G4Media.ro

Viktor Orban, după ce Parlamentul dominat de Fidesz l-a votat premier: Pe…

Viktor Orban, după ce Parlamentul dominat de Fidesz l-a votat premier: Pe vremuri credeam că UE este viitorul nostru, însă azi spunem că noi suntem viitorul UE

Viktor Orbán a vorbit despre deceniul războiului și a subliniat pericolele obișnuite – Bruxelles, Soros, migranți, lobby de gen. O parte din opoziție a părăsit sala de şedinţă, relatează publicația de opoziție Nepszava, citată de Rador.

„Dat fiind faptul că Viktor Orbán anticipează „un deceniu al războiului”, știe ceva sau vede lumea destul de pesimist”, a decalarat pentru ziarul ungar „Népszava” analistul politic Attila Tibor Nagy, după ce majoritatea guvernamentală l-a reales ieri, în Parlament, pe Viktor Orbán în funcţia de premier al Ungariei, scrie Nepszava, citată de Rador.

Viktor Orbán a primit 133 de voturi pentru şi 27 de voturi împotrivă. Deputaţii Coaliţiei Democratice (DK) nu au participat la ceremonie, iar cei din partea partidului Dialog pentru Ungaria au votat împotrivă şi au părăsit sala de şedinţă în momentul în care premierul reales a ţinut un discurs.

Celelate partide de opoziţie au ascultat până la capăt discursul premierului reales. După depunerea jurământului, care a fost răsplătit cu aplauze furtunoase de deputaţii FIDESZ, vechiul-noul premier a conturat o viziune negativă pentru Europa și a adus în discuție imagini deja binecunoscute ale inamicilor.

În opinia premierului, victoria partidului său se datorează faptului că „ungurii au un simţi sofisticat al istoriei și al pericolului”, astfel au ales stabilitatea. Attila Tibor Nagy a amintit că în urmă cu patru ani, la investirea sa, Viktor Orbán a spus că până în 2030, Ungaria trebuie să facă parte printre cele mai viabile cinci țări din Europa, iar în comparație cu afirmaţia de atunci, discursul din acest an a fost mai sumbru şi s-a concentrat mai ales asupra provocărilor și amenințărilor.

Potrivit analistului politic, referirea la deceniul de război arată că premierul nu exclude posibilitatea izbucnirii celui de-al treilea război mondial. „Mă angajez că vom proteja locurile de muncă, familiile, valoarea pensilor şi reducerea cheltuielilor la utilităţi. Toată lumea va avea un loc de muncă, pensia va avea valoare, familiile vor fi în siguranţă, iar copiii vor avea un viitor. Şi vom stopa inflaţia”, a subliniat Viktor Orbán.

După care avorbit, fără a intra în detalii, despre „măsuri prudente, dar ferme de reglementare a preţurilor”, ale căror rezultate vor fi „vizibile în septembrie, iar până la sfârşitul anului va fi o situaţie suportabilă pe termen lung”.

Viktor Orbán a amintit şi de teoria conspirației „a marilor schimbări ale populaţiei”, respectiv a „schimbului mare” care este foarte la modă în rândul exponenţilor extremei drepte americane şi europene, ceea ce are un ecou și în manifestările suspectului masacru de la Buffalo, care a avut loc la sfârşitul acestei săptămâni, şi a altor câțiva ucigași rasiști ​​în masă.

Viktor Orbán a declarat că liderii europeni ar „completa pe copiii creștini dispăruți cu imigranți”, dar ignoră faptul că şi printre imigranţii care trăiesc în UE numărul creştinilor este mare. (În Germania, de exemplu, jumătate dintre oamenii care provin din familii de imigranţi sunt creştini). Viktor Orbán a spus că Ungaria este ultimul bastion creștin-conservator din Uniunea Europeană.

„Pe vremuri credeam că UE este viitorul nostru, însă azi spunem că noi suntem viitorul UE”, a spus Viktor Orbán. Vorbind despre război, premierul nici nu l-a amintit pe preşedintele rus, Vladimir Putin, dar a subliniat: „Ucraina este cea atacată, iar Rusia este atacatorul”. „Ruşii au făcut ca războiul să fie fără sfârşit, iar americanii au decis să finanțeze războiul din Ucraina prin Legea de împrumut şi închiriere, cunoscută din timpul celui de-al Doilea Război Mondial”.

În ciuda încălcărilor drepturilor minorității maghiare și a „implicării Guvernului ucrainean în alegeri”, „Ucraina poate conta pe Guvernul ungar”, a spus Viktor Orbán. Premierul reales are în vedere transformarea Forţelor de Apărare ale Ungariei într-o armată, deoarece „NATO nu este un sprijin sigur, nu va apăra Ungaria în locul nostru. În caz de necaz, va apăra Ungaria împreună cu noi, dar nu va apăra, în mod cert, în locul nostru”.

În același timp, Orbán consideră că este o chestiune vitală ca Ungaria să fie membră a NATO, dar a avertizat cu prudenţă la efectuarea de către alianță a unor acțiuni ofensive în afara teritoriului său, „nu pentru că aceasta ar fi o posibilitate serioasă”.

Premierul a declarat că în următorul deceniu îşi imaginează Ungaria în Uniunea Europeană, dar apoi a început să o biciuiască: „Bruxelles-ul abuzează de puterea sa în fiecare zi și vrea să ne impună ceea ce este rău pentru noi”, apoi a vorbit despre „protejarea familiilor, a granițelor noastre, susținând ca tatăl este bărbat și mama femeie”.

„Singura întrebare este, ce căutăm în Uniunea Europeană?” s-a întrebat premierul, la care tot el a răspuns: „Visele noastre”. „O Europă a națiunilor libere și egale, democrația democraţiilor, o Europă cu frica lui Dumnezeu şi care protejează demnitatea oamenilor”, a subliniat în discrusul său premierul Viktor Orbán.

În imaginea inamicilor – Bruxelles, Soros, migranți, lobby de gen – nu există nicio schimbare, potrivit lui Attila Tibor Nagy, „alegătorii FIDESZ au primit hrana ideologică pe care au primit-o şi până acum”.

Sursa: Nepszava/ Rador/ Traducerea: Rozália Gănciulescu
 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

36 comentarii

 1. un alt avar dupa putere!
  libertatea presei iti spune ceva orbane?

 2. Din păcate, UE este o dezamăgire și o mizerie.

  • Tu esti o mizerie. Du-te in Rusia daca iti place asa mult. Noi suntem foarte ok in UE.

  • Mizerie esti tu.

 3. Test ca nu apare comentariul..

  • Sistemul lor automat de cenzura conține niște cuvinte cheie, pe care poți sa le stalcesti, dar apoi vine un ciuhap care mai ia prin sondaj unele comentarii, care chiar dacă apar, le șterge după aceea. Țin minte ca la alți ciuhapi, sitemul îți punea asteriscuri la grupul de litere c, u și r. Dacă scriai curcan, apărea ***can.

 4. organ e viitorul UE doar dacă europenii vor să se întoarcă în trecut și să ajungă o adunătură de triburi hune de stepă.

 5. cum a murit Maria Tereza așa să moară și mamele de rusofili i.n.f.e.c.t.i.

 6. G4M sa faca o sectiune in limba rusa, ca-s multi cu chef de vorba

 7. Lol.
  Orban la „Copiii spun lucruri trăsnite”

 8. e clar ca puterea „data” „fara numar” oricarui om, il tam-pes-te pur si simplu, mai ales in niste democratii precare

  avem exemplu lui putin
  acum il avem pe orban

  de asta lumea civilizata limiteaza anumite functii

 9. sarbii si ungurii=rebuturi

 10. Bravo Orban!

 11. Omule, te faci de râs pe internet =)))

 12. Orban e fetita lui putin iar putin e un gunoi, o mizerie de om, imperialist. Cine îl iubește așa mult să se mute în cecenia sau în estul minorităților etnice rusești. Acolo veți putea să vă arătați iubirea față de ruși deși nu sunteți ruși.

 13. Orban e fetita lui putin iar putin e un gunoi, o mizerie de om, imperialist. Cine îl iubește așa mult să se mute în cecenia sau în estul minorităților etnice rusești. Acolo veți putea să vă arătați iubirea față de ruși deși nu sunteți ruși.

 14. ungurii au viitorul asigurat in asia. acolo ii vrea putin cand a vazut ce slugi incompetente si- a luat.

 15. Te pui cu iufele de grof?!?
  Ungaria de 103 ani încoace nu e capabilă să asimileze ce i s-a întâmplat la Trianon!
  Așa că…Trianon pentru eternitate și încă o zi!

 16. Ungaria e miezul din dodoasca în Europa și în lume, doar că e o țară neînțeleasa.

 17. Asa de rau te-au traumatizat vorbele fetitei greta? La un psihiatru ai incercat?

 18. Viitorul e pe cale sa fie confiscat de prosti si nu ma refeream la UE. Daca nu suntem atenti si daca inflatia inflameaza prea rau elrctoratul, se inmultesc orbanii.

 19. Sa-si retraga toata lumea buna investitiile din ungaria si atunci si nea Orban o sa inteleaga ca nu el este buricul pamantului. O sa inteleaga ca este de fapt o alta „gaura” situata in partea opusa. Adicatelea cea cu care vorbeste!!!

 20. Ura, ura, ura! Data viitoare are unanimitate.
  Nu mai bine va transferati voi in CSI? Sau credeti ca o sa cucereasca tov. putin Europa si v-o da voua s-o administrati? 🙂

 21. Alo,alo,stati pe locurile voastre,Orban a promis ca in 2038 nu va mai candida,mare bucurie la opozitie si nepriceputii(zic asa sa nu ma cenzureze) care comenteaza aici.SARACILOR!!!