G4Media.ro

VIDEO Un marş Gay Pride anulat la Tbilisi, în Georgia, în urma…

VIDEO Un marş Gay Pride anulat la Tbilisi, în Georgia, în urma unor violenţe între grupuri homofobe şi poliţie: Nu putem pune în pericol viaţa oamenilor şi să manifestăm pe străzi pline de agresori violenţi

Activişti georgieni în favoarea drepturilor lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) au anulat un marş Gay Pride prevăzut luni, la Tbilisi, în urma unor ciocniri între grupuri homofobe şi poliţie, relatează AFP, citată de News.ro

”Nu putem pune în pericol viaţa oamenilor şi să manifestăm pe străzi pline de agresori violenţi”, au anunţat organizatorii evenimentului pe pagina de Facebook.

Sute de manifestanţi împotriva acestui marş au protestat luni dimineaţa, în apropierea sediului Parlamentului, în capitala acestei foste republici sovietice din Caucaz cu moravuri conservatoare.

Unii au atacat poliţia şi au lovit jurnalişti, în ami multe locuri, în capitală, potrivit unor iamgini difuzate de postul Mtavari TV.

Potrivit organizatorilor marşului, sediul acestora a fost luat drept ţintă de către homofobi.

Premierul georgian Irakli Garibaşvili s-a pronunţat împotriva organizării acestui eveniment.

”Organizarea unui aşa-zis marş al mândriei (de a fi gay) nu este rezonabilă, pentru că acest lucru creează ameninţarea unei confruntări civile”, a apreciat el luni într-o reuniune guvernamentală, în care a apreciat că aceste marşuri sunt ”inacceptabile pentru o mare parte a societăţii georgiene”.

Aceste declaraţii au fost denunţat drept ”ruşinoase” de către organizatori, care arată cu degetul atât nişte declaraţii care încurajează homofobia, cât şi incapacitatea Guvernului de a apăra ”drepturi fundamentale ale omului”.

Organizatorul evenimentului, Ghiorghi Tabagari, şi-a exprimat o vreme speranţa ca marşul să aibă loc, în pofida violenţelor, pentru a ”arăta că atitidinile faţă de minorităţile sexuale se schimbă, din fericire, în Georgia”.

”Noi simţim o susţinere tot mai mare în societatea georgiană şi în rândul politicienilor, însă există grupuri homofobe violente”, declară el AFP.

Mai multe marşuri Gay Pride au avut loc în ultimii ani în Georgia, însă aceasta rămâne o ţară conservatoare, sub influenţa puternicei Biserici Ortodoxe.

Boiserica ortodoxă a îndemnat la o adunare, luni după-amiaza, la o rugăciune publică împotriva marşului.

Statele Unite, Uniunea Europeană (UE) şi alte 16 ţări au cerut săptămâna trecută autorităţilor de la Tbilisi să asigure ”dreptul la întrunire paşnică a tuturor pesoanelor din Georgia, fără excepţie”.

Donează prin PayPal paypal icon
Donație recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Abonează-te la newsletter

8 comentarii

 1. Cum se face ca dupa ce o tara semneaza ceva cu UE, apar de nicaieri parade si ONG-uri ale curcubeului ?

 2. homofob=omul mediu statistic majoritar care sustine bugetul de stat, natalitatea, pensiile, o familie si permite ca minoritati sub 1% sa faca parade, oengheiuri, sa ia granturi pentru diverse chestiuni obscure etc chiar din banii lui si pentru asta este jignit,scuipat, pus la colt si anatemizat iar copiii lui sunt spalati pe creier in scoala si intorsi sistematic impotriva ”retrogradului homofob” care ii tine pe toti in spate prin munca lui!

 3. Curcubeul era simbolul legamintului intre Dumnezeu si oameni. De cind a ajuns simbolul lgbt? Erau simboluri neluate.
  Din pacate acestia nu vor doar sa fie acceptati sau tolerati ci vor in fruntea societatii, in capul mesei.
  Si care ar fi motivul mindriei lor?
  O sa va spun secretul prozelitismului lor. Specia lor asa se inmulteste, nu pe calea sex barbat cu femeie_graviditatea femeii_nasterea copilului.

 4. Mă și întrebam cand apare articolul despre CURcubeu de pe ziua de azi, credeam că nu se va face norma de articole

 5. Oare SUA si ceilalti 16 au în vedere si dreptul protestatarilor de a iesi în strada? Sau doar sustinatorii LGBT au voie sa demonstreze?
  Si de ce au nevoie membrii LGBT de asemenea parade? I-a întrebat cineva (la locul de munca sa zicem) ce fac acasa, în spatele usii locuintei? De ce trebuie sa se afiseze ostentativ?

 6. Familia, Religia, Proprietatea Privată au fost dușmanii comuniștilor de rit vechi si sunt dușmanii comuniștilor de rit nou.

 7. Nu exista „homofob”.