G4Media.ro

Virgil Musta: Nu mai avem în spital Remdesivir în momentul de față.…

Virgil Musta: Nu mai avem în spital Remdesivir în momentul de față. Nelu Tătaru: În depozite mai există 4.000 de doze de Remdesivir

Şeful Clinicii 2 Infecţioase din cadrul Spitalului „Victor Babeş” din Timişoara, Virgil Musta, a declarat, marţi, că unitatea medicală a rămas fără Remdesivir, unul dintre antiviralele administrate în tratarea bolnavilor cu COVID-19. Într-o intervenție la TVR, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru a fost chestionat despre situația acestui medicament.„ În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane”, a spus Tătaru.

Șeful Clinicii 2 Infecțioase din Timișoara, Virgil Musta, a anunțat că stocul de Remdesivir a fost epuizat.

„Discutăm despre o fază controlabilă pe care am avut-o până acum şi despre o fază necontrolabilă a pandemiei, în care lucrurile vor scăpa de sub control şi va fi foarte rău pentru comunitate. (…) Am primit un stoc destul de consistent, dar l-am folosit. Sunt mulţi pacienţi care necesită terapie. Este un medicament util, pe care l-am folosit. Urmează, foarte probabil, să primim. Am făcut comandă la minister, dar în momentul de faţă nu îl avem în spital. Avem medicamente similare ca eficienţă”, a afirmat Virgil Musta.

El a subliniat că niciun medicament antiviral nu are eficienţă clar dovedită şi că nici Remdesivir nu poate fi administrat la orice pacient, ci în funcţie de comorbidităţile pe care le are.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a răspuns în cadrul unei intervenții la TVR, că mai există 4.000 de doze de Remdesivir, apreciind că acest medicament nu este „un panaceu universal”, în condiţiile în care nu există un tratament specific pentru noul coronavirus.

„De la începutul lunii iulie noi am folosit în terapia cu Remdesivir 11.820 de flacoane. În acest moment în depozite avem 4.000 de flacoane. Acest tratament cu Remdesivir este un tratament care face parte din protocol. Se adaugă la cel cu Hidroxiclorochină sau Kaletra, la diferite cazuri selectate, în anumite criterii pe care medicul curant le acceptă pentru pacientul respectiv. Noi trebuie să ştim că este un tratament care se dă pentru cinci zile (…), dar nu trebuie să îl vedem ca pe un panaceu universal. Nu avem un tratament specific pentru SARS-CoV-2. Avem combinaţii de medicamente, pe care le folosim în anumite etape”, a precizat ministrul Sănătăţii, în cadrul unei emisiuni la TVR1.

Nelu Tătaru a adăugat faptul că în acest moment există o transmitere comunitară accentuată a virusului, iar deciziile privind suspendarea anumitor activităţi se iau în funcţie de evoluţia locală a pandemiei şi de transmiterea SARS-CoV-2 în comunitate.

„Evaluarea făcută de INSP a arătat că suntem pe un trend ascendent şi atunci deciziile se iau în funcţie de acest trend la fiecare localitate în parte. Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă, comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă sunt cele care adaptează evoluţia raportată de către DSP sau de către INSP la măsurile care se iau. Şi, în acest moment avem o transmitere comunitară accentuată destul de mare şi în Bucureşti şi în alte localităţi, unde aceste comitete judeţene pentru situaţii de urgenţă sau comitetul municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă ia acele decizii de a închide, să spunem, restaurante, de a închide teatre sau cinematografe sau de a limita anumite, eu ştiu, desfăşurări de activitate”, a afirmat acesta.

Sursa Foto: sursa foto: banatulmeu.ro

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

  1. Si nu există pe lumea asta nicăieri de cumpărat sau produs in România?
    Cu DHL sau avion militar s-ar putea aduce chiar mâine, au ba?
    Faceți ceva oameni buni, că ajungeți de mirul PSD-ului!!!

  2. Specula cu Remdesivir mai lipsește in spitale.

  3. poza cu masca sub barbie e caracterizanta pentru personaj!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.