G4Media.ro

Viktor Orban despre declinul demografic rapid din Ungaria: Adevărul este că avem…

Sursa: vectorstok.com

Viktor Orban despre declinul demografic rapid din Ungaria: Adevărul este că avem mai multe înmormântări decât botezuri / Facem parte din grupul popoarelor care nu sunt capabile să se autoîntreţină în mod biologic

Viktor Orban, premierul Ungariei, a recunoscut într-un discurs susținut sâmbătă la Băile Tușnad că țara sa trece printr-un declin demografic accenatuat.

”Prima şi cea mai importantă provocare este, în continuare, evoluţia demografică. Adevărul este că în continuare, avem mai multe înmormântări decât botezuri. Ne place sau nu, popoarele lumii pot fi încadrate în două grupuri. Sunt popoare care sunt capabile să se autoîntreţină în mod biologic. Noi facem parte din celălalt grup, al acelora care nu sunt capabile de aşa ceva. Situaţia noastră s-a îmbunătăţit, dar nu am ajuns la un punct de cotitură. Aici se află miezul problemei. Dacă nu va interveni o schimbare, atunci Ungaria ne va fi furată, Bazinul Carpatic ne va fi furat”, a spus Orban, potrivit agenției Rador.

El a vorbit și despre migrație, reluând atacurile la o presupusă strategie pusă la cale de miliardarul și filantropul de origine maghiară George Soros: ”Acum se pomeneşte mai puţin despre migraţie, dar credeţi-mă că nimic nu s-a schimbat. Bruxellesul, împreună cu trupele lui Soros, doreşte să ne oblige să îi primim pe imigranţi. Ne-au dat şi în judecată pentru sistemul de apărare a frontierei şi chiar am fost condamnaţi. Dacă nu ar fi fost criza din Ucraina, atunci această condamnare ar fi fost pusă în practică. Dar după ce a izbucnit războiul din Ucraina şi îi primim pe refugiaţi, această chestiune a fost pusă deoparte, dar nu şi luată de pe ordinea de zi”.

Orban a stânit controverse majore spunând, în același discurs, că „noi (n.r. maghiarii) nu suntem o rasă mixtă … și nu vrem să devenim o rasă mixtă”. El a adăugat că țările în care se amestecă europeni și non-europeni nu mai sunt „națiuni”.

Populația Ungariei a scăzut la circa 9,5 milioane de locuitori în 2019 de la circa 10,7 milioane în anii 80 ai secolului trecut, potrivit portalului Worldometer.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

18 comentarii

 1. Nu se mandresc ei ca sunt urmasii lui Attila, conducatorul hunilor care au venit de prin stepele asiatice? De ce ar fi amestecul raselor ceva gresit, cand ei insisi sunt un amestec de rase asiatice si europene?

 2. „ne”
  Dar ce, ți l-a dat mămica ta? Sunt numai maghiarii lui Orban acolo sau ce? Și cine va fura Ungaria și Bazinul Carpatic? Bubulii? Soros? Bruxelles?
  Serios, de ce continuă impotentul stat român să fie penibil și să-l lase pe ăsta să peroreze pe teritoriul său în calitate de…??

 3. pe undeva, are dreptate, desi nu e corect politic. uitati-va la londra. cand cobori din avion nu iti dai seama unde ai aterizat… atat de multi indieni, negri, indieni sikh, arabi sau metisi nu am vazut in viata mea. si aia e marea britanie… in locul lui johnson vine un britanic de origine indiana. primarul londrei e sadiq khan. dar ia sa ne uitam un pic la franta… e jale acolo… din anii 60 pana acum, franta a devenit o tara pestrita in care albii aproape sunt minortari. crestinii, oricum deja sunt minoritari.

  • Pai cazurile UK si Frantei sunt absolut logice. Au avut pana acum 70 ani tot felul de colonii si protectorate. Ei si-au dorit sa aiba acele imperii, acele pop u l atii nu au fost intrebate la vremea incorporarii in imperiu daca doresc sau nu asta. E bine cand ai teritoriu mare, nu? Ei bine, asta implica si cetatenia implicita a locuitorilor acelor teritorii. E firesc. Iar libera circulatie a cetatenilor nu poate fi oprita.
   Oricum, sa nu presupunem eronat ca originea straina (a unor generatii precedente) a unor cetateni UK inseamna ca ei sunt mai putin britanici. Primarul Londrei e nascut in suburbiile Londrei. Rishi Sunak e de asemenea nascut in UK. Sunt british pana in maduva oaselor.

  • Aceia – marea majoritate – sunt „Supusi britanici” ai MS the Q si respectiv cetateni ai Republicii Franceze, prin nastere.
   S-ar putea sa te surprinda, dar o buna parte din ei sunt mai buni cetateni decat britanicii sau francezii „de sange”. Si au contribuit pentru ca Anglia si Franta sa ajunga larangul pe careil au acumm e lan mondial.
   Asa colorati cum sunt ei…

 4. 6 – 8 milioane de unguri, in cadere libera. In loc sa stea linistiti in campia panoniei, le curg balele la teritorii din tarile vecine, de parca ar si avea cum sa le stapaneasca.

  • La scaderea natalitatii contribuie si mai consistent „lucrul manual” exersat in public de iubitul conducator.

 5. Mai așteptăm puțin să dispară și ăia, iar apoi ne ducem noi acolo și spunem că nu am găsit pe nimeni. Așa mi se pare corect.

 6. Lasă,Victorie, că vin iar rușii și vă sporiți! Aveți doar grijă la scaunele din budă că s-au modernizat!Nu mai vor ceasuri,chiar dacă nu au apă curentă.Davai hazaică,Orbane, că tare le-au plăcut unguroaicele,zicea bunicul…

  • pe vremea cand gloriosa armata sovietica elibera Ungsria de sub jugul fascist, Ivan o prinde pe Pirosca, o pune jos si dai si dai. Piro incepe sa-si miste frumos fundul ceesce lui Ivan ii place si on ritmul miscarilor lui Piro tot exclama: ‘ tac, tac, tac’, Piro intelege ‘ tag’ ceeace in ungureste inseamna larg si enervata zice: ‘ tag ozoniat piciabo te foso kicike’. Scuze daca nu am scris corect, nu am frecventat scoala maghiara.

 7. Și noi avem problema demografie dar la noi se se vorbeste nimeni. De fapt tot Occidentul are. Sa crești copii este „riscant – >nu știi ce iese, costisitor – > cine creste copii știe cât costa și nu în ultimul rand este necesar mult efort… Cu alta cuvinte în capitism nu” „rentează” sa ai copii.. Și uite asa

 8. Nu e o problema, ca le-ati facut pasapoarte maghiarilor din statele vecine.

 9. Paguba în ciuperci ca muriți mai mulți decât va nașterii.

 10. Ungaria este singura țară din UE care vinde cetățenia maghiară, da fapt un pașaport maghiar valabil. Prețul este de 3 milioane dolari. Pentru acest preț se obține un pașaport maghiar care dă drepturi depline de a sta și munci în EU. Bine înțeles, Orban se bazează pe faptul că un cumpărător non -european nu poate rezista la rasismul și discriminarea din Ungaria și va pleca într-o țară decentă, democratică, care respectă drepturile omului.