G4Media.ro

VIDEO Ursula von der Leyen: Invit Parlamentul European și Consiliul UE să…

VIDEO Ursula von der Leyen: Invit Parlamentul European și Consiliul UE să adopte certificatul digital verde/ Statele membre UE să creeze „fără întârziere” infrastructura necesară

Șefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut un apel, joi, către Parlamentul European și Consiliul UE să adopte propunerea Comisiei privind introducerea certificatului de călătorie (adeverința digitală verde), iar statele membre să creeze deja infrastructura necesară introducerii acestuia.

Potrivit Ursulei von de Leyen, certificatele digitale verzi vor contribui la reluarea călătoriilor „sigure” în Uniunea Europeană.

„Scopul nostru este să fie funcționale până în această vară. Așadar, invit Parlamentul European și Consiliul să adopte propunerea noastră și țările UE să creeze fără întârziere infrastructura necesară”, a scris președinta CE într-o postare pe Twitter.

Comisia Europeană a lansat, joi, o prezentare video a certificatelor de călătorie, arătând cum vor funcționa și susținând că acestea vor fi valabile în toate statele membre ale UE și vor include doar „informații esențiale și date personale securizate”.

Parlamentul European a acceptat, joi, procedura de urgență pentru proiectul Comisiei Europene privind introducerea adeverinței verde digitate (certificatul de vaccinare), cei mai mulți europarlamentari fiind de acord cu această măsură, pe care o consideră necesară, dar au insistat că fără un proces de vaccinare accelerat, eforturile de revenire după pandemie vor fi reduse.

Au fost înregistrate 468 de voturi pentru, 203 împotrivă și 16 abțineri.

Dezbaterea, care a avut loc miercuri după-amiază, a strâns și opinii privind cantitatea de vaccinuri livrată în Uniunea Europeană și critici la adresa companiei AstraZeneca.

Citește și:

Parlamentul European, de acord cu procedura de urgență pentru adoptarea adeverinței digitale verzi: Certificatul de vaccinare este măsura corectă, accelerarea vaccinării este însă esențială

Sursa foto: Captură video

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

9 comentarii

 1. In curând o sa înlocuiască pașaportul ala vișiniu cu asa ceva

 2. Johanis, Câțu, Arafat, spuneati ca e discriminatoriu, ca imparte europenii in 2 categorii, ca trebuie folosit doar in scopuri medicale si nu pt turism…unde v ati ascuns acum???
  Declarațiile astea le faceati pt prostii din tara care va asculta…ce populisti ordinari ne conduc si iau decizii…

  • Doamna ursulane cu vaca, si in momentul in care implementeaza asa ceva, mUE a incetat sa mai existe. Nu mai visaţi extra drepturi pt ca va vaccinati o data la 6 luni. Dovada e ritmul in care merge vaccinarea in m UE. Nu toti vor vaccinare.

  • Deocamdată, n-au doze pentru aia care vor sa se vaccineze.

  • Keep dreaming ca nu au doze! Au doze, dar nu au subiecti, de aia prin jermania ii cauta pe oamenii strazii sa i intepe. Incearca sa te informezi si din alte surse, nu numai din media.

 3. Iar Romanica revine la vechile metehne…daca inainte era pentru viza….spaga la granita pentru certificat….

 4. Anul asta mergeti la Mamuia langa Constanta cu 500 ron/noapte nebunilor , si anul viitor sper sa va faceti early booking la Navodari…foartza dacii liberi…de judecata ,😉

  • Tu du te la greci dar dubleaza ti concediul sa ti ajunga si de qarantina. Si nu mai visa la pasaport de vaccinat, ca nu se va materializa decat daca se duce dreaq mUE!

 5. Prostii birocratice comuniste. Nu va exista asa ceva