G4Media.ro

Vlad Alexandrescu: Liiceanu a ales să-și dea demisia din cauză că nu…

Vlad Alexandrescu: Liiceanu a ales să-și dea demisia din cauză că nu a reușit să-și impună punctul de vedere în alegerea noului președinte GDS/ O încercare disperată de a găsi țapi ispășitori

Senatorul USR, Vlad Alexandrescu, afirmă, într-un drept la replică transmis G4Media.ro, că Gabriel Liiceanu a ales să-și dea demisia din Grupul pentru Dialog Social, din cauză că nu a reușit să-și impună punctul de vedere în ce privește procesul alegerii noului președinte al Comitetului Director al GDS.

”Dl. Liiceanu a ales să-și dea demisia în urma acestui eșec, pe care îl consideră unul personal. Scrisoarea pe care o publică astăzi este o încercare disperată de a găsi țapi ispășitori pentru faptul că majoritatea membrilor GDS nu au fost de acord cu direcția pe care încerca să imprime GDS”, se arată în replica senatorului USR.

Aceasta vine după ce Gabriel Liiceanu a transmis marți seara membrilor GDS o scrisoare, publicată de G4Media.ro, în care își expune pe 11 pagini motivele demisie din Grup. Liiceanu lansează, între altele, o rafală de critici dure la adresa senatorului USR, Vlad Alexandrescu, despre care susține că ”de la el se va trage destrămarea Grupului” și îl numește ”un Dinu Păturică al vremilor noastre” sau ”Neo-Păturică”.

”Așa se face că, încet-încet, am reușit să coborâm politețea la nivel de imoralitate. Căci din politețe și colegialitate am închis ochii când unii dintre noi își aduceau în Grup iubite, neveste, fii, nepoți, prieteni irelevanți sau persoane de care depindea un contract prelungit dincolo de vârsta pensionării.

În clipa de față avem în Grup chiar o întreagă familie, familia Vianu-Alexandrescu: tatăl, Ionel Vianu (demisionat în urmă cu un an pentru că punctul lui de vedere nu a întrunit acordul unanim într-o mică dezbatere online), fiul (Ștefan), nepotul (Vlad) – cei doi, așadar, sunt veri primari – și soția nepotului (Raluca)”, le-a scris Liiceanu membrilor GDS”, se arată în scrisoarea lui Gabriel Liiceanu.

Potrivit surselor G4Media.ro, Liiceanu l-ar fi susținut pentru funcția de președinte al Comitetului Director al GDS pe poetul Radu Vancu de la Sibiu, însă acesta a pierdut în fața lui Andrei Cornea, noul director al Grupului.

Redăm mai jos integral dreptul la replică transmis de senatorul USR, Vlad Alexandrescu

”În calitate de membru al Grupului pentru Dialog Social am primit astăzi scrisoarea prin care dl. Gabriel Liiceanu își dă demisia din GDS. Câteva ore mai târziu, scrisoarea a fost făcută publică.

Publicul trebuie să fie informat că, în procesul alegerilor pentru Comitetul Director și funcția de Președinte al Comitetului Director al GDS, dl. Gabriel Liiceanu nu a putut să își impună punctul de vedere. Dl. Andrei Cornea a fost ales Președinte al Comitetului Director.

Nu este vorba atât despre alegerea unor persoane, cât despre încercarea de a controla comunicarea celei mai vechi organizații a societății civile din România de după Revoluție și direcția ei ideologică.

Dl. Liiceanu a ales să-și dea demisia în urma acestui eșec, pe care îl consideră unul personal. Scrisoarea pe care o publică astăzi este o încercare disperată de a găsi țapi ispășitori pentru faptul că majoritatea membrilor GDS nu au fost de acord cu direcția pe care încerca să imprime GDS.

Este trist că, la plecare, un membru al GDS spune public că, practic, Grupul e dizolvat prin această plecare. Și mai crede că, dacă nu îl poate controla el, se simte dator să îl distrugă. Din fericire, organizația va rămâne mai departe conștientă de menirea ei și după plecarea dl. Liiceanu.

Cred că Grupul pentru Dialog Social are o conducere nouă, capabilă să îi asigure un nou suflu și să îl mențină mai departe conectat la adevăratele probleme de azi ale României. GDS a fost creat ca un grup pentru Dialog Social și trebuie să rămână așa, relevant pentru întreaga societate, și nu modelat de pretențiile idiosincrasice ale unuia dintre membrii lui.

Fac un apel către tineri intelectuali, persoane implicate din societatea civilă, cu mintea și sufletul deschise, să se alăture GDS pentru a duce misiunea lui mai departe!”

Citește și

EXCLUSIV Gabriel Liiceanu a demisionat din Grupul pentru Dialog Social/ Cum își motivează gestul, într-o scrisoare devastatoare de 11 pagini și de ce îl numește Neo-Păturică pe senatorul USR, Vlad Alexandrescu

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

25 comentarii

 1. Votați Viorica Dancila!
  Votați bunastarea și echilibrul!

 2. inrtebare: e adevarat ca s-au inmultit „alexandrestii”?
  ar fi trebuit sa raspunda si la aceasta acuza, nu sa spuna un text de 2 lei

 3. Concret ,pragmatic si retoric : cu ce a contribuit tripleta „ayatollahilor” Liiceanu – Plesu -Patapievici la schimbarea profunda a Romaniei in ultimii 30 de ani ??!!?? Daca nu intri in „matricea” lor filosofica esti azvarlit cat colo, in cel mai bolsevic stil posibil… „Tovarasii ayatollahi”ai filosofiei s-au limitat doar la „fotografierea” starii de fapt,au ramas la statutul unor „Conu Leonida” (mai trageau un pic perdeaua in piata publica, o impingeau la loc si inapoi la palavrageala si la trasul pipelor) la iar in domeniul academic ,in loc sa adune , ipochimenii s-au limitat la pastrarea „prapastiei” intre umanioare si intelectualitatea tehnica, ramurile stiintelor si tehnologiilor (principalul „motor” al schimbarii paradigmelor lumii contemporane) neridicandu-se la nivelul „tovarasilor” filosofiei…
  Deh, asta e ,mai exista „pacatosi” nu toti „ne inchinam” la „moastele” lui Wittenstein si Heideger ori Montesquieu !

  • Dacă ai fi citit cel puțin o carte publicata de unul din tripleta , sau Dilema Veche , poate realizai încercările și dorința de schimbare .
   Poți începe cu o lectura ușoară ” Comedie la Porțile Orientului ” .
   Lumea văzută prin lentila , o carte ceva mai „grea” , ar putea fi a doua . )))

  • Bai papagalule obraznic, cert este ca de Liiceanu, Plesu si Patapievici se va auzi si peste 50 de ani, cata vreme de un r.. cu mot ca vlad alexandrescu asta, care-i da el replica lui Liiceanu, cu siguranta nu, cat despre punctele tale de vedere, sper ca stii unde sunt bune, daca le-ai scrie pe hartie!

 4. Corect. Intr-un real grup de dialog social iti dai demisia daca ceilalti nu accepta parerea ta.

 5. E ca Barcelona fără Messi.

 6. Daca Vlad Alexandrescu tine neaparat sa-l confirme pe domnul Liiceanu , cine ar putea sa-l impiedice ?

 7. Regret ca il tot puneti pe Plesu in tripleta, fiindca el este mai spalat. Adevarata tripleta de filozofi ai vremurilor noi este Patapievici, Liiceanu si Traian Basescu, care si-a oferit cu generozitate posteriorul spre a primi toate limbile cunoscute de ceilalti doi. Pacat ca l-au pierdut pe Becali, mioriticul, da faca un qvartet de coarde penibile.

  • Postac idiot, cara-ti hoitul pe siturile de profil, aici n-ai loc, infectule si defectule!

 8. Intelectual lui Basescu si-a luat jucariile si a plecat. Bime a facut , ca oricum va ramane toata viata cu acesta sintagma „intelectualul lui Petrov turnatorul”

 9. Liiceanu a spus clar că GDS s-a transfosmat intr-o grupare de angajați pe pile,delpes sau interes politic. Ce cacat tot mănâncă useristu ăsta? Am impresia că singur vrea să dea de gard credibilitatea și așa șubredă a partidului. Boss vezi că Liiceanu nu delireaza ca voi politrucii. Deci o cam dai cotita. Dacă mai ies câteva dastea la lumină s-ar futea să vă asimileze pesedeul.

 10. Imi pare rau pentru dl. Liiceanu ca s-a inselat si in privinta lui V. Alexandrescu, care este un om fara caracter. Face orice pentru privilegii, fiindca se crede un mare om ca nepot al lui T. Vianu. Va distruge DGS-ul sigur.

  • Si eu cred la fel, cat despre acel domn Cornea, il citesc de ceva vreme si zau daca m-a facut vreun articol de-al lui sa pic pe spate. Idei si stil relativ comune, or de la un om ce se pretinde filozof, as avea pretentii. In actualul GDS, Tia Serbanescu si Andreea Pora scriu mult mai bine decat el, si-atunci de unde spirit inalt? Cu scuze, dar il vad sarlatan, sau inselator, exact asa cum a fost si mungiu-pippidi, care stim cat de jalnic si obscen a esuat.

 11. GDS-ul, sorry..

 12. Daca s-a ajuns si acolo cu balacareala de prost gust, gen replica d-lui Alexandrescu….!
  Multi au uitat ce a insemnat GDS-ul in anii ’90- 2000, schimbare nu inseamna anularea unor ani duri ( unde era d-l A..in anii ’96- 2004?!) ci discutii concrete pe momentele pe care le traim( dar probabil d-lui A..i s-a umflat capul !)!
  Pacat!

  • Nu stiu unde a fost intre ’94 si 2004, dar intre martie 2006 – august 2011 a fost ambasadorul Romaniei in Luxemburg. Numit de cine? Ghici ciuperca.

 13. Replica omite din păcate să trateze afirmațiile lui Liiceanu, afirmații grave care nu par a fi inventate. Fără tratarea acestora orice replică e vorbă goală, praf în ochi.

 14. Pana si eu- cu doua clase- am auzit de Liiceanu;
  De asta… Alexandrescu, .vremelnic ministru a „ceva” cine a auzit? (e drept puteai auzi si la modul „un ministru pe nume Alexandrescu si-a promovat rudele in postrui cheie la …nu-stiu-unde”)
  Nu- neaparat- ce afirma Liiceanu este postulat, daaaar…. cine se scuza…se acuza?
  Sa vii cu un drept la replica ( sau leprica) in care sa NU lamuresti acuzele- in schimb sa zici ca „si ala a facut asa”- mi se pare de clasa a III-a ( pe care n-am mai apucat s-o absolv pentru ca mi s-a propus postul de ministru al culturii in guvernul….oricare- de dupa 1990- si n-am reusit sa ma cobor la nivelul cerintelor);
  Cam asta-i!

 15. Da… am citit si eu comentariile, ca stirea o stiam. Intimplarea face ca ii cunosc si pe Dl. Plesu, si peLiiceanu (fara dl), si pe Patapievici, si pe Cornea. Si pe altii. Nu ca sa ma dau mare. In anii de inceput am sprijinit (mai mult moral) GDS. Va rog, sincer: nu mai asezati pe piedestale persoane de-a valma. A propos, stia cineva de faptul ca ieri Liiceanu a pierdut procesul intentat dlui Liviu Antonesei, un alt intelectual ? Va las sa aflati cauza procesului (dorea Liiceanu 100.000 euro). Deh, onoarea se cumpara. Nu voi comenta (desi ar merita) comportamentul in familie al unora mentionati. Cine stie, stie. Si stiu multi !