G4Media.ro

Virgil Popescu, invitație lansată companiilor Masdar şi Taqa pentru a investi în…

Sursa foto: Facebook

Virgil Popescu, invitație lansată companiilor Masdar şi Taqa pentru a investi în România în producerea de energie regenerabilă şi dezvoltarea infrastructurii de transport al energiei

Ministrul Energiei, Virgil Popescu a discutat duminică cu reprezentaţi ai companiilor Masdar şi Taqa despre investiţii în producerea de energie regenerabilă şi dezvoltarea infrastructurii de transport al energiei, cărora le-a transmis că îi încurajează să facă investiţii şi în domeniul producerii energiei pe bază de gaze, relatează Agerpres.

„Investiţii în producerea de energie regenerabilă şi în dezvoltarea infrastructurii de transport a energiei au fost principalele puncte pe care le-am discutat astăzi în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii companiei Masdar şi Taqa. Atât România, cât şi Emiratele Arabe Unite vor avea parte de beneficii în urma colaborării în domeniul energiei”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că reprezentanţii Masdar discută deja la nivel tehnic cu reprezentanţii Hidroelectrica, în vederea realizării unei investiţii pentru a produce energie regenerabilă.

Totodată, vom beneficia şi de experienţa celor de la Taqa pentru dezvoltarea infrastructurii de transport, respectiv cablul submarin Black Sea Green Electricity şi cablul de transport de energie electrică verde pe traseul Tuzla – Podişor, apoi pe culoarul gazoductului BRUA, pentru a asigura legătura de la Estul la Vestul României.

„Le-am transmis că îi încurajez să facă investiţii şi în unităţi pentru producerea energiei cu gaz natural. Parteneriatul România – EAU este aşezat pe baze solide şi se va consolida în viitorul apropiat”, a punctat ministrul/

La întâlnire au mai participat Bogdan Badea – CEO Hidroelectrica, Răzvan Popescu – CEO Romgaz, George Agafiţei – consilier de stat Guvernul României şi ambasadorul României în EAU, Octavian Bădică.

Ministrul a avut duminică şi o întâlnire cu Geoffrey R. Pyatt, assistant secretary Bureau of Energy Resource, cu care a discutat despre ultimele evoluţii ale parteneriatului României cu SUA în domeniul energiei.

„Facem paşi importanţi înainte pentru reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, dar şi în ceea ce priveşte SMR-urile. Am făcut un schimb de idei şi pe marginea situaţiei prezente pe piaţa energiei, dar şi cu privire la viitorul apropiat. Totodată, am analizat ultimele evoluţii cu privire la situaţia aprovizionării cu energie a Ucrainei şi Republicii Moldova. Parteneriatul dintre România, SUA şi Emiratele Arabe Unite este unul puternic în domeniul energiei”, a scris ministrul pe reţeaua de socializare.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

8 comentarii

 1. Vândutul austriecilor, cu nevasta angajată la omv, lucrează împotriva românilor și împotriva intereselor României, ajutând omv-ul să scoată cât mai mulți bani din țară. Du-te în țara lor, trădătorule!

 2. Ii invitam, dar cand le e lumea mai draga le bagam niste suprataxare in freza ca sa vada ei ca noi suntem romani si nu stam in genunchi beeeey!

 3. In loc sa tot invitam, de ce nu facem noi?

  • Pai TOT Guvernul e SurdoMut

 4. Văzând frecventa întâlnirilor cu investitorii arabi ne punem întrebarea dacă mărețele invenții ale electrotehnicii mondiale nu au fost făcute într un cort acum 150 de ani,în nesfarsitul deșert. Acolo în cort au fost marile descoperiri iar urmașii lor vin sa ne împărtășească cunoștințele…D le ministru,acești investitori arabi întind mere otrăvite poporului roman,vezi toate investițiile făcute în 33 de ani de ei…Nu te auzim sa cauți investitori pt.halele părăsite de la Electroputere,locuri de mu ca pt.tinerii care termina facultatea vis a vis de hale…O tara vecina are rețeaua electrica pusa la pământ.Facultatea,tinerii,halele,pot asigura necesarul pt.acea rețea (compatibilitate 100% cu a noastra)…UE aloca fonduri pt.infrastructura din Ucraina, exista un organism de sprijin energetic care cauta cu disperare transformatoare,autotransformatoare,generatoare,intreruptoare…Operatorul rețelei electrice din tara vecina primește ajutoare de sute de milioane de euro pt.echipamente…Va întreb d le ministru,pt ce exista Facultatea de El th și halele de la Electroputere?

  • Pai si-n scenariul lu’ matale – spaga cine-o da?!? Absolventul ala rupt in coate?
   Hai, dom’le, ne lasi? Ca noi avem treburi serioase aici…