G4Media.ro

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: ”Până la jumătatea lunii februarie 2020 vom termina…

Violeta Alexandru, ministrul Muncii: ”Până la jumătatea lunii februarie 2020 vom termina analiza celor mai importante probleme din sistemul de pensii”

Violeta Alexandru, ministrul Muncii, a declarat marți pentru G4Media.ro că analiza marilor probleme din sistemul public de pensii, anunțată de premierul Ludovic Orban, se va încheia ”la sfârșitul lunii ianuarie sau jumătatea lunii februarie 2020”.

”Va fi un inventar, o diagnoză a celor mai importante probleme din sistemul de pensii. Vreau să înțeleg magnitudinea problemelor generate de actuala legislație și de modul în care a fost pusă în practică legislația. Vom avea discuții cu pensionarii – sunt mii de sesizări de la ei -, cu casele de pensii, cu asociațiile, cu partenerii și la final vom avea această analiză”, a declarat Violeta Alexandru pentru G4Media.ro.

Premierul Ludovic Orban a anunțat marți că vrea un proiect de lege care să repare ”toate inechitățile” din sistemul public de pensii și a spus că ministrul Muncii construiește o echipă care analizează sustenabilitatea sistemului de pensii pe termen mediu și lung”.

„La nivelul Ministerului Muncii doamna ministru construieşte o echipă care să evalueze toate lucrurile injuste, anormale, care există în legislaţia în domeniul pensiilor, care sunt foarte multe. Vrem să pregătim în mod serios şi în baza unei analize pe termen mediu şi lung a sustenabilităţii sistemului de pensii (…) vrem să pregătim un proiect de lege care să repare toate aceste inechităţi”, a declarat Ludovic Orban, potrivit Agerpres.

Foto: Violeta Alexandru, președinta PNL București. Sursa: Agerpres / Radu Tuță

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

13 comentarii

 1. Cea mai importantă problemă : pensiile speciale!

  • Ai fost rapid, trimite rezultatul la minister, nepotii de acolo nu au reusit sa faca analiza asta.

   USL = ?

 2. Dar voi nu ați fost în parlament până acuma? abia acuma începeți să analizați?

 3. Inechitate: oameni care au muncit o viata intreaga si au 800 de lei, alti speciali care nu si-au pus viata in pericol si au pensia mai mare ca salariul.
  Pensiile speciale
  Cumulul pensiei cu salariul au trebui sa li se permita doar celor care se reangajeaza la particular, nu smecherilor care se reangajeaza pe acelasi post la stat la o zi dupa pensionare.
  Cresterea procentului pilonului 2 de pensie la 5%
  Transparenta

  Boom, nu mi au trebuit 3 luni pentru asta, acum treceti la recalculare.

  • Cumulul e OK daca scoti varstele de pensionare de 45-50 de ani. Daca ai contribuit si ai atins varsta (65 sau cat mai e) ti se cuvine o pensie indiferent de daca sau nu tu mai esti util in zona economica privata sau de stat. Eu vreau ca statul sa angajeze cei mai buni oameni indiferent de daca sau nu sunt iesiti la pensie.

  • Ok, cumulul sa fie permis daca ai atins varsta de cotizare. Dar ce te face sa crezi ca statul angajeaza cei mai buni oameni. N-am dat exemplul asta gandindu-ma la ce buni sunt angajati din sistem, ci sunt foarte multe cazuri, mai ales in MAI, in care au iesit la pensie si s-au reangajat imediat pe acelasi post.

 4. PFA-urile contribuie dar nu primesc!

  Sper sa aibe in vizor si situatia PFA-urilor care desi sunt obligate sa contribuie la fondul de pensii, nu primesc vechimea aferenta. Prin urmare desi la iesirea la pensie vor fi contribuit 35 de ani, nu vor avea vechime in munca pentru ca vechimea se castiga in prezent doar cu contract de munca!

 5. O problema:
  Când schimbați conducerea Casei Naționale de Pensii?
  Dar a Caselor Județene de Pensii?
  Recalcularea recalcularii, repararea reparatii sunt bla, bla.
  De când nu se vor mai plati pensiile nesimtite?
  Special pentru cei care nu au contribuit dar au pensii de peste 25000 Lei / luna.

 6. Vezi ca USR a depus un proiect de lege care abroga toate pensiile speciale cu exceptia …. armatei, magistratilor, militiei si securitatii. Adica 98% dintre speciali vor primi in continuare pensii speciale si la fel de mari. Ceea ce abroga ei sunt pensiile primarilor, parlamentarilor, aviatorilor si diplomatilor – adica 2% din pensioanrii speciali. O pacaleala maxima.

 7. Vezi ca USR a depus un proiect de lege care abroga toate pensiile speciale cu exceptia …. armatei, magistratilor, militiei si securitatii. Adica 98% dintre speciali vor primi in continuare pensii speciale si la fel de mari. Ceea ce abroga ei sunt pensiile primarilor, parlamentarilor, aviatorilor si diplomatilor – adica 2% din pensioanrii speciali. O pacaleala maxima.

 8. Proiectul PNL prevede abrogarea pensiilor speciale. Cei care nu respectă principiul contributivității distorsionează sistemul de pensii, iar resursele bugetare sunt limitate. Proiectul nostru are două categorii de pensionari cu pensii speciale exceptate. Vorbim despre pensiile militare de stat și de pensiile magistraților.” a spus Alina Gorghiu.

  Deci ce ne spune PNL că ei excepteaza impozitarea pensiilor speciale nesimtite ale magistraților și militarilor de genul Tudorel Toader si Gabriel Oprea.
  Deci ei vor primi in continuare pensii speciale nesimțite.

  #Vineri iesim la Victoria si cerem Demisia Guvernului Orban

 9. Să fie clar, #PNL are un proiect de lege pentru eliminarea pensiilor speciale în Parlament, cu excepția celor pentru militari!
  #FaraPensiiSpeciale zice Ionel Danca Purtător de cuvânt Guvernul României.

  Păi Jandarmii care au gazat si batut romanii la 10 august de ce sa primească pensii speciale??
  Să fie si medaliați atunci si cu pensii de la 50 ani și 70 milioane.

  RUSINE PNL.

 10. Spuneți prostii… desigur, învrăjbiți de media.
  Militarii sint și cei de la Smurd care vă salvează din accidente, pompierii, jandarmii care dau iarna la lopată zăpada, care scot oamenii din inundații…. și mulți alții de acest fel.
  Nu generalizați…. cu Oprea sau alții ca ei…. aceștia sunt puțini !
  Pe scurt …gândiți înainte să postați !

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.