimeni de ei, sunt „stiuti” de toate structurile cu rol in combaterea coruptiei, dar nu-i deranjeaza nimeni pt. ca e vorba de foarte, foarte multi bani care merg in toate „directiile”!

 7. Astia oare pe ei nu se demit, deja se aduna cam multe.