G4Media.ro

VIDEO Zelenski: „Atrocităţile ruseşti sunt înregistrate, oamenii arată unde aveau ocupanţii camere…

Sursa foto: Juan BARRETO / AFP

VIDEO Zelenski: „Atrocităţile ruseşti sunt înregistrate, oamenii arată unde aveau ocupanţii camere de tortură, unde au ascuns cadavrele celor ucişi, depun mărturie despre cine i-a ajutat pe ocupanţi”

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă, în ultimul mesaj postat pe reţelele de socializare, că armata continuă să înainteze, situaţia de pe linia frontului indicând că iniţiativa aparţine Ucrainei. Totodată, continuă măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă, fiind adunate dovezi despre ce s-a întâmplat în respectivele zone, transmite News.ro.

”Continuăm măsurile de stabilizare în zonele eliberate de sub ocupaţia rusă. Atrocităţile ruseşti sunt înregistrate – oamenii arată unde ocupanţii aveau camere de tortură, unde au ascuns cadavrele celor ucişi, depun mărturie despre cine i-a ajutat pe ocupanţi. Le sunt recunoscător tuturor ofiţerilor de poliţie implicaţi în stabilirea adevărului despre crimele ocupanţilor”, a afirmat Zelenski în ultima sa adresare către naţiune.

Acesta a precizat că aflarea adevărului despre ce s-a întâmplat în localităţile ocupate este ”o muncă colosală care este necesară de dragul justiţiei, de dragul pedepsirii tuturor celor vinovaţi de crime împotriva ucrainenilor”.

”Situaţia de pe linia frontului indică în mod clar că iniţiativa aparţine Ucrainei (…) Mai mult sprijin pentru Forţele Armate ale Ucrainei, mai mult sprijin pentru serviciile de informaţii, mai mult sprijin pentru Forţele pentru Operaţiuni Speciale, mai mult sprijin pentru Serviciul de Securitate al Ucrainei, pentru Garda Naţională, pentru poliţie, pentru poliţiştii de frontieră – pentru toţi cei care ne restabilesc treptat integritatea teritorială”, a mai afirmat Zelenski.

Acesta a precizat că Ucraina se bucură de sprijinul deplin al partenerilor.

”Vedem înţelegere nu numai din partea partenerilor noştri, ci şi din partea acelor state care au încercat să stea departe de lupta noastră. Vor exista paşi în sprijinul Ucrainei în astfel de circumstanţe şi din partea asociaţiilor internaţionale cheie. Aşa că, haideţi să menţinem presiunea. Să păstrăm unitatea. Haideţi să apărăm Ucraina. Ne eliberăm ţara. Şi nu dăm niciun semn de slăbiciune”, a mai transmis preşedintele.

Acesta a apreciat şi ”condamnarea fermă, în masă şi cu principii, a încercărilor Rusiei de a organiza noi referendumuri false”.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...