G4Media.ro

VIDEO Un parlamentar conservator din Marea Britanie a fost inculpat pentru că…

sursa foto: Unsplash/ Jon Tyson

VIDEO Un parlamentar conservator din Marea Britanie a fost inculpat pentru că a indus anxietate unui bărbat și a avut comportament cu ”dimensiune rasială agravantă”

Deputatul conservator britanic Robert Stewart a fost inculpat luni pentru comportament şi afirmaţii ”ameninţătoare”, dintre care unele cu caracter rasist, a anunţat poliţia metropolitană londoneză, potrivit AFP, citată de Agerpres.ro.
Într-un comunicat, poliţia a indicat că în 18 decembrie a primit informaţii pe internet provenind de la un bărbat ce susţinea că în urmă cu patru zile fusese victima unei ”agresiuni verbale cu dimensiune rasială” în cartierul Belgravia din Londra.
Potrivit presei britanice, este vorba despre Sayed Ahmed Alwadaei, un militant pro-democraţie în vârstă de 36 de ani, originar din Bahrein, care afirmă că a fost torturat în ţara sa.
Un video publicat de BBC îl arată pe Robert ‘Bob’ Stewart (73 de ani) interpelat de un bărbat care îl acuză că a primit bani din Bahrein, la care deputatul răspunde: ”Întoarceţi-vă în Bahrein! Dumneavoastră îi luaţi banii ţării mele, plecaţi!”.
După anchetă, Robert Stewart, deputat din circumscripţia Beckenham, din sud-estul Londrei, a fost inculpat pentru ”comportament sau afirmaţii ameninţătoare sau injurioase, cu o dimensiune rasială agravantă şi susceptibile de a antrena hărţuire, teamă sau anxietate”, precizează Scotland Yard.
Stewart va trebui să răspundă acuzaţiilor în faţa justiţiei în 5 iulie.

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...