G4Media.ro

VIDEO Zeci de mii de oameni la mitingul „Moldova Europeană” / Roberta…

sursa foto: Captură video

VIDEO Zeci de mii de oameni la mitingul „Moldova Europeană” / Roberta Metsola prezentă la Chișinău: Ați ales Europa iar acum aveți dreptul dar și responsabilitatea să mergeți până la capăt / Maia Sandu: Până în 2030 vom adera la UE

Zeci de mii de oameni s-au adunat duminică la Chișinău, pentru a participa la mitingul inițiat de președintele Maia Sandu, eveniment care are loc în 33 de orașe europene, pentru susținerea demersului prezidențial al Republicii Moldova, acela de aderare la Uniunea Europeană.

Președintele Maia Sandu a subliniat că Moldova va adera la Uniunea Europeană „și asta trebuie să să se întâmple până în 2030”.

La Chișinău este prezentă și președinta Parlamentului European, Roberta Metsola, care s-a adresat manifestanților.

„În ultimii ani, ați făcut pași decisivi iar acum aveți dreptul dar și responsabilitatea de a merge până la capăt, chiar și cu acest război la granița voastră. Noi în Parlamentul European am recunoscut progresul făcut de țara voastră. Moldova este gata pentru integrarea în piața unică europeană”, le-a transmis Metsola moldovenilor.

Cetățenii din nordul, sudul și centrul Republicii Moldova au venit cu pancarte pe care scrie numele orașelor lor, pe care ei le califică deja ca fiind europene: “Ocnița este oraș european”, “Edineț este oraș european”, “ Moldova Europeană”, “ Vrem să fim parte a familiei europene”. Cu pancarte pe care scrie „Diaspora” au venit în PMAN și moldovenii care muncesc peste hotarele țării.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...