G4Media.ro

VIDEO Zelenski s-a întâlnit cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier: „Contribuția Germaniei la…

sursa foto: Telegram/ Volodimir Zelenski

VIDEO Zelenski s-a întâlnit cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier: „Contribuția Germaniei la calea noastră spre pace și la restabilirea integrității teritoriale este cu adevărat semnificativă”

„Contribuția Germaniei la calea noastră spre pace și la restabilirea integrității teritoriale este cu adevărat semnificativă”, a transmis Volodimir Zelenski pe Telegram, marți seară, după întâlnirea pe care a avut-o cu președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier.

„Am discutat multe subiecte importante cu președintele federal al Germaniei, Frank-Walter Steinmeier. Asistență financiară și asistență politică suplimentară, reconstrucția Ucrainei, chestiuni legate de integrarea europeană și euro-atlantică, securitatea alimentară globală. Și, bineînțeles, nevoile de apărare ale țării noastre. În special, acest lucru este valabil pentru sistemele de artilerie, vehiculele blindate și alte arme. Tot astăzi, pentru prima dată în istoria relațiilor noastre bilaterale, am aprobat declarația comună a președinților. În special, aceasta stabilește patronajul personal al președintelui Steinmeier asupra procesului de redresare a regiunii Cernihiv. Vă mulțumim pentru această vizită, pentru negocieri și pentru sprijinul acordat Ucrainei!”, a mai scris Zelenski pe Telegram.

Steinmeier a ajuns marți dimineața la Kiev, într-o vizită surpriză.

La începutul războiului, în luna aprilie, Steinmeier a declarat că a planificat să viziteze Kievul împreună cu omologul său polonez și cu președinții Estoniei, Lituaniei și Letoniei „pentru a trimite un semnal puternic de solidaritate europeană cu Ucraina … (dar) acest lucru nu a fost dorit la Kiev”.

Ziarul german de mare tiraj Bild a relatat că Zelenski a respins planurile de vizită ale lui Steinmeier din cauza relațiilor sale strânse cu Rusia din ultimii ani și a sprijinului său de ani de zile pentru gazoductul Nord Stream 2, care ar fi dublat fluxul de gaz rusesc. Între timp, Germania a suspendat proiectul.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...