G4Media.ro

VIDEO Zeci de mii de spanioli, printre care și scriitorul Mario Vargas…

VIDEO Zeci de mii de spanioli, printre care și scriitorul Mario Vargas Llosa, au protestat la Madrid / Acuză Guvernul că „a trădat” țara dialogând cu separatiştii catalani

Zeci de mii de persoane au manifestat duminică la Madrid la chemarea dreptei şi extremei drepte împotriva şefului guvernului socialist Pedro Sanchez, acuzat că „a trădat” Spania dialogând cu separatiştii catalani, relatează France Presse, preluată de Agerpres.

Purtând steaguri spaniole şi pancarte pe care scria „Stop Sanchez”, ei s-au adunat în Piaţa Colon din centrul Madridului, cu două zile înainte de deschiderea marţi a procesului istoric a doisprezece foşti lideri separatişti pentru rolul lor în tentativa de secesiune a Cataloniei din octombrie 2017.


Convocată de Partidul Popular (PP, dreapta) şi liberalii Ciudadanos, cărora li s-au alăturat partidul de extremă dreapta Vox şi mai multe formaţiuni radicale de extremă dreaptă precum Falanga, această mobilizare a avut cuvântul de ordine „Pentru o Spanie unită, alegeri acum”.

Fostul prim-ministru socialist francez Manuel Valls, candidat la primăria Barcelonei sprijinit de Ciudadanos, a participat de asemenea.

„Timpul guvernului Sanchez s-a terminat”, a declarat înainte de începerea manifestaţiei numărul unu al PP Pablo Casado.

Partidele PP, Ciudadanos şi Vox – care recent s-au aliat în Andaluzia (sud) şi pe care sondajele le arată în măsură să formeze o majoritate la nivel naţional – îi reproşează lui Sanchez dialogul cu separatiştii catalani. Sanchez le-a acuzat că reprezintă o „Spanie în alb-negru ce îşi propune doar să meargă înapoi”.

Aceste trei partide, care îl acuză pe Sanchez că a cedat „şantajului” separatiştilor catalani, şi-au chemat susţinătorii să iasă în stradă după ce guvernul a dat undă verde în această săptămână prezenţei unui „raportor” independent pentru a facilita un viitor dialog între partidele politice catalane.

În ciuda acestei concesii, guvernul şi separatiştii catalani, care i-au permis lui Sanchez să ajungă la putere în iunie şi de care el are absolută nevoie pentru a-i fi adoptat bugetul, s-au acuzat reciproc vineri că au rupt dialogul.

În caz de respingere a bugetului, Sanchez ar putea fi forţat să convoace alegeri anticipate înainte de terminarea legislaturii în 2020.

Doneaza prin PayPal paypal icon
Donatie recurenta

Doneaza lunar pentru sustinerea proiectului G4Media

Doneaza prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Doneaza prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

6 comentarii

  1. Imi place aceasta imagine!

  2. In UE dispar granitele teritoriale.

  3. Vox nu este un partid de extremă dreaptă. Vox a făcut campanie pe abrogarea legi violenței de gen și a legi memoriei istorice. Cu alte cuvinte o revenire la normalitate.
    Sanchez, un plagiator dovedit, a ajuns la putere printr-o moțiune pe fondul unor condamnări în procese de corupție împotriva PP.
    Dar adevărata corupție se ascunde în spatele PSOE. Incomparabil mai gravă și mai profundă.

  4. Stiu ca nu prea corecteaza nimeni articolele pe aici, dar „… spanioli printre care si scriitorul Mario Vargas Llosa”? Puteati gasi o formulare mai adecvata.

  5. Mario Vargas Llosa nu e spaniol, chiar daca vorbeste/scrie in limba spaniola.

  6. Sile are dreptate. Llosa nu e spaniol, ci peruan.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.