G4Media.ro

VIDEO Traian Ungureanu, fost jurnalist și europarlamentar, vorbitor la conferința AUR: ”UE…

Sursa foto: Captură video

VIDEO Traian Ungureanu, fost jurnalist și europarlamentar, vorbitor la conferința AUR: ”UE pierde în fiecare zi războiul ruso-american din Ucraina” / ”Misiunea noastră este de a readuce cultura europeană acolo de unde a fost izgonită”

Fost europarlamentar PDL în două mandate, Traian Ungureanu a legitimat partidul extremist AUR, prin participarea sa la conferința organizată sâmbătă la Palatul Parlamentului, „Acea Europă în care credem”.

În cadrul conferinței, Traian Ungureanu a vorbit despre faptul că Uniunea Europeană este condusă de fapt de Statele Unite, iar societatea occidentală ar fi mai marxistă decât societatea rusească.

”E bine, să facem prezentările. Cine e pacientul? Europa? Nu! Europa e singurul element stabil și puternic cu care, sau alături de care, și în care trăim azi, Problemele sunt ale UE. UE nu e altceva decât actuala formă de organizare perfectibilă și trecătoare a unei părți din Europa. Mai mult, UE e azi cu totul altceva decât știam acum câtva timp. Azi ar trebui să vorbim mai degrabă despre Statele Europene Unite ale Americii, pentru că după cum vedem, nu Europa, ci UE pierde în fiecare zi războiul ruso-american din Ucraina. Aici, UE întâlnește în mod pervers cu propriile ei aspirații și cu propria ei aroganță. UE a vrut să fie precum SUA. Ei bine, acum UE e condusă de SUA. Prin urmare, trebuie să punem semn clar pe aceste două inițiale, UE, ele semnalează în acest moment declinul. Singurul lucru care funcționează acum în UE e delirul de grandoare. Iarăși UE seamănă cu SUA. Iar UE și SUA ne cer câteva lucruri: să punem în locul Europei altceva. Să iubim, să trăim, să murim pentru o directivă europeană. Patriotismul ar trebui să fie față de o directivă a Comisiei Europene. În cazul SUA, ar trebui să ne definim prin gen și să devenim astfel un pion în într-un joc de putere administrat prin preudo-puterea minoritară”, a spus Traian Ungureanu.

Fostul jurnalist a vorbit și despre societatea occidentală, așa cum o vede el, mai marxistă decât cea rusească.

”Cine nu acceptă ideile de care vorbim, cine nu se vaccinează e pericol pentru ceilalți. Prin urmare, suntem într-o situație foarte bizar, constatăm că vocația totalitară a lumii a ideologiilor europene nu a încetat, continuă.

Reușita marxismului în occident i-ar face să pălească de invidie pe patriarhii lui răsăriteni. Unde dacă nu în societățile occidentale avem un ateism radical, o non apartenență globală ca mod de viață, un triumf desăvârșit al praxisului, care coincide cu moartea gândirii și o omogenizare totală sub pretext și prin mijloace tehnologice. De asta cred că pariul nostru, misiunea noastră este nu de a reinventa, ci de a readuce cultura europeană acolo de unde a fost izgonită”, a mai spus Ungureanu.

La final, Ungureanu a apreciat întâlnirea organizată de AUR ca fiind ”cel mai bun eveniment pe care, cred eu, l-au avut conservatorii vreodată”.

Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR) a organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, conferinţa internaţională „Acea Europă în care credem”, ocazie cu care liderul partidului, George Simion, a afirmat că modul în care văd conservatorii lumea se concentrează pe libertate culturală, socială şi religioasă, iar „Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles înseamnă restricţii, totalitarism”.

 

„Europa noastră şi modul în care vedem noi lumea se concentrează pe libertate – libertate culturală, socială, religioasă. Europa lor, Europa birocraţilor actuali de la Bruxelles, înseamnă restricţii, totalitarism”, a afirmat George Simion, sâmbătă, în deschiderea conferinţei.

El şi-a exprimat speranţa că după alegerile pentru Parlamentul European din 2024, conservatorii din toată lumea vor sărbători „o mare victorie”.

Urmărește mai jos producțiile video ale G4Media:

Susține-ne activitatea G4Media logo
Donație Paypal recurentă

Donează lunar pentru susținerea proiectului G4Media

Donează prin Transfer Bancar

CONT LEI: RO89RZBR0000060019874867

Deschis la Raiffeisen Bank
Donează prin Patreon

Donează

Citește și...

25 comentarii

 1. Criza bărbătească! La asta avenit mai târziu criza de identitate doar andropauza a venit la timp!
  Zoaie, cum zicea mentorul lui!

  • Eu cred ca vrea sa ii foloseasca pe cei de la aur sa primeasca o noua viata in politica. aur are nevoie de validitate si legitimitate de la „intelectuali”. In acest caz eu banuiesc ca vorba de un loc la europarlamentare pentru un salariu bun si o pensie bunicica pentru un ajutor public.

  • traian E SI EL UN FRIPTURIST…

   I SE PLATESTE FRIPTURA, CANTA PARTITURA…

  • @ardelean: S-o si crede vreun fel de Nae … 🙂

 2. Subiectul discutiei auristilor a fost de fapt viitorul oblast Europa, dupa mintea lor.

  • Pai cine să dea lecții de democrație Europei, dacă nu niște securici din tarile (foste) comuniste ? 😂😂😂😂😂

 3. Păcat că nu a fost prezent și țăcănitul de Andrei Vieru cu „Elogiul Frontierelor“ că-i berbecuta pe toți pe loc! :)))))

 4. In primul rand, lumea contemporana interconectata este transparenta si putem vedea mai usor imperfectiunile. Doar cineva de la AUR ar putea acuza Bruxelles de totalitarism, cand in Rusia, daca te abati de la narativul impus de Kremlin, esti otravit, batut, torturat si, daca ai noroc, aruncat intr-o inchisoare neincalzita timp de 15 ani in Siberia. Daca ii poti face pe oameni sa creada dezinformarea ruseasca, ii poti face sa creada orice. Ce este un propagandist suveranist?
  Pur si simplu cineva (de inteligenta sub medie) care critica DOAR SUA si UE, niciodata Rusia, Turcia sau China. Ei profita de transparenta pentru a amplifica greselile, si intr-un final iti vand ulei de sarpe.

 5. Dupa ce toata viata ai luat bani din politica si vezi ca nu mai prinzi nici un tren..te apuci sa faci filosofie cu sefii de galerie. Banu sa mearga. Gen Ciorbea

  • Interesant comentariu, si mai interesant cum toti converg spre AUR. Partidul acesta e ca un magnet pentru oameni cu inteligenta sub medie. Nu le-a mers cu Georgescu si nici cu nunta lui Simion, acum e curentul suveranist! Maine o sa reinterpreteze operele lui Dostoevsky astia, niste academicieni!

  • astia cu inteligenta lipsa mai bine nu se duc nici la vot. decat sa voteze cu aur, mai bine stau acasa.

 6. Fostele slugi ale lui Băsescu au devenit slugile legionarilor haurari ai lui Simion.

 7. Cit de jos a ajuns acest Ungureanu. E clar ca nu stie ce e aceea onoare, pentru niste bani a ajuns sa legitimeze un partid de neica nimeni care bat cimpii si nu se pricep la nimic. Mare dezamagire si nemarginit dispret merita individul.

 8. Ha ha ha you are so funny 🤣

 9. Cel mai mult s-a simţit lipsa unui numar la bară executat cu graţie de sexy-şoşo.

 10. Panică maximă printre ‘suvernanişti’ si ‘conservatori’ , a se citi slugile lui stalputin, vremurile bune (pentru ei) ale brexit-ului si trumpski au apus.

 11. Aveți vise umede în deșertul realităților prezente. Oare ce era România la ora actuală fără „blestematul” ăsta de occident blamat de toți „distinșii ” invitați?

 12. Extremist rău Ungureanu ăsta zău! Se vede din discurs! Are umor subversiv, e clar că e putinist. Nu știu cum îl lasă să umble liber

 13. Brad Pitt s-a încris în AUR?

 14. Bazaconii tipic hauriste. Cultura europeana este la locul ei. Premii Nobel de literatura, expozitii de arta, festivale de muzica de cea mai buna calitate. Cultura europeana nu trebuie sa se intalneaaca cu incultura haurista

 15. Ăsta este un alter ego adrian severin, frustrat patologic, chinuit de aspectul lui și de marginalizare?! Cât de trist…
  Chiar îmi face milă-silă…Mai bine se călugărea și prin rugăciune făcea un bine românimii.

 16. Iata conservatorismul ! Un cuvant impropriu ajuns panglicuta de prins codite in parul sefilor de galerie. Cat de jenanta metoda de a te strecura!

 17. Sper ca bucuria celor de la AUR în 2024 se semene cu bucuria lui Trump de azi, după alegerile de la jumătatea mandatului din state. Uluitor!

 18. Marsh in rusia J i G O D I E