G4Media.ro

VIDEO Viorica Dăncilă, o nouă gafă în Macedonia: A inventat un nou…

VIDEO Viorica Dăncilă, o nouă gafă în Macedonia: A inventat un nou tip de cetățenie, cea ”aromână”

Viorica Dăncilă a fost vineri protagonista unei noi serii de gafe în Macedonia, unde se afla într-o vizită oficială și a încurcat în mod repetat etnia cu cetățenia și invers. La declarația de presă comună cu omologul său de la Skopje, Dăncilă s-a referit la etnicii aromâni din Macedonia cu apelativul ”cetățeni aromâni”.

”Am abordat subiectul comunităților … ăăă… republicii… a cetățenilor macedoni (sic!) în România, dar și a cetățenilor aromâni din Republica Macedonia”, a spus Dăncilă. (Nota redacției: Formularea corectă este etnici aromâni din Republica Macedonia)

Ea a mai spus că în România ”a fost inaugurată Ziua Limbii Macedonene”, referindu-se la promulgarea legii care instituie această sărbătoare în țara noastră.

Viorica Dăncilă s-a referit pe tot parcursul declarației de presă cu apelativul ”cetățeni macedoni”, în loc de ”macedoneni”, iar etnicilor macedoneni care trăiesc în România le-a spus ”cetățeni macedoneni”. (Nota redactii: formularea corectă era cetățeni români de etnie macedoneană).

Mai mult, Viorica Dăncilă a spus că este ”primul prim-ministru” (nu primul prim-ministru român) care vizitează Macedonia, moment în care șeful Guvernului de la Skopje a scăpat pe jos paharul cu apă care era pe pupitru.

Nu în ultimul rând, Dăncilă a spus că se află în Macedonia în calitate de ”prim-ministru și de stat”.

Diferența dintre cetățenie și etnie este fundamentală: ”cetățenia” reprezintă un raport juridic dintre un om și un stat, calitatea de a fi cetățean al unui stat. În schimb ”etnia” reprezintă legătura lingvistică și culturală care poate exista între cetățeni ai unor state diferite.

 

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

31 comentarii

 1. Asta aţi votat în 2016 când nu v-aţi dus la vot, fraierilor. Credeaţi că protestaţi nevotând?

  • Sunt multi cei care au vazut in absenta de la vot o forma de protest

  • @Florin
   Da, stiu, dar nu a fost ideea lor, a fost o chestie venita de la consilierii de manipulare ai lui Dragnea.

   Cand nu votezi spui practic „eu vreau sa fiu irelevant, vreau sa nu contez, vreau ca viitorul meu sa fie o aruncare de zar”.

  • Ba marcel, tu esti doar un cretinel. Mars ma cu textele astea de peste 3 ani. Si daca nu ai inteles iti zic: CIOCU MIC!
   Ca noi suntem la putere.

 2. Dancila cand vorbeste ar trebui să tacă…Este oglinda fidelă a celor pe mana cărora merge Romania azi in lume. Sinistru!

 3. Singura mea speranta e 10 august.

  • Vom fi acolo !!!

  • Cred că pe 10 august și Dragnea va dori să scape de Dăncilă, un prilej minunat de a scapa de ea cu ajutorul maselor și să nu își mai demită el al treilea guvern. Vom vedea atunci. Cu siguranță că va da vina pe statul paralel.

 4. Să nu trecem cu vederea faptul că se află acolo și în calitate de stat care va prelua președinția UE… Și este primul prim-ministru care vizitează Macedonia!

 5. Prim – ministra = prim – sinistra = prim – idioata = cea mai mare rusine din istoria Romaniei !!!
  Morjan, pudila, asistat, a 310, unde sunteti , sa-i pupati inteligenta acolo unde este.

 6. Misto poza de la inceput: cu aureola, sfanta viorica. (fericiti cei saraci cu duhul)
  Trebuie pusa intr-un album impreuna cu aia in care apare tariceanu cu coarne de drac.

  • Alea nu erau coarne de drac, erau coarne de bou, dar nu mai stau sa va contrazic acum…
   PS. Poate simboliza la dna Veorica si ”multime vida”, ori ”zero”-ul din capul acoperit cu par bogat .

  • Scaraoțchi®
   Fara intentie de ofensa; in unele picturi , destul de des, dracul apare si cu acel fel de coarne, insa astfel, l-am innobilat pe tarici din neatentie.
   Dar, totusi, sa ne scuze si boii propriuzis

  • Bine, bine, va iert de data aceasta…!
   Toate cele bune…!

 7. Fara prosti in functii publice !!!

 8. ALO, D-le Presedinte?
  Se aude, se vede, se citeste? Lipsa dumneavoastra de reactie la aceste lovituri la adresa imaginii Romaniei, este de neinteles, ca sa nu spun revoltatoare!

  PS Stiu, Scara o sa spuna din nou ca este parte din planul lui KJ, dar planul acesta devine cam sinistru! Cui ii mai pasa si de tara?

  • Nu va lasati dominati de tristete, probabil ca tot ce se petrece face parte dintr-un plan ticluit ”pas cu pas” de Klaus…!
   PS. Dar sa presupunem, prin absurd, ca nu e asa, atunci ce sa facem, sa ne lasam coplesiti si sa spunem ca nu am avut noroc in viata…?!
   Va repet, sunt chestiuni mult mai grave care pot ”înnora” viata unui om, comparativ cu cele prin care trecem cu totii si care macar ne permit ca sa LUPTAM intr-un fel, sau in altul…Iar daca luptam cu adevarat, atunci vom invinge, mai devreme sau mai tarziu…!

 9. Trebuie sa scapam de acest element de femeie. Ne dauneaza intern si extern!

 10. Bai frate dar ce parea o gluma la inceput si un motiv de amuzament a devenit serios acum…asta chiar este proasta rau nu se preface…

 11. Bai, frate! aromânii din Balcani nu sunt de origine macedoneana – adica slavi – aromânii sunt vlahi. Eu nu stiu sa fie vreo comunitate istorica de macedoneni in Romania, poate or fi cativa noi veniti din zona acum numita Republica Macedonia din fosta Yugoslavia, dar confuzia intre asa zis-ii macedoneni de la noi – populatie care nu este de origine slava – cu cetatenii republicii Macedonia e un cretinism major. Macedonenilor din Romania li s-a spus macedoneni de catre romani, pentru ca unii veneau din provincia Macedonia din Grecia, nu din zona fosta a Yugoslaviei. Asa zis-ii macedoneni sau „machidoni”, cum ii numesc românii, spun despre ei ca sunt armâni, adica pe limba lor, români.

  • Frumoasa argumentatie. Felicitari.
   Daca tovarasa veorica ajunge din greseala sa il citeasca, face criza de creier imediat.
   Sa il trimitem cu posta poate il citeste si scapam de ea!

 12. Chemati-o urgent acasa pe tuta pana nu mai ,,ispraveste,, ceva pe afara! De parca nu era destul de cunoscuta cu gafele de acasa, musai se vrea de ,,faima mondiala,, precupeata! Ce ma intriga este lipsa de reactie a celor ce se mai cred intelectuali prin psd! Cum nu mai exista asa ceva?cred ca doar asta e explicatia, altfel nu se poate!

 13. Ce va tot zic de ceva timp mai membrii psd-alde idioata statului iar sa balegat pe partidele voastre.Cred ca va place.Pentru toti membrii psd si alde va trag cu drag cat mai multe numere de inmatriculare sudeze.

 14. Sper ca Macedonia nu e ultimul stat pe care il viziteaza in acest turneu Veorica !

  PS. Presimt ca „Doamna politicii romanesti” nu a dat inca tot ce poate ! 😉

 15. ARMÂNII, MAKIDONII sau MACEDONENII (AROMÂNII)
  1. Aromânii din România si din tările balcanice sunt cu adevărat de origine macedoneană.
  2. Cetătenii actualei Rep. Macedonia sunt formati din cetăteni de etnie slavă – (cărora IB Tito le-a spus macedoneni, iar limba lor a fost numită limba macedoneană. Această limbă slavă nu are absolut nimic comun cu vechea limbă maceoneană), albanezi, romi, sârbi si armâni, cărora slavii le spun VLASI. Ei, armânii isi spun ARMÂNI sau MAKIDONI. Ei sunt urmasii vechii populatii macedonene. După anul 1913, când provincia Macedonia (87.455 Km p), ce se afla sub Imprtiul Otoman incă din anul 1453, a fost impărtită tărilor vecine: Grecia 51%, Serbia 29% (actuala Rep. Macedonia), Albania 9% si Bulgaria 11%. Din aceste tări, după anul 1925, cca 62.000 de suflete de armâni au venit in România, colonizând Cadrilaterul.
  In România, după căderea puterii comuniste, cei câtiva zeci de cetăteni ce erau veniti de mai inainte din Iugoslavia să lucreze la minele de la noi, au fost recunoscuti ca reprezentantii etniei macedonene. Armânii insă, care sunt numiti makidoni sau macedoneni de către populatia română shi aromâni, total incorect, de către reprezentantii statului român, reprezintă a treia etnie din România ca populatie (peste 100.000), nu au fost si nu sunt recunoscuti ca etnie aparte. Ba mai mult, in anul 2013, prin inumana lege 299/08.05 a lui Victor Ponta, aromânii nu sunt recunoscuti ca etnia aparte, cum ar fi fost firesc, ci ca români de pretutindeni (!?!?). S-auzim si de bine!

 16. Prim-comunista a tarii cu pregatire de petrolista la fabrica de diplome Ploiesti…
  Râd până copii de gimnaziu de o asemenea catastrofa inculta si agramata… dar si (…) de dă in gropi.

 17. V-a scapat “presedentia”… ?

 18. V-a scapat “presedentia” sin analiza discursuluu… ?

 19. ACEST PRIM MINISTRU ESTE EXPRESIA „DRAGOSTEI” DE TARA A DOMNILOR TARICEANU IN PRIMUL RAND SI A LUI DRAGNEA IN AL DOILEA RAND. PE RANDURILE DIN UMBRA SUNT BAIETII CARE AU FINANTAT OPERATIUNEA