G4Media.ro

VIDEO Un pui de urs, „amețit” după ce a mâncat prea multă…

captura youtube

VIDEO Un pui de urs, „amețit” după ce a mâncat prea multă „miere nebună”, a fost salvat de pădurari

Un pui de urs brun dezorientat, despre care se crede că s-a intoxicat după ce a mâncat o cantitate excesivă de „miere nebună”, a fost salvat joi în provincia Duzce din nord-vestul Turciei, potrivit The Guardian.

Imaginile arată femela care se clatină și mormăie în timp ce stătea cu burta în sus în spatele unei camionete, după ce oamenii au salvat animalul vizibil afectat din pădure.

Mierea nebună, sau „deli bal” în turcă, este produsă în cantități mici de apicultorii din munții Kaçkar, deasupra Mării Negre, singurul loc din lume, în afară de poalele munților Himalaya, unde speciile indigene de rododendroni produc o neurotoxină puternică numită grayanotoxină.

Dacă albinele se hrănesc cu suficient nectar de rododendron, mierea roșie pe care o produc are un miros ascuțit și un gust amar – și, pentru mamiferele care o consumă, un potențial drog.

O lingură mică mâncată ca atare sau luată cu apă fierbinte sau lapte fiert este suficientă pentru a induce o stare ușor halucinogenă sau euforică.

În mod normal, se ia înainte de micul dejun ca tratament tradițional pentru hipertensiune, impotență și o serie de alte afecțiuni.

Europenii din secolul al XVIII-lea o numeau „miel fou”, importând-o de la otomani pentru a o adăuga în bere.

În cantități mari, însă, poate reduce tensiunea arterială la niveluri potențial periculoase și poate induce greață, leșin, convulsii, aritmie și, în cazuri rare, moarte. Zeci de persoane pe an sunt internate în spitale din Turcia pentru otrăvire cu miere nebună.

Ursoaica afectată a fost adusă la un veterinar, unde a fost tratată. Oficialii au declarat că animalul este în stare bună și că va fi probabil eliberat în sălbăticie în zilele următoare.

 

Citește și...

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

2 comentarii

  1. Asa arat si un FSN-USL-ist dupa intalnirile lor.
    Can erau cu USR numai nervi aveau.

  2. După mișcări, pare a fi Ciolacu după ce a băgat mâna în borcanul cu miere ca să dea la români și și-a dat seama că lui nu-i mai rămâne nimic.

    – Sprijinirea familiilor aflate în dificultate financiară prin instituirea unei indemnizați de sprijin de 700 lei/lună pentru gospodăriile cu venituri de până la 1.500 lei și de 300 lei/lună pentru gospodăriile cu venituri de la 1.501 lei până la 2.000 lei/lună. Indemnizație de sprijin se acordă pentru o perioadă de trei luni începând cu data de întâi a lunii următoare intrării in vigoare a legii.

    – Acordarea sumei de 2.250 de lei timp de 3 luni pentru angajatori și a sumei de 1.000 de lei pentru fiecare persoană care revină la muncă. tot pe o perioadă de 3 luni.

    Celelalte 26 de măsuri nici nu mai contează, pentru că deja ajunsese la fun dul borcanului.