G4Media.ro

Viorica Dăncilă a anunțat că în CEX s-a decis ca Mircea Paşcu…

Viorica Dăncilă a anunțat că în CEX s-a decis ca Mircea Paşcu să fie susţinut pentru funcţia de comisar european interimar, iar Teodorovici să preia, ca interimar, funcția de vicepremier

Fostul europarlamentar, Mircea Paşcu, este susţinut pentru funcţia de comisar european interimar, a anunţat, vineri, premierul Viorica Dăncilă la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional al PSD. De asemenea, postul de vicepremier lăsat vacant de Viorel Ştefan va fi preluat de Eugen Teodorovici.

„Am considerat că este un om cu experienţă”, a spus liderul PSD explicând că, în prezent, postul de comisar pentru politici regionale a rămas liber.

„Este un portofoliu important şi România trebuie să fie reprezentată”, a punctat Dăncilă.

Ea a afirmat că susţinerea PSD pentru Paşcu a fost unanimă.

„Am supus la vot această opţiune, am avut în unanimitate votul colegilor din Comitetul Executiv Naţional şi am venit şi cu o propunere. În eventualitatea în care această propunere a noastră este acceptată de către Comisia Europeană, propunerea Partidului Social Democrat e Mircea Paşcu”, a spus ea.

Viorica Dăncilă a adăugat că Paşcu „este un om cu experienţă, este fostul europarlamentar care a deţinut un post foarte important în Parlamentul European – vicepreşedinte al Parlamentului European”.

Dăncilă s-a referit apoi la portofoliul care va rămâne vacant în urma plecării lui Viorel Ştefan la Curtea Europeană de Conturi pentru care trebuie asigurat un interimat până la mijlocul lunii iulie când va fi făcută o evaluare a ministerelor, a punctelor din programul de guvernare îndeplinite pe fiecare minister în parte şi vor fi făcute propuneri pentru cele două portofolii de vicepremier.

”Am supus la vot acest portofoliu să fie deţinut de Eugen Teodorovici, având în vedere că este ministrul finanţelor şi că este un portofoliu economic”, a anunţat Viorica Dăncilă.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Ioan Mircea Pascu, un securist sinistru care nu poate spune 3 cuvinte fara sa ameninte oamenii liberi, independenti de partid.

  2. De ani si ani de zile aceeasi carnatzi comunisti sunt numitzi prin tot felul de functii importante unde se dovedeste ca nu fac mai nimic.
    Sa nu uitam ca acest tovarash jalnic cu vechi state de securist mucegait a cerut – in replica la protestele din 10 august – ca pedepsele pentru protestatarii care ultragiază agenţii sa fie de 15.000 Euro si inchisoare de 12 luni. Cam atat a vazut el din acele proteste….o oportunitate sa isi infinga limba in dosul partidului.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.