G4Media.ro

VIDEO UPDATE Un deces, patru persoane dispărute și 16 răniți în urma…

Sursa foto: Twitter - @metesohtaoglu

VIDEO UPDATE Un deces, patru persoane dispărute și 16 răniți în urma unei explozii la un parc industrial din Leverkusen, vestul Germaniei

UPDATE: Autoritățile germane au transmis că până în acest moment a fost înregistrat un deces, patru persoane sunt date dispărute, iar 16 au fost rănite în urma exploziei produse marți în parcul industrial din orașul Leverkusen, din vestul Germaniei.

Știrea inițială

Cinci angajați au fost dați dispăruți și alte câteva persoane au fost rănite, unele grav, într-o explozie produsă marți în parcul industrial din orașul german Leverkusen, vestul Germaniei, iar explozia a generat o degajare masivă de fum, a transmit operatorul parcului, citat de Reuters.

Explozia, urmată de un zgomot puternic, s-a produs la ora locală 09:40 și a provocat un incendiu la un depozit de carburanți al unei uzine de incinerare a deșeurilor.

„Dintr-un motiv încă necunoscut, o explozie s-a produs la Chempark din Leverkusen”, se arată într-o postare pe Twitter a operatorului parcului industrial.

„Locuitorii sunt rugaţi să intre în încăperi închise şi să ţină uşile şi ferestrele închise”, a mai afirmat operatorul, adăugând că o intervenție a pompierilor este în desfășurare.

Aplicația națională de alertă pentru catastrofe a clasificat evenimentul în categoria „pericol extrem”.

De asemenea, poliția din Koln a transmis pe Twitter că există „pagube importante” și că au fost închise mai multe porțiuni de autostradă.

Parcul industrial Chempark din Leverkusen găzduiește sediile a peste 30 de companii din domeniul chimic, printre care Bayer, Arlanxeo, Covestro și Lanxess.

 

Sursa foto: Twitter – @metesohtaoglu

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

1 comentariu

  1. Cred că la ChemChina e petrecere.