G4Media.ro

Viktor Orban anunță că are acordul României pentru zecile de milioane de…

Viktor Orban anunță că are acordul României pentru zecile de milioane de euro investite în Har-Cov

Premierul Viktor Orban a declarat vineri că are acordul statului român pentru programele economice adresate comunităților maghiare din România – mai cu seamă în zona județelor Harghita și Covasna, potrivit agenției maghiare de presă MTI.

”Analizând programele de dezvoltare economică din afara graniţelor, legat de Transilvania, el a subliniat că nu are sens să fie anunţate programe economice într-o formă în care statul care exercită puterea, să poată ataca cu urmări întreprinderile subvenţionate. Din acest motiv, a solicitat, şi va face la fel şi în viitor, ca partidele care reprezintă maghiarii din zona respectivă să discute elementele indispensabile ale acordului cu naţiunea majoritară pentru continuarea programelor de dezvoltare economică oferite de Ungaria. Acest lucru s-a realizat în România, am fost şi norocoşi, a afirmat Viktor Orbán, care a precizat că s-au orientat după modelul german. El a subliniat că astăzi se pot realiza programe de dezvoltare economică, evident, nu fără obstacole deoarece aşa ceva nu există, dar, în principiu, cu acordul naţiunii majoritare”, scrie agenția MTI, care relatează discursul ținut de Orban la Conferinţa Permanentă Maghiară (Máért).

G4Media.ro a relatat în luna august că guvernul din Ungaria investește masiv în sprijinul fermierilor maghiari din Transilvania, fără ca statul român să aibă vreo reacție publică. O fundație din Ungaria, controlată de statul maghiar, canalizează milioane de euro către fermierii din Transilvania printr-un program practic inaccesibil potențialilor beneficiari care nu cunosc limba maghiară. Proiectul adresat locuitorilor din zona Câmpia Mureșului sprijină, printre altele, achiziția de terenuri (prin finanțarea întabulării). Doar circa 8-10% dintre beneficiari sunt români, restul maghiari, dar printre românii finanțați de Budapesta se numără și șeful PSD Mureș, Vasile Gliga.

Ministerul de Externe susține că a atenționat Budapesta, dar până acum nici o autoritate a statului român nu a comunicat public pe acest subiect. Reamintim că guvernul maghiar este tot mai implicat în Transilvania, alocând sume uriașe pentru controlul presei de limba maghiară, pentru proiecte economice, culturale, sociale și religioase ale cetățenilor români de etnie maghiară. Mai mult: în 2014, un oficial al Ambasadei Ungariei la București dezvăluia un plan al guvernului Orban pentru cumpărarea de terenuri agricole in Transilvania.

Foto: Liviu Dragnea și Viktor Orban

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

22 comentarii

 1. Dragnea lucreaza pentru distrugerea Romaniei pe toate fronturile, iar noi toti il lasam.

  • Eu am votat impotriva PSD in 2016, dar 60% din romani nu s-au deranjat sa mearga la vot.

   Sa ia cu varf si indesat.

  • Adica vinde Transilvania. La propriu.

  • SESIZARE DIN OFICIU :

   INFRACȚIUNI CONTRA SECURITĂȚII NAȚIONALE

   ART. 394 NOUL COD PENAL 2018 – TRĂDAREA

   Fapta cetățeanului român de a intra în legatură cu o putere sau cu o organizație străină ori cu agenți ai acestora, în scopul de a suprima
   sau știrbi unitatea și indivizibilitatea, suveranitatea sau independența statului, prin:

   b) subminare economică, politica sau a capacitatii de aparare a statului;
   c) aservire față de o putere sau organizație straină;
   d) ajutarea unei puteri sau organizații străine pentru desfășurarea unei activități ostile împotriva securității naționale,

   se pedepseste cu închisoarea de la 10 la 20 de ani și interzicerea exercitării unor drepturi.

 2. Am citit articolul, dar nu inteleg unde-i problema!?

  • serios?!
   vb de orban care urla ca Transilvania e a ungariei…
   cam care crezi ca e motivu pt care da „Ajutoare”?

  • @mee si tot nu-nteleg unde-i problema. P.S. si romanasii urla ca basarabia….

 3. Partidul lui Melescanu a votat impotriva amendamentului 7.

 4. O sa ajunga si unul ca mine la putere si va incepe epurarile intr-o zi. Atunci sa vdm ce vor face toti miseii si tradatorii de tara ca dragnea sau tariceanu si toti locotenentii lor.

  • problema va fi (ca intotdeauna) sa ai oameni de calitate sa pui in loc
   altfel sarim din lac in put …

 5. Nu ne vindem tara!
  Cedăm bucata cu bucata.
  Asa au facut si politicienii români la 1940.

 6. Dragnea .

 7. Dar cu ce n-au fost de acord autoritatile statului roman in privinta cererilor de la Budapesta?!

 8. Ca acum 2000 de ani dupa ce-au plecat romanii din Dacia! (si ne-au luat si alfabetul cum spune mitraliera pesedista!) Sat fara caini! Vin si sfarteca din tara toti cei care s-au inteles cu politicienii nostri mandri de a fi romani! Au pus pe fuga romanii din propria tara si acum ne miram oare de grozaviile acestui drak-nea?!

 9. Ca acum 2000 de ani dupa plecarea romanilor din Dacia!
  Urmeaza 1000 de ani in care izvoarele istorice nu ne mentioneaza!!!!
  In mia asta de ani Transilvania a fost intr-adevar tinut in Regatul Ungariei, Imperiul Austriac si Austro-Ungariei sau o perioada sub turci.
  Noi ceilalti calcati de popoarele migratoare, apoi sub jugul turcilor si al rusilor !
  Asadar ne-am intors acum 2000 de ani!

  • Ati suprapus miile. Mia aia in care nu ne baga scribii in seama (nu-i chiar asa) e inaintea miei in care Transilvania schimba stapinii de citeva ori.

 10. Adică, tocmai autoritățile statului român, împreună cu SRI si SIE,sunt antinaționale, fac pipi cu bolta pe toate monumentele și mormintele soldaților români care au luptat și murit pt. aceasta țară.

 11. „Guvernul Ungariei investește ptr. fermieri din HR și CV …iar statul român nu are nicio reacție publică…!”…Pe bune ?. Păi singura lor reacție decentă ar fi să-și pună ștreangul de gât și să dispară .În afară de a se mânca între ei ca chiorii, de a se scuipa ca nesimțiții în văzul lumii întregi , în a-și arăta disprețul total față de popor și țară , ce au făcut aceste zdrențe diriguitoare ?…NIMIC !…Toată stima ptr. unguri , toată stima ptr. Ungaria , MULȚUMIM PENTRU INTERESUL ȘI EFORTUL FINANCIAR ACORDAT !…Rușine ptr. guvernanții proști , îmbuibați, ignoranți și nesimțiți de la București , plecați-vă capetele , lichelelor ce sunteți , luați notițe de la omologii voștri unguri , dar , mai înainte de toate , ștergeți-vă de căcatul uscat de la cur , apoi de cel de la…gură !…Dixit.

 12. Guvernul Dragnea -Dancila, ce ajutor ofera fermierilor?

 13. Are si acordul meu, dar sint dezamagit de suma. Orbane tata, atita poti? Baga mestere citeva miliarde ca sa stim o treaba!

 14. ARE SI EL UNGURII LUI IN romanIA: TERICEANU, DRAGNEA.

 15. Dupa „realizarea ” tandemului Dragnea&Tariceanu in aceste domeniu , veti vedea ca , la solicitarea UNGARIEI prin V.Orban si K.Hunor , conducta de gaze naturale BRUA va deveni ….. BRU ! Cine tine pariul ?!