G4Media.ro

Viitorul șef al Pentagonului, Lloyd Austin, promite să combată rasismul și extremismul…

sursa foto: Captură video

Viitorul șef al Pentagonului, Lloyd Austin, promite să combată rasismul și extremismul din armata americană

Următorul secretar american al Apărării, Lloyd Austin, s-a angajat marţi să combată extremismul în rândul militarilor americani, după ce soldaţi în civil au participat la asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Capitoliului, informează AFP, citată de Agerpres.

„Activităţile la care am asistat recent în rândurile noastre, în ceea ce priveşte comportamente potenţial rasiste sau extremiste, sunt în opinia mea absolut inacceptabile”, a declarat Austin, în vârstă de 67 de ani, ales de Joe Biden pentru a deveni primul afro-american la conducerea Pentagonului.

„Voi face tot ce se poate pentru a scăpa armata noastră de rasişti şi extremişti”, a declarat Lloyd Austin în faţa comisiei pentru forţele armate din Senatul american, în contextul în care 12 soldaţi ai Gărzii Naţionale au fost eliminaţi din dispozitivul de securitate al ceremoniei de învestire a preşedintelui Joe Biden ca parte a unei proceduri de identificare a unor posibile legături cu grupări extremiste.

„Sarcina Departamentului Apărării este de a proteja America de duşmanii noştri, dar nu o putem îndeplini dacă o parte din aceşti duşmani se ascund în rândurile noastre”, a continuat fostul general al armatei terestre a cărui numire urmează să fie confirmată de senatori.

Când a fost rugat să numească principala ameninţare cu care se confruntă Statele Unite, Lloyd Austin a menţionat pandemia de COVID-19 înaintea Chinei.

Aceasta „a ucis peste 400.000 de americani. Sunt pur şi simplu nişte pierderi incredibile”, a remarcat el, apreciind că Pentagonul ar putea face mai mult pentru a combate boala. Dar „China este cea mai dificilă problemă a noastră (…) şi cea mai complexă”, a adăugat el, subliniind că SUA doresc să descurajeze Beijingul din punct de vedere militar, dar să coopereze economic cu China.

Viitorul ministru al apărării a fost în general vag în ceea ce priveşte planurile sale de şef al armatei americane, dar în răspunsurile scrise adresate oficialilor aleşi a precizat că intenţionează să re-examineze deciziile privind retragerile militare din Germania şi Somalia adoptate în administraţia Trump, conform dorinţei liderului de la Casa Albă.

Pe de altă parte, Lloyd Austin a susţinut retragerea din Afganistan.”Mi-ar plăcea să văd că acest conflict se încheie cu o reglementare negociată”, a declarat el, adăugând că „ar fi utilă în viitor concentrarea asupra operaţiunilor de combatere a terorismului”.

Întrebat despre Iran, cu care preşedintele ales Joe Biden a afirmat că ar dori să reia dialogul, Austin a spus că Teheranul rămâne „un element destabilizator în regiune” şi că, prin urmare, ar fi periculos pentru regim să aibă acces la arme nucleare.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

Citește și...

8 comentarii

  1. De parca pana acum SUA insemna Statele Unite ale Albilor. Nu vreti sa schimbati in Statele Unite ale Afroamericanilor?

  2. E clară treaba, începe vânătoarea de vrăjitoare și în armata americană!

  3. N-are cum să combată rasismul – în armata americană marea majoritate sunt albi

  4. Fraza asta cu „Sarcina Departamentului Apărării este de a proteja America de duşmanii noştri, dar nu o putem îndeplini dacă o parte din aceşti duşmani se ascund în rândurile noastre” e o declarație absolut infiorătoare, indiferent de contextul in care a fost dată.

    Nu știu cum apar aberatiile astea pe bandă rulantă in ultima vreme, dar să spui că armata SUA ascunde dușmani ai Statelor Unite, și că tu nu poti să aperi SUA din cauza propriei tale armate, e de noaptea minții

    G4media, sigur nu ați greșit traducerea ?

  5. Presimt ca asta o sa isi dea viata pentru apararea Romaniei. Pe el conteaza Ciuca-Polidin. De aceea, in loc sa avem santuri si tunuri pe Prut si Tisa, avem Devesei si fregate.