G4Media.ro

VIDEO Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, critică o achiziție propusă de…

sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

VIDEO Viceprimarul USR al Bucureștiului, Horia Tomescu, critică o achiziție propusă de Nicușor Dan privind o instalație de oxigen: ”Cu suma de 12 milioane lei Dăruiește Viață a realizat toată investiția din Spitalul Modular 1 Elias”

Horia Tomescu, viceprimarul Bucureștiului din partea USR, a criticat, duminică, pe Facebook, una dintre achizițiile pe care Primăria București urmează să le facă.

Tomescu susține că Nicușor Dan vrea să construiască o instalație de oxigen la spitalul modular din Pipera cu 12 milioane de lei, aceeași sumă cu care ONG-ul ”Dăruiește Viață” a realizat întreaga investiție de la spitalul modular 1 Elias.

Viceprimarul mai spune că investiția este riscantă pentru că respectivele containere nu au fost proiectate pentru activitate medicală, iar între ”saloane și holuri” există praguri de mari dimensiuni care nu permit deplasarea sau evacuarea.

Tomescu le-a cerut consilierilor generali să respingă proiectul:
 • ”Bucureștiul trebuie să investească în structuri sanitare modulare ce pot fi folosite în situații de urgență. Soluția este construcția unei structuri modulare proiectată din start pentru a avea funcțiune medicală. Îi rog pe consilierii generali responsabili să respingă acest proiect”.

Mesajul integral al lui Horia Tomescu

Mâine, pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General, Primarul General ne propune realizarea unei instalații de oxigen la “Spitalul modular” din Pipera.
🔴Această construcție este realizată juridic ca o organizare de șantier pentru Spitalul Metropolitan. Acele containere nu au fost proiectate pentru activitate medicală. Între “saloane” și holuri există praguri de mari dimensiuni care nu permit deplasarea sau evacuarea.
🔴Ușa de acces în fiecare “salon” are lățime de 60 cm, dimensiune necorespunzătoare pentru acces sau evacuare.
🔴Cu suma de 12 milioane lei Daruieste Viata a realizat întreaga investiție în Spitalul Modular 1 Elias. Mâine ni se propune să cheltuim 12 milioane pentru realizarea unei instalații de oxigen medicinal și modificări la instalația electrică.
🔴În octombrie am fost de acord cu reoperaționalizarea acestui spațiu pentru cazuri ușoare/medii care să folosească concentratoare de oxigen. O instalație de oxigen este însă extrem de riscantă în această organizare de șantier.
🔴Autoritățile sunt disperate să raporteze din ce în ce mai multe „realizari de plan cincinal” prin aceste paturi ATI/paturi cu oxigen în pregătirea valului 5, dar trebuie să existe o limită a iresponsabilității.
🔴Nu putem risca să punem în pericol viața sau integritatea fizică a personalului medical si a pacienților prin construcția unei instalații de oxigen medicinal în spații improprii.
🟢Bucureștiul trebuie să investească în structuri sanitare modulare ce pot fi folosite în situații de urgență. Soluția este construcția unei structuri modulare proiectată din start pentru a avea funcțiune medicală.
Îi rog pe consilierii generali responsabili să respingă acest proiect.
sursa foto: Facebook/ Horia Tomescu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

17 comentarii

 1. Daca era Firea primară ne-ar fi explicat ca nu poti termina anul cu bani ramasi necheltuiti.
  Instalatia exista și trebuie cumparata. E ca o nevoie ce nu piate fi controlata. Nici nu conteaza ca nu vrea nimeni sa o opereze in condițiile respective.
  Nicusor Dan face orice doar sa nu para ca e diferit

 2. Investiții făcute cu picioarele nu cu capul!
  Bani aruncati pe fereastra!

 3. Păi, să vedem alternativa: nu dai bani pe instalația de oxigen, alenajarea din Pipera nu poate trata cazuri greve Covid-19. Câți bani sunt necesari ca să construiești un spital modular, plus instalația de oxigen? Tovarășul tomescu nu e decât extensia revanșardului vvv, nu vine cu soluții, doar critici la tot ce încearcă să facă ND! Băi, din cauza talibanismului și a aroganței ați pierdut o armată de votanți, eu inclus, dar nu v-ați învățat lecția! Nu-i nimic, în 2024 vine scadența!

  • Raspunsul la intrebarea ta este chiar in titlu”Cu suma de 12 milioane lei Dăruiește Viață a realizat toată investiția din Spitalul Modular 1 Elias”. Ma amuza cum antiuseristi zic ca USR a pierdut votanti cand ei sunt paraleli cu votantii usr si nu sunt capabili sa inteleaga nici macar un titlu dar zic ei ca stiu politica.

  • Cred ca și Iohannis a spus ca cu ăștia de la USR nu poți guverna.
   Directorii functionarilor publici daca nu le dai destui bani de sifonat – nu fac treaba. Și nici nu-si dau demisiile.
   Cum ar fi sa vina altul sa spuna ca se poate incheia un contract si la un pret mai mic si fara 20% comision privat. Asa ceva nu exista!

  • liviu oricum nu vota USR, el e clar votant PSD.

  • Si ce faci la scadenta? Votezi USL sau AUR, ca si pana acum? Spitalul modular de la Elias a costat 2,2 milioane E, oxigen inclus, ridicat in 75 zile. Cu 12 milioane de lei putea fi ridicat un spital care sa poata trata cazuri grele de covid si modularul din Pipera sa ramana pentru cazuri usoare.

 4. Firea a fost de 100 de ori mai buna decat mucusor dan al vostru

 5. Firea a fost de 100 de ori mai buna decat mu.cusor dan al vostru

  • De ce? Fiindca ti-a dat lucruri pe gratis, in timp ce-ti fura viitorul? Milog PSDist ce esti.

  • Ce a ramas dupa Firea in afara datoriei de 1 miliard E? Nimic. Cu datoriile lasate de Firea era imposibil pentru Nicusor sa poata realiza investitii.

 6. Neputincior Dan 😂

 7. Superbe comparațiile. Eu sunt pesedist, pentru că nu compar o investiție (lăudabilă) a doamnelor Uscatu și Gheorghiu de 38 de paturi în curte la Elias, cu una de 374 de paturi la Pipera. Tot înainte, băieți, viitorul vă stă la picioare!

  • @liviu. Stimabile, compari mere cu pere. La Elias e vorba de 38 paturi ATI, echipate pt bolnavi intubati, pe cand cele 374 de paturi de la Pipera au doar o instalatie de O2 pt oxigenarea cu masca. Distributia O2 e total diferita si costurile mult mai mici la Pipera. Da, e bine ca votezi in continuare psd.

 8. SMS „SPITAL” la 8844 – Dăruiește Viață

 9. Așa sunt cei de la USR. Ei nu fac, ei critică. Viceprimarul USRT în loc să discute cu Nicușor Dan(USR), face gargară media criticând să știe lumea că este și el șef pe undeva. Nu a înțeles că fiind la guvernare, faci, nu critici. Și pretind că nu sunt proști.