G4Media.ro

Vlad Voiculescu, despre amânarea celor trei spitale regionale: ”E un gest de…

Vlad Voiculescu, despre amânarea celor trei spitale regionale: ”E un gest de iresponsabilitate față de români, față de votanții pe care PSD i-a mințit în campania electorală”

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății în guvernul Cioloș, critică decizia PSD de a amâna după 2021 construcția celor trei spitale regionale din Iași, Cluj și Craiova. ”Doamna Sorina Pintea pare – și într-o oarecare măsură probabil chiar este – o victimă abuzată de propriul partid – cu actualii și foștii săi meșteri într-ale sănătății”, a declarat Voiculescu pentru G4Media.ro.

”E un gest de iresponsabilitate față de români, față de votanții pe care PSD i-a mințit în campania electorală”, a mai spus fostul ministru al Sănătății. ”Să spui că spitalele regionale vor fi construite după 2021 pentru a obține mai mulți bani europeni și că ăsta este cel mai bun lucru pentru poporul român… este ca și cum un medic ar refuza administrarea tratamentului salvator unui tânăr și i-ar spune că oricum la bătrânețe va avea din nou de tratament, încă și mai mare”, a mai spus Vlad Voiculescu pentru G4Media.ro.

El a replicat astfel la anunțul făcut de ministrul Sorin Pintea joi seară la Realitatea TV, unde a spus că guvernul a decis să înceapă construcția spitalelor regionale din Iași, Craiova și Cluj după 2021, motivând că astfel ar putea obține mai mulți bani de la Comisia Europeană

Voiculescu, care în mandatul său a împins proiectul celor trei spitale, inițiat de guvernul Ponta, a criticat abordarea guvernului Dăncilă: ”În aceeași Românie, același PSD – chiar prin Liviu Dragnea, pe atunci ministru al dezvoltării, a negociat (prost, e adevarat!) fondurile europene pentru aceste spitale regionale. Și tot în aceeași Românie, dar cu alt fel de oameni, în 2016, am făcut planurile regionale de servicii – condiționalitate ex-ante – obligatorie pentru a accesa fondurile. Am identificat terenurile pe care să se construiască cele trei spitale, am obținut un grant (bani gratis) de 1,5 milioane de euro de la Comisie din fonduri adiacente Planului Juncker și am încheiat un acord cu Banca Europeană de Investiții (BEI) pentru a folosi banii de mai sus și a avea studii de fezabilitate/planuri de spital făcute ca lumea, nu bani sifonați la firme prietene ale partidului à la PSD”.

Sorina Pintea mai spusese joi că oricum începerea lucrărilor a fost considerabil întârziată astfel că este prioritară acum obținerea mai multor bani europeni pentru cele trei spitale. ”Pași concreți s-au făcut abia în octombrie 2017 când primul teren a intrat în posesia Ministerului Sănătății”. Pintea a anunțat că, în momentul de față, doar la Iași este terminat studiul de fezabilitate, urmând ca în celelalte două orașe să fie încheiate pe 15 ianuarie 2019.

Foto: Pagina de Facebook Vlad Voiculescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

5 comentarii

  1. V-am spus ca Pintea e mai proasta ca Voiculescu. Voi, nu si nu! Ati avut dreptate.

  2. Prioritatea e codurile penale,amnistia si gratierea la baietii care a marit salarii si pensii,care a dat mici si bere ca sa fie lumea fericita. Se cauta numai motive de critica la adresa lor. F urat din partea statului paralel si a lu soros si base si ciolos.

  3. TREBUIE SA DEA JMECHERILOR, FIECARUIA DINTRE EI MAI MULTE PENSII SI MAI MULTE SALARII.
    PE UNII II PENSIONEAZA DE PE LA 40 SI CEVA DE ANI. CA SA NU MAI VORBIM PRIVILEGII SI DE CONTRACTELE CU STATUL .

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.