G4Media.ro

Dăncilă anunță că a discutat cu Iohannis despre președinția UE și despre…

Dăncilă anunță că a discutat cu Iohannis despre președinția UE și despre ”consens”. Nici un cuvânt despre justiție în comunicatul oficial al Guvernului

Premierul Viorica Dăncilă a discutat cu președintele Klaus Iohannis despre președinția UE, pe care România o va deține anul viitor, precum și despre prioritățile guvernului în acest dosar. Comunicatul oficial al guvernului nu enunță nici o altă temă de discuție, precum justiția sau economia.

Comunicatul oficial al Guvernului Dăncilă:

Azi, 18 iulie, Prim-ministrul României Viorica Dăncilă a avut o întrevedere cu Președintele Klaus Werner Iohannis, în cadrul căreia au fost abordate aspecte legate de Președinția României la Consiliul Uniunii Europene, atât în ceea ce privește stadiul pregătirii dosarelor și a temelor de interes, cât și referitor la aspectele tehnice, de infrastructură și program.

Au fost trecute în revistă prioritățile incluse în Programul de lucru al Președinției Române la Consiliul UE și s-a discutat pe marginea calendarului acțiunilor pe care Guvernul are în vedere să le organizeze în prima parte a anului viitor.

În context, a fost evidențiat obiectivul României de a contribui, de o manieră constructivă, la definirea și promovarea interesului comun european, la asigurarea unității și coeziunii între statele membre precum și la reapropierea cetățenilor de Uniunea Europeană.

Prim-ministrul a prezentat, totodată, principalele obiective pe care România și le va asuma, în calitate de viitoare Președinție a Consiliului UE, în raport cu o serie de dosare europene majore și a reafirmat angajamentul Guvernului de a contribui activ pe durata mandatului la identificarea unui consens, la luarea unor decizii importante cu privire la temele și dosarele aflate pe agendă, precum și nevoia de a asigura un răspuns adecvat la noile realități și provocări cărora Uniunea și statele membre trebuie să le facă față.

Foto: InquamPhotos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

4 comentarii

 1. Minti, se vede dupa fundul rosu aprins…! Vrei sa spui ca e o trasatura genetica si ca nu are nicio legatura cu mitomania specifica PSD…?

 2. Foarte bine,,D-na Dancila sa colaboreze cu presedintele pentru îndeplinirea dezideratuluiu ,,PRESIDENTIEI
  TIEI U.E.” si sa lase Ordonanțele de Grațiere si Amnistie, daca doreste sa aiba susținere populară si daca mai doreste sa aiba ,,Cariera Politica”…!

 3. Dar de ce nu spunem adevarul? Ca asa e obiceiul, cutuma, la romani? La dvs. la Bruxelles asa ati fost invatata?!
  Ce cacat de politica mioritica! Convin amandoi sa nu spuna, de fapt, ce au discutat!
  Adica amandoi sfideaza o tara intreaga.
  Mai e mult pana scapam de numarul 1,2,3 si 4?! Pentru ca eu sunt saturat (cu a, fara caciula).

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.