G4Media.ro

VIDEO Viitură puternică la Aiud: Străzi inundate, trenuri blocate și mașini distruse.…

VIDEO Viitură puternică la Aiud: Străzi inundate, trenuri blocate și mașini distruse. Primăria îndeamnă populația la calm

O viitură puternică a lovit municipiul Aiud în noaptea de luni spre marți. Mai multe străzi și locuințe din oraș au fost inundate după ce Valea Aiudului s-a revărsat ca urmare a ploilor din amonte. În unele locuri, nivelul apei a depășit un metru, acoperind parțial mașinile parcate în zonă.

Potrivit ISU Alba, în jurul orei 05:45 erau semnalate 8 străzi inundate iar circulația feroviară a fost întreruptă. De asemenea, două trenuri au fost blocate din cauză că apa a ajuns la encartamentul căii ferate.

La primele ore ale dimineții a fost transmis și un mesaj prin RO-ALERT pentru municipiul Aiud privind riscul de inundatii înregistrat la nivelul UAT-ului, în special în proximitatea Văii Aiudului.

Primăria Aiud a îndemnat populația la calm.

„Autoritățile sunt în zonă şi gestionează situația. Vă rugăm să rămâneți calmi. Astfel de situații se gestionează cu răbdare.

Pentru moment vă putem spune că nu au fost înregistrate victime. Începând cu ora 04:00 au fost evacuate mai multe persoane.

Comitetul Local pentru Situații de Urgență a stabilit deja prioritățile de acțiune. Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval pentru a fluidiza cursul apei. Tensiunea provocată de cantitatea imensă de apă este singurul pericol în acest moment. Continuăm cu podurile din amonte.

De îndată ce apele se retrag, IGSU va ajunge în fiecare gospodărie afectată şi va ajuta la scoaterea apei. Operațiunea poate 2-3 zile după ce se retrag apele”, au transmis reprezentanții Primăriei Aiud, pe pagina de Facebook a instituției.

Foto-video: ISU Alba

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

1 comentariu

  1. „Ne concentrăm pe decolmatarea podurilor din aval”
    Traducere: albia raului era atat de plina de gunoaie ca nu a mai avut pe unde sa se scurga apa. Muresul este la cateva sute de metri de Aiud, dar mizeriile oamenilor au pus „dop” paraului care trece prin oras.