G4Media.ro

VIDEO Zelenski îi îndeamnă pe ruși, în limba rusă, să protesteze împotriva…

Sursa foto: President of Ukraine (president.gov.ua)

VIDEO Zelenski îi îndeamnă pe ruși, în limba rusă, să protesteze împotriva mobilizării: „Este momentul alegerii pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi”

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, i-a îndemnat joi pe ruşi „să „protesteze” împotriva mobilizării pe frontul ucrainean anunţată de Kremlin sau „să se predea” forţelor Kievului, notează AFP, citată de Agerpres.

„În acest război în şase luni, au fost ucişi 55.000 de soldaţi ruşi (…) Vreţi mai mulţi? Nu? Deci protestaţi! Luptaţi! Fugiţi! sau predaţi-vă” armatei ucrainene, a lansat Volodimir Zelenski în rusă în tradiţionalul său mesaj video. „Acestea sunt opţiunile voastre pentru a supravieţui”, a adăugat el.

„Sunteţi deja complici la toate crimele (armatei ruse), crimele şi torturile ale căror victime sunt ucrainenii. Pentru că tăceţi. Pentru că tăceţi mereu”, a acuzat liderul de la Kiev.

El a adăugat că autorităţile ruse se pregătesc să mobilizeze „până la un milion de oameni”. Oficial, Moscova a anunţat cu o zi înainte mobilizarea cu începere de miercuri a 300.000 de rezervişti.

„Este momentul alegerii pentru voi. Pentru bărbaţii din Rusia, este alegerea de a muri sau de a trăi, de a deveni invalizi sau de a-şi păstra sănătatea. Pentru femeile din Rusia, alegerea este să-şi piardă pentru totdeauna soţii, fiii, nepoţii ori să încerce, totuşi, să îi protejeze împotriva morţii, împotriva războiului, împotriva unui singur bărbat”, Vladimir Putin, a continuat preşedintele ucrainean.

Peste 1.300 de persoane au fost arestate miercuri în cursul unor manifestaţii improvizate împotriva mobilizării în întreaga Rusie, potrivit ONG-ului OVD-Info.

Anunţul mobilizării a provocat şi un aflux de ruşi care doresc să părăsească ţara, cu cozi semnalate la frontierele terestre cu mai multe ţări. Nu este disponibilă nicio estimare a numărului acestora, menţionează AFP.

Kremlinul a negat amploarea plecărilor, vorbind de un fenomen „mult exagerat”.

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

11 comentarii

 1. Greață mi-e de tine! Dacă nu puneai botu’ la promisiunile și banii scandalagiului mondial, nu iți transformai țară în ruine. Acum ,după ce toată Europa este la pământ, democratul planetar și-a văzut dorința împlinită urmând să-și crească și exporturile de GNL, arme și în curând alimente. Astfel, pacifistul mondial a lovit doi iepuri cu un foc: slabirea Europei în special și vânzarea de armament prin stârnirea războiului cu Rusia.

  • Băbăiatule, ce ai fumat, cu ce te-ai drogat de debitezi asemenea mizerii? Iar ti-ai schimbat nickul? Eugen, Ilie, Nikolai cum naiba te mai cheamă? Du-te la mobilizare că te asteaptă piticul crăkănat sa te trimită la moarte in Ukraina!

  • Sa vin sa iti iau si eu o camera din casa ca sa nu iasa scandal si dupa aia sa comentezi!
   Ce este cu mentalitatea asta de sluga?

  • Si ce vrei sa faca acum? Le spune clar ce optiuni au. Altfel ii asteapta si-i snopeste. Lasa ca Europa nu-i asa slabita cum crezi tu. Pe aici pe langa Occident la vita e bella, durutus in coate grande.

  • Orice se poate fixa, mai putin viata.

  • @barney – „Acum ,după ce toată Europa este la pământ”? 😂Ce-ai fumat, bre postacule? Vezi bre ca e bine-mersi Europa, doar nu o vezi tu bine de acolo, din beciul rusesc! Apropo, greata e reciproca…

 2. Le zice bine, se vede ca rusa este limba lui materna.
  Altfel nu este nimic nou pentru ruși, nici un rus nu vrea sa moara pentru o cauza pierduta, cum au murit părinții/ bunicii lor degeaba in Afganistan.

 3. Rușii luați cu arcanul nu vor lupta.

 4. Ăsta de la po. po. nar la președinte a facut un salt mare! Trebuia unul ca ăsta sa ajute la demolarea ucraniei!

 5. 90% din ukrainieni vorbesc rusa.
  Vrajeala asta cu limba ukrainiana…e oarecum asemanatoare cu limba romana si ce vorbesc moldovenii

 6. Tin la Zelenski. Este poliglot.