G4Media.ro

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, avertizează salvamontiştii hunedoreni / ”Nu…

sursa foto: Actual de Cluj

Viperele au ieşit mai devreme din hibernare, avertizează salvamontiştii hunedoreni / ”Nu atacă omul, doar dacă sunt călcate din greşeală sau sunt provocate”

Salvamontiștii din județul Hunedoara precizează că viperele nu atacă omul decât dacă sunt provocate sau călcate din greşeală, anunță Agenția de presă Rador, care citează Radio Timișoara.
Viperele au ieşit mai repede din hibernare în acest an, motiv pentru care pot fi întâlnite pe cărările de munte sau pe diferite stânci unde se încălzesc la soare.
“Viperele trebuie evitate atunci când sunt întâlnite pe traseele de munte sau se încălzesc la soare pe stânci. Ele nu atacă omul, doar dacă sunt călcate din greşeală sau sunt provocate. De aceea, le recomandăm turiştilor să se încalţe cu bocanci de munte, să poarte un pantalon lung sau să aibă parazăpezi de vară care să le acopere piciorul şi să-i protejeze în cazul unei muşcături accidentale”, spune şeful Serviciului Public Judeţean Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.
Potrivit acestuia, este bine ca oamenii să nu încerce să facă fotografii cu viperele sau să le deranjeze în locurile în care le-au întâlnit.
În ultimii ani au fost înregistrate aproximativ 20 de cazuri de mușcături de viperă. În toate situațiile, oamenii erau mușcați de mâini, ceea ce înseamnă că persoanele fie au încercat să atingă viperele fie au vrut să facă fotografii, mai spune Ovidiu Bodean.
Muşcăturile de viperă impun administrarea de urgenţă a unui ser antiviperin, motiv pentru care se recomandă transportarea urgentă a victimei la spital.
Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva şi Spitalul Municipal Hunedoara dispun de doze de ser antiviperin la Unitatea de Primiri Urgenţe.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...