G4Media.ro

Virgil Popescu, la Târgu Jiu: Complexul Energetic Oltenia trebuie să existe, nu…

Virgil Popescu, la Târgu Jiu: Complexul Energetic Oltenia trebuie să existe, nu dispare / ”Un guvern liberal în anul 2020 a dat un ajutor de salvare de 247 de milioane de euro. Alt guvern liberal de coaliţie, alte 250 de milioane de euro. O să vedeţi unde vreau să ajung”

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a precizat joi, la Târgu Jiu, că în cazul Complexului Energetic Oltenia nu se pune problema insolvenţei, în condiţiile în care există un plan de restructurare în valoare de un miliard de euro, informează Agerpres.

„Deci un guvern liberal în anul 2020 a dat un ajutor de salvare de 247 de milioane de euro. Alt guvern liberal de coaliţie, alte 250 de milioane de euro. O să vedeţi unde vreau să ajung. Alt guvern de coaliţie, 500 de milioane de euro, acelaşi guvern, alte 180 de milioane de euro. Deci, resping categoric că un guvern din care facem parte ar putea să gândească cumva insolvenţa, cum aud, a companiei, a Complexului Energetic Oltenia. Este exclus aşa ceva. Acum avem un plan de restructurare aprobat, un plan de restructurare care presupune investiţii de un miliard de euro în Complexul Energetic Oltenia, 1.300-1.350 de megawaţi pe gaz, 747 capacitate instalată de fotovoltaic şi încă două unităţi, la Rovinari şi una la Turceni, care sunt în rezerva sistemului. (…) Trebuie să ne gândim că, până la urmă, CEO trebuie să reziste şi în 2026 şi în 2030 şi peste, în 2040. CEO trebuie să existe aici. CEO nu dispare. CEO nu înseamnă numai cariere miniere, ci înseamnă producţie de energie, gaz, fotovoltaic şi cărbune”, a declarat Virgil Popescu, în cadrul unei conferinţe de presă.

Acesta a adăugat că planul este în întârziere, din cauza modificărilor preţurilor la energia electrică, de anul trecut, dar că investiţiile vor debuta în 2026 – 2027.

Declaraţia ministrului a fost întărită şi de afirmaţia premierului Nicolae Ciucă, ce a subliniat că judeţul Gorj nu are cum să dispară din relevanţa energetică a României.

În acelaşi context, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a precizat că Gorjul va avea la dispoziţie, prin Fondul de Tranziţie Justă, 540 de milioane de euro.

„2.300 de locuri de muncă, 6.800 de participanţi la cursuri de recalificare profesională, 1.300 de firme care vor fi sprijinite din cei 540 de milioane de euro. Toate aceste lucruri, haideţi să le urnim din loc”, a arătat Marcel Boloş.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Nu ne pasă unde vrei tu să ajungi Vergil! Important este unde vrem noi să ajungi… și anume, călător în timp, vreo patruzeci și ști tu câți de ani.