G4Media.ro

VIDEO Un TIR cu material plastic pentru producerea de viziere necesare medicilor…

VIDEO Un TIR cu material plastic pentru producerea de viziere necesare medicilor din România și Republica Moldova, achiziționat din donații la inițiativa Asociației „VeDem Just” 

Asociația „VeDem Just” a achiziționat, din donații, material plastic necesar pentru producerea vizierelor ce acoperă nevoile imediate ale personalului medical din România și Republica Moldova. TIR-ul a fost descărcat luni în fabrică, iar asociația face apel la cetățeni să facă donații în continuare pentru ca vizierele produse să ajungă gratuit la cei din linia întâi.

„În această dimineață TIR-ul cu materialul plastic destinat producției de viziere de protecție a fost descărcat la fabrică. Urmează debitarea și trimiterea materialului la celelalte ateliere de producție din țară. VeDem Just face apel către cetăţeni să susţină mai departe această acțiune pentru a achita materia primă achiziţionată și pentru ca vizierele produse să ajungă gratuit la cei din linia întâi”, se arată în comunicatul asociației.

VeDem Just anunța vineri că a ajuns în Cluj-Napoca materialul plastic necesar pentru producerea vizierelor ce acoperă nevoile imediate ale personalului medical din România și Republica Moldova. Pentru plata acestuia, asociația a reușit să strângă în 10 zile suma de 30.000 de euro. Organizaţia face un apel către cetăţeni să susţină prin donaţii această iniţiativă pentru a achita materia primă achiziţionată.

Pentru acoperirea tuturor cheltuielilor de producție, ambalare, distribuție și costuri neprevăzute din cauza situației atipice în care ne aflăm, asociația apreciază că mai este nevoie de o sumă de 24.000 de euro.

Materialul descărcat va fi debitat și transformat în role mai mici astfel încât unele dintre acestea vor fi trimise pentru producție la Sibiu și altele la București. Cea mai mare cantitate va rămâne la Cluj unde cu ajutorul unei ștanțe speciale va putea fi produsă o cantitate mare de viziere într-un timp scurt.

Echipa de proiect, formată din Cristi Danileț, Ironim Morar, Oana Negru, Cătălin Pop, Lucian Checheriță și Cristian Bondor, împreună cu firme de profil industrial din țară (Perfect Seal, Carbochim, Rondocarton, Ardushop, Seenprint, Valrom, Ambalajulperfect.ro), colaborează cu Departamentul pentru Situații de Urgență din cadrul Ministerului Afacerilor Interne. Acesta va prelua vizierele pe măsură ce sunt produse și le va distribui în toate unitățile sistemului sanitar din linia 1, 2 și 3 a luptei COVID-19.

Cei care vor să fie parte din efortul național de echipare a spitalelor românești pot continua să facă donații folosind metodele pe care le găsiți aici: https://vedemjust.ro/doneaza şi aici: https://fb.com/donate/519085202137369. Oricine poate  urmări desfășurarea acțiunilor asociației pe pagina de facebook: http://fb.com/vedemjust.ro.

Asociația VeDemJust s-a constituit în anul 2015. Scopul său este promovarea libertăţii, întărirea democrației, susţinerea statului de drept, buna guvernare, promovarea şi apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului. Principalul său proiect este EDUIURIS – educația juridică pentru copii și tineri.

NOTĂ: Articol publicat în cadrul proiectului ”România ajută!”, realizat de G4Media.ro în parteneriat cu Fundația Konrad Adenauer.

Sursa foto: Liviu Albei/ Inquam Photos

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

3 comentarii

  1. Foarte frumos, bravo!

  2. Foarte frumos!
    Ar fi o idee sa scrieti pe ele „Din donatii publice!