G4Media.ro

Vlad Voiculescu: Adevărul e că sistemul de sănătate e un sat fără…

Sursa foto: Pixabay

Vlad Voiculescu: Adevărul e că sistemul de sănătate e un sat fără câini și din tot noianul de instituții de stat, nimeni nu mai este de partea pacientului / Parte din medici reacționează la pile

Vlad Voiculescu, fost ministru USR al Sănătății, arată că principalii vinovați în cazul tinerei mame moarte la Spitalul de urgență din Botoșani după ce a fost ignorată 7 ore sunt medicii care nu reacționeză decât la pile și șpagă. El arată într-un comunicat că USR a propus crearea unei instituții care să apere pacienții, dar aceasta a fost eliminată de coaliția PSD-PNL din programul de guvernare.

”Adevărul este – și toți știm asta – că așa cum poliția reacționează la pile (lăsând poate un nemernic drogat să conducă mai departe?), tot la pile (sau la lipsa lor!) reacționează și parte din medici. Că dacă nu cunoști pe cineva, sau… în multe locuri încă, dacă nu cotizezi din clipa când intri în spital, poți fi uitat în vreun salon la fel ca Alexandra. Adevărul este că foarte mulți medici dorm în gardă deși pacienții ar avea nevoie de ajutorul lor iar asta este un lucru îndeobște acceptat. După cum îndeobște acceptat este că unii (nu puțini și nu fără titluri universitare) nu vin la lucru decât câteva ore pe zi. După cum acceptat este că unii nu văd decât 2 pacienți pe lună în timp ce alții țin secții sau chiar spitale în cârcă”, a declarat Vlad Voiculescu.

El a mai spus că ”dincolo de vorbe mari (jurământul lui Hipocrat, facultatea, etc.) care înseamnă ceva pentru oamenii onorabili și harnici, pentru ceilalți nu mai există motivație în afară de șpagă sau pile. Când ați auzit de vreun medic măcar admonestat/avertizat/penalizat pentru că a dormit în gardă în timp ce un pacient (sau zece?) a(u) suferit crunt? Sau că a plecat din spital la 10-11 dimineața? Sau că a chemat pacientul de la stat la dânsul în privat la consultație la 11:30. Sau că nu a respectat niciun protocol și i-a „făcut“ pacientului o procedură fără anestezie “că trebuie să plece și nu mai stă după anesteziști”?”

”Sistemul nostru de sănătate este un sat fără câini și că din tot noianul de instituții de stat, nimeni nu mai este de partea pacientului. Medicul, dacă ai noroc și dai peste un om bun sau poate dacă cunoști pe cineva”, a spus el.

El a explicat și necesitatea de a avea o instituție care să apere drepturile pacienților din spitale.

”Am inclus alături de partidul meu – USR – crearea unui Ombudsman în sănătate – un organism independent care să fie apere drepturile pacienților, să investigheze diferitele tipuri de administrare defectuoasă, de abuzuri sau de discriminare din sistemul de sănătate. A fost în programul de guvernare al guvernului PNL-USR-UDMR. Eu nu am apucat să îl implementez în cele 3 luni la minister înainte să scape domnii Iohannis și Cîțu de mine iar PSD și PNL au eliminat punctul din programul lor de guvernare, desigur. În mai multe spitale din București, ASSMB – a cărei conducere este susținută de USR – a introdus sisteme digitale care înregistrează fiecare interacțiune dintre medic/asistentă și pacienți. În 6 luni ar trebui să avem primele statistici relevante cât și extinderea măsurii în mai multe spitale”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

15 comentarii

 1. Deci, s-a demonstrat ca nu salariile mici sunt problema, ci medicii înşişi cu metehnele lor. Li s-au dat salarii chiar decente, incepand cu 4 ani in urma, dar tot vedem conditionarea actului medical, de şpagă, vedem indiferență si superficialitate…
  Trebuie pusă legea pe ei! Drastic, fără mila si controale inopinate!

  • Din pacate asa este. „Zeii” din medicina nu pot fi induplecati decat de „Gigantii” din politica. Tara bananiera…

 2. Si tu esti un pilos care a ajuns ministru al sanatatii de 2 ori fara sa fii medic sau sa ai vreo treaba cu Medicina.

 3. Ia uite cine vorbeste, ce somitate in domeniul medicinii, fara nici o zi de experienta, fara nici un fel de studiu in domeniul medical. Nu stiu cum a ajuns asta ministru al sanatatii intr-un domeniu cu care nu are nici o tangenta si nici nu a avut. Putea la fel de bine sa fie ministrul agriculturii, tot aia era pentru el.

  • sper ca nu esti un lobotomizat care consideri ca rafila cu ale lui diplome,functiile lu’ peste prajit este mai implicat si doreste sa rezolve problemele?eu in locul tau as evita orice interactiune cu sistemul medical nu de alta dar in momentul cand zaci pe hol nebagat in seama sa-ti aduci aminte de somitatile pe care le apreciezi si te lasa sa mori!

  • @torna_fratre
   diferentele exista intre Rafila si VV Voiculescu. Clar. Ce ii aseamana e :defetismul. Mutarea problemei in alta parte. Cand umbla cu rucsacul de medicamente de la Viena la Bucuresti avea solutii. Acum, doar ne spune ceea ce stie TOATA Lumea. As vrea sa citesc un plan de Reforma Sanitara intr un proiect de Lege A Sanatatii Publice care sa contina capitole si articole clare. Insa, astept degeaba. Are timp sa faca asta, ar putea sa faca asta, insa nu face. Ma rog, nici conducerea USR Bucuresti NU e cum trebuie facuta de VV Voiculescu, insa, asta e o alta treaba. Daca Ionela Moldovan mai este in USR Bucuresti, ar putea relata cum petitiile cetatenilor sunt tratate cu dispret.

  • dottore (Wright Man), VV a fost singurul care a venit cu o reforma ca să reducă politizarea conducerilor spitalelor de stat, insa pe urma a venit USL si a rasturnat-o … zi-mi o chestie (una doar) facuta de inaptul actual

  • Corect ar fi sa ataci argumentele, nu persoana.

   Ce anume e incorect din ce a afirmat Vlad Voiculescu?

 4. Sistemul de sănătate din România este unul mafiot, cu angajări pe șpagă și pile a unor medici incompetenți care în facultate abia promovau examenele și care nu au niciun fel de principii morale. Va fi din ce în ce mai rău atât timp cât persistă această situație. Cei care i-au ajutat să ajungă pe funcții să ajungă fix pe mâna lor, pentru că se merită unii pe alții. De ce nu se face și în cazul medicilor un concurs național de angajare a specialiștilor, precum titularizarea la profesori?!

 5. atata timp cat numirile in spitale sunt politice, nu se va putea implementa niciun sistem bazat pe competente nici in randul medicilor, iar fara asa ceva ramane sa ne scaldam in mocirla actuala

  • dintr un motiv Obscur NU iti pot raspunde mai sus. Ai gresit prin abordarea pubera la Adresa Mea. Te Iert. Pot sa iti spun ca NICI un ministru al sanatatii in Romania NU a lucrat la un draft al Legii Sanatatii Publice. VV Voiculescu este Dezamagirea mea. Pentru asta iti indic sa citesti „USR. Nașterea și patologiile unui partid. Mărturii din culise” o carte, nu e la misto, e o carte. Apoi fara patima sa vezi unde au gresit unii la care Aveam Asteptari. Nota bene : am votat USR de la primele alegeri la care au participat.

  • @Wright Man

   „Ai gresit prin abordarea pubera la Adresa Mea”

   De ce folositi majusculele? Aveti tulburari de personalitate?

  • @silicon_v
   daca ai Imputernicire avocatiala din partea lui Alin iti raspund. Daca nu ai, stai la scara ta de bloc.